Læs også:

Close

MY MORNING NEWS: Ny LA-minister anklages for kvindehad og andre nyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Ny LA-minister anklages for kvindehad

De sociale medier summede, efter Lars Løkke Rasmussens nye ministerhold blev offentliggjort. Især en minister fik meningerne til at rulle på de sociale medier.

Den kvindelige studerende Iben Cecilie Nilsson skrev nemlig i et debatindlæg i Politiken, at Ole Birk Olesen er blevet ny transportminister til trods for, at han er kvindefjendsk.

I sit debatoplæg tager Iben Cecilie Nilsson udgangspunkt i en seks år gammel tekst, som Ole Birk Olesen har skrevet. Teksten starter sådan her:

– Jeg anklager kvinder for grundlæggende at være uden moral og ære.

Derudover anklager Ole Birk Olesen kvinder for at være i deres følelsers vold, ude af stand til at styre en civilisation og magt, krævende tryghedsnarkomaner og jantelovsdyrkere, der “… er bedre til at tage sig af pylrede børn med feber, tale i telefon i meget lang tid, pakke til ferierejser og skabe hygge i hjemmet”.

Du kan læse flere af Ole Birk Olesens anklager mod kvindekønnet her.

Den studerende konkluderer, at Ole Birk Olesens holdninger ser ud til at være støttet af regeringen, der, ifølge den studerende, udelukkende har mænd siddende i samtlige magtfulde udvalg, mens kvinderne har fået poster som børne- og socialminister, ældreminister og kultur- og kirkeminister.

Ny LA-minister anklages for kvindehad. (Foto: Polfoto)
Ny LA-minister anklages for kvindehad. (Foto: Polfoto)

Fly med brasiliansk fodboldhold styrtet ned i Colombia

Et fly med 72 passagerer og ni besætningsmedlemmer er styrtet ned i Colombia. Blandt passagererne er det brasilianske fodboldhold Chapecoense Real. Der forventes at være overlevende efter styrtet. Det skriver Ritzau og DR.

– Bekræftet. Flyet med licensnummer CP2933 havde holdet Chapecoense Real ombord. Der er tilsyneladende overlevende fra styrtet, skriver Jose Maria de Rionegro lufthavn på Twitter.

Ifølge de lokale luftfartsmyndigheder er redningsarbejdere i øjeblikket ved at evakuere overlevende fra styrtet i det centrale Colombia.

– Det er en tragedie af enorme proportioner, siger borgmesteren i byen Medellin, Frederico Gutierrez.

4 ud af 10 singler og enlige dropper pensionen

Ny analyse fra ATP afslører markante forskelle i pensionsopsparingen blandt enlige og samboende. Af landets 800.000 enlige og singler betaler fire ud af 10 ikke til en traditionel arbejdsmarkedspension. Det skriver Politiken.

Begrundelsen for de enlige og singlernes manglende opsparing til pension udpeges til at være studier og en løs tilknytning til arbejdsmarkedet. Men undersøgelsen viser også, at singler i gennemsnit har lavere uddannelse, og at en større andel er på offentlig forsørgelser som førtidspension.

Gifte og samboende er bedre til at forberede sig på pensionisttilværelsen end singler og enlige. Her er det kun to ud af ti, der undlader at spare op til pensionen.

Enlige er ikke så gode til at spare op til pension. (Foto: All Over)
Enlige er ikke så gode til at spare op til pension. (Foto: All Over)

· Mere fra samme kategori ·