Læs også:

Close

MORNING NEWS: Hasteaftale om våbenhvile i Aleppo angiveligt på plads, evakuering forsinket

Nyheder  | 

En våbenhvile er forhandlet på plads om Aleppo, men evakueringen er forsinket, skuddrama på dansk motorvej, Trump og Kanye er venner, minister vil måske lade unge betale for ekstra uddannelse selv og sag om sexmisbrug ryster engelsk fodbold

Nyhedsredaktøren har fundet morgenens vigtigste overskrifter til dig, så du er opdateret på, hvad der sker i Danmark og verden.

Hasteaftale om våbenhvile i Aleppo angiveligt på plads, evakuering forsinket

Igår begyndte beskeder fra mennesker fanget i det østlige Aleppo om at tikke ind. Beskederne havde alle ét fælles budskab, at afsenderen forventede ikke at være i live meget længere, da Assads styrker, støttet af Rusland, var ved at indtage den østlige del af byen, der indtil da havde været styret af oprørerne.

Kort efter kom rapporter fra FN om, at regeringstyrker gik fra hjem til hjem og likviderede civile, samtidig med, at bydelen blev bombet massivt. Det fik FN’s Sikkerhedsråd til at indkalde til hastemøde,  om våbenhvile i Aleppo. Nu siger Ruslands FN-ambassadør Vitaly Churkin, at alle militære operationer er stoppet.

Aftalen skulle indeholde evakueringen af civile og selvom forskellige meldinger sagde, at evakueringen begyndte tirsdag, var der onsdag morgen, ifølge Reuters, endnu ingen civile, der var blevet evakueret fra bydelen.

– Vores opgave lige nu er at stoppe et blodbad (…) De internationale love om krig og universelle menneskerettigheder skal respekteres, sagde FN’s generalsekretær Ban Ki-Moon.

Prosyriske styrker har indtaget den østlige del af Aleppo. Her går en gruppe af dem igennem Grand Umayyad mosque, der er smadret efter krigen. (Foto: Polfoto)
Prosyriske styrker har indtaget den østlige del af Aleppo. Her går en gruppe af dem igennem Grand Umayyad mosque, der er smadret efter krigen. (Foto: Polfoto)

18-årig strejfet af kugle i skyderi på motorvejen

Fire unge mænd i alderen 18-23 år blev beskudt imens de kørte i en bil sent tirsdag aften på E47 Motorring 3 i retning mod Helsingør. Skuddet strejfede en 18-årig mand i hovedet.

– Der bliver skudt mod dem, formentlig fra en anden bil. Skuddet går igennem ruden og strejfer en af dem i panden, siger vagtchef Jens Møller fra Københavns Vestegns Politi til TV 2.

Efter skyderiet kørte mændene af motorvejen, stoppede bilen og flygtede til fods. Efterfølgende ringede de til politiet.

– Vi formoder, at der er skudt fra en anden bil, men der er ikke set nogen gerningsbil, siger Jens Møller.

De fire mænd, har ikke været ivrige efter fortælle politiet særlig meget om episoden, selvom de selv ringede til dem. De fire er i forvejen kendt af politiet.

Politi Mand knivdræbt ved Svendborg Station
18-årig strejfet af kugle i skyderi på motorvejen (Foto: Polfoto)

Trump og Kanye mødtes og snakkede om livet

Donald Trump og Kanye West fik folk til at kigge en ekstra gang, da de stille op til et minipressemøde i Trump Tower sammen.

De to mænd havde angiveligt mødtes, været venner gennem lang tid og talt om livet. Det fortalte Trump, ifølge CNN, imens Kanye forholdt sig stille og stillede op til fotos.

Der har været spekulationer om Kanye West mentale helbred, efter han til flere koncerter opførte sig irrationelt. Ved den sidste koncert meldte Kanye ud, at havde han stemt ved præsidentvalget, ville han have stemt på Trump. Et par dage efter blev West indlagt på et psykiatrisk hospital.

Kanye selv har også udtrykt politiske ambitioner og har tidligere sagt, at han vil stille op til præsidentvalget i 2020. Om det var en snak om politisk samarbejde de to herrer havde, melder historien ikke noget om.

Trump og Kanye mødtes og snakkede om livet. (Foto: Polfoto)
Trump og Kanye mødtes og snakkede om livet. (Foto: Polfoto)

Pind vil måske lade studerende betale for uddannelse nummer to

Uddannelsesminister Søren Pind (V) og partierne bag lovforslaget om at begrænse dobbeltuddannelse vil nu se på fordele og ulemper ved at lade studerende selv betale for uddannelse nummer to.

Regeringen er ellers ved at behandle et forslag, der gør det umuligt for studerende at starte på en anden uddannelse, hvis den første uddannelse ikke er den rigtige for dem.

– Jeg har fået en masse henvendelser fra studerende, der beder om muligheden for selv at kunne betale for en ekstra videregående uddannelse. Det kan de ikke i dag, og jeg er derfor villig til nu at se på, om de nuværende regler er for firkantede, og om vi kan åbne for den mulighed, skriver Søren Pind i et skriftligt svar til Berlingske.

Pind vil måske lade studerende betale for uddannelse nummer to. (Foto: Piolfoto)
Pind vil måske lade studerende betale for uddannelse nummer to. (Foto: Polfoto)

Byge af anmeldelser om sexmisbrug i engelsk fodbold

På fem dage har politiet i London modtaget 106 anmeldelser om seksuelt misbrug i byens fodboldklubber. Det skriver Ritzau.

De mulige overgreb peger på misbrug i 30 forskellige klubber i den engelske hovedstad, og efter, at spilleren Andy Woodward stod frem og fortalte, at han blev misbrugt af en træner i klubben Crewe, er flere topspillere gået frem med personlige fortællinger om overgreb i deres fortid.

– Alle anmeldelser tages alvorligt, og specialister vil arbejde sig igennem de informationer, de har fået, siger politikommissær Ivan Balhatchet.

Andy Woodward er den første spiller, der har fortalt om sexmisbrug i engelsk fodbold. (Foto: Polfoto)
Andy Woodward er den første spiller, der har fortalt om sexmisbrug i engelsk fodbold. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·