Læs også:

Close
Aarhus europæisk kulturhovedstad 2017

MY EVENING NEWS: Nu er det bevist: Aarhus ER smilets by og andre nyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores praktikant heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste aftennyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Nu er det bevist: Aarhus ER smilets by

OECD har i en ny rapport undersøgt livskvaliteten i de fem største danske byer, og her klarer Aarhus sig bedst. Det skriver DR.

Byerne er blevet analyseret udfra ni parametre, hvor Aarhus topper syv af dem. Aarhusianere lever blandt andet længere end folk i Aalborg, Odense, Esbjerg og København. Derudover er de bedst på civilt engagement, uddannelse og sundhed.

Det er dog ikke kun liv og glade dag i smilets by. Når det kommer til sikkerhed og bolig, ligger de nemlig under landsgennemsnittet.

Nu er det bevist: Aarhus ER smilets by
Aarhusianere er ikke kun glade, de lever også længst. (Foto: All Over)

Oprør i Californien efter Trump-sejren

Da Donald Trump i morges dansk tid kunne kalde sig præsident af USA, startede der allerede kort tid efter uroligheder i området Bay Area ved Oakland. Det skriver TV2.

Her gik omkring 200 demonstranter, der blandt andet råbte: ’’Not my president’’ og satte ild til skraldespande og små Trump-figurer.

Der var også oprør ved universitetet i Davis tæt på San Francisco, hvor studerende gik i optog og protesterede.

Det var ingen tilfældighed, at oprørene netop fandt sted i Californien, da det var en af staterne, Hillary Clinton havde flest vælgere i.

Ægtepar blev bagbundet og tævet af indbrudstyve

Et ægtepar fra Tingsted på Falster blev natten til onsdag bagbundet og tævet af gerningmænd, der var brudt ind i huset. Det skriver TV 2.

Politiet kan afsløre, at indbrudstyvene slap af sted med smykker, og at ægteparret er uden for livsfare.

Derudover efterlyses forbryderne, der begge beskrives som mænd omkring de 30 år, omkring 180 centimeter høje med mørkt tøj, og de talte et andet sprog.

Politi Ægtepar blev bagbundet og tævet af indbrudstyve
Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har været massivt tilstede i byen og undersøgt området omkring parrets hjem. (Foto: Polfoto)

Det siger de udenlandske regeringsledere til Trump-sejren

Flere statsledere har kommenteret Donald Trump som kommende præsident, nogle mere imødekommende end andre. Det skriver BBC.

Blandt andet har Ruslands præsident, Vladimir Putin, sagt på et pressemøde tidligere i dag, at han at Trump kan være med til at løsne det anstrengte forhold mellem de to lande, og at han mener, det vil være godt for både det russiske og amerikanske folk, samt internationale anliggender.

Der har faktisk været overvejende positive reaktioner, hvor der ytres et fortsat ønske om at samarbejde med USA.

En af de mere skeptiske ledere er franske Francois Hollande, som har udtalt, at vi nu går en uvis tid i møde, og at der nu er et større behov for et fælles Europa.

Det siger de udenlandske regeringsledere til Trump-sejren
Putin udtaler, at Rusland er klar til at gøre sit for at genoprette forholdet mellem landene.  (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·