Læs også:

Close
musik, musikere, musikbranchen, ifpi, koda, rettigheder, ejerskab, betaling, streamin, youtube, spotify, penge, betaling

EVENING NEWS: Mads langer ud efter Danish Music Awards

Nyheder  | 

Mads Langer giver Danish Music Awards en bredside · Flere omkommet under lavine i Italien · Facebook bekræfter datacenter i Odense · Irans ældste højhus styrter sammen, flere frygtes døde

Få overblikket over aftenens nyheder – brought to you by MY DAILY SPACE.

Mads langer ud efter Danish Music Awards

I et Facebook-opslag skælder sangeren Mads Langer ud på Danish Music Awards (DMA) for at bruge playback, når deres artister skal “liveoptræde”.

Den folkekære sanger er blevet frustreret, efter han selv optrådte til sportens prisuddelingsshow, Sport 2016, hvor alle optrædener foregik live. Han mener ikke, at det kan være rigtigt, at musikken spilles live til et sportsshow, men spilles playback til et prisshow, der hylder musikken.

– Det er tilmed forventningen på DMA, at vi, der rent faktisk har øvet os mere end de berømte 10.000 timer, skal sidde og klappe i vores hænder og lade som om, vi synes, at det er fedt, når det ene efter det andet kønsløse playback-show spiller foran os. Og vi skal Gud hjælpe mig også selv optræde playback, hvis vi kommer igennem nåleøjet og allernådigst får lov til at “optræde”, for som argumentet fra diverse instanser lyder: “Alle andre gør det også, så vi vil ikke risikere, at det lyder dårligt live”! Men hallo! Hvis du ikke er god nok til at lave en god liveoptræden, så har du intet at gøre på DMA, skriver sangeren.

Han fortsætter:

– Vi bliver som oftest bedt om at lave om på os selv, indgå i mash-ups med andre kunstnere i den evige søgen på den geniale ide til det store såkaldte tv-moment. Men hør lige her: Det tv-moment kommer ikke, før vi kan få lov til at være os selv, stå på den scene og gøre det, vi har brugt oceaner af tid på at skabe og forfine. Hvis vi skal røre ved folk med musik i fjernsynet, så bliver det nødt til at være ægte. Og playback er alt andet end ægte. Det er en joke, og vi må insistere på, ja kræve af hinanden, at al musik på Danish MUSIC Awards er live! For ellers er det ikke længere et musik show.

Mads Langer fortsætter med at kritisere det engelske navn, showet har, og revser DMA for kun at dyrke “toppen af poppen”.

 

Har du lyst til at debattere med Mads Langer? Så har han åbnet ballet på sit opslag her.

Mads Langer langer ud efter DMA. (Foto: Polfoto)

Lavine vælter ned over italiensk hotel og slår flere ihjel

Flere mennesker meldes omkommet i en lavineulykke i den italienske by Abruzzo. Det skriver blandt andre DR og Berlingske.

Lavinen har fået hotellet til at flytte sig ti meter, dele af hotellet er styrtet sammen, og det var i mange timer svært for redningspersonale at komme frem, da der i området kan ligge op til fem meter sne.

Lavinen kom i nat, og ved fire-tiden kom en helikopter frem med de første redningsfolk, der beskrev dommedagslignende tilstande, hvor et sted mellem 20 og 30 mennesker var indlogeret.

Udenrigsministeriets Borgerservice har på nuværende tidspunkt ikke kendskab til sårede eller omkomne danskere i området, men undersøger omstændighederne.

Italien har igennem det seneste halve år været ramt af flere jordskælv. Landet blev også ramt centralt onsdag af et skælv, der blev målt mellem 5,1 og 5,7 på Richterskalaen. I august blev byen Amatrice ramt. Den ligger knap 100 kilometer fra stedet, hvor lavinen blev udløst.

Flere er døde, efter en lavine væltede ned over et italiensk hotel. (Foto: Polfoto)

 

Nu er det officielt: Facebook slår sig ned i Odense

Spekulationerne begyndte allerede i oktober, men nu er det officielt; Facebook skal bygge et kæmpe datacenter i Odense. Det skriver Fyens Stifstidende og fyens.dk.

Centeret skal ligge i Tietgenbyen syd for Odense, og Facebooks chef for udbygning og drift af datacentre i Europa, Niall McEntegart, fortalte på et pressemøde i dag, at det er en særdeles stor investering, der kommer til byen i midten.

– For os bliver Odense nu vores hjem. Vi skal arbejde der, og vi vil have ansatte, der lever og bor i byen med deres familier, siger han.

Der skal bygges to store datahaller på samlet 56.500 kvadratmeter plus en administrations- og logistikbygning og en række tekniske anlæg.

Anlæggene indeholder servere, der skal håndtere datatrafikken, der opstår, når Facebook-brugere deler videoer, billeder, skriver beskeder og laver statusopdateringer. Niall McEntegart forventer, at der vil være 150 faste jobs i datacenteret, der forventes at gå i drift i 2020. I byggefasen kan der være tale om flere tusinde jobs.

Facebook er ikke de eneste, der bygger på dansk grund. Også IT-giganten Apple Inc. er ved at bygge et datacenter uden for Viborg.

Nu er det officielt: Facebook slår sig ned i Odense
Facebook-stifteren Mark Zuckerberg vil åbne et datacenter i Odense. (Foto: Polfoto)

 

Irans ældste højhus styrtet sammen – flere frygtes døde

Torsdag eftermiddag er Irans ældste højhus i Teheran styrtet sammen. Flere personer frygtes døde. Det skriver TV2.

Bygningen Plasco, der blev bygget i begyndelsen af 1960’erne, var i forvejen evakueret og flere brandmænd var ved at slukke flammer efter en ild i det 15 etager høje indkøbstårn.

Det frygtes nu, at mange af brandmændene har mistet livet i sammenstyrtningen. Iransk tv melder om mindst 38 døde, og mellem 30 og 40 er blevet kørt på hospitalet med skader.

Der var 200 brandmænd på stedet.

Irans ældste højhus styrtet sammen – flere frygtes døde. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·