Læs også:

Close

MY MORNINGS NEWS: Historisk badehotel brændt ned og andre morgennyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Svinkløv Badehotel brændt ned

Det historiske Svinkløv Badehotel er brændt ned til grunden efter en brand brød ud i kælderen lidt i et i nat. Hotellets 70 gæster blev evakueret med det samme, og ingen er kommet til skade. Det skriver Ritzau.

Et anneks er det eneste, der står tilbage af badehotellet, der blev bygget i træ tilbage i 1925 og lå 200 meter fra havet i bunden af Jammerbugt i Nordvestjylland.

Branden var så voldsom, at den spredte sig til de omkringliggende klitter, men brandvæsenet fik stoppet ilden.

Man er nu i gang med slukningsarbejdet, der vil tage adskillige timer. Senere skal teknikere forsøge at finde årsagen til branden.

Svinkløv Badehotel brændt ned. (Foto: Polfoto)
Svinkløv Badehotel brændt ned. (Foto: Polfoto)

Analyse: Politikerleden er den største i 25 år

Dagpengereformer, efterlønsreformer og kontanthjælpsreformer har skabt mistillid til politikerne, viser en nu analyse i følge Berlingske. Det er professor i statskundskab ved Aalborg Universitet, Jørgen Goul Anderden, der har lavet analysen, der viser, at tilliden til de folkevalgte er den laveste i 25 år.

Tilliden til de folkevalgte hænger i høj grad sammen med følelsen af tryghed blandt vælgerne og især dem med dårligt helbred.

– Disse reformer har haft en overordentlig stor effekt. Og der er opstået en stærk sammenhæng mellem selvoplevet helbred og mistillid, siger Jørgen Goul Andersen til Berlingske.

De seneste år er der sket en skarp opdelingen mellem dem, der er i arbejde, og dem, der er på kanten af arbejdsmarkedet. Det rammer især de store partier Venstre, Socialdemokratiet, De Konservative og De Radikale. “Mistillidspartierne”, som  Enhedslisten, Dansk Folkeparti, Alternativet og Liberal Alliance kaldes i analysen, er til gengæld gået frem.

Analyse: Politikerlede den største i 25 år, det er i sær reformer, der vækker mistillid. (Foto: Polfoto)
Analyse: Politikerlede den største i 25 år, det er især reformer, der vækker mistillid. (Foto: Polfoto)

Historisk fredsaftale i Columbia

Columbias præsident, Juan Manuel Santos, har underskrevet en fredsaftale med oprørsgruppen Farc. Det skriver BBC.

Farc er en kommunistisk, væbnet oprørsgruppe i Columbia. Gruppen blev grundlagt i 1964-1966 og har siden været i konflikt med blandt andre Columbias regering. Flere hundredetusinder har mistet livet i konflikten, og Farc er på både USA’s og EU’s liste over narkorelaterede terroristorganisationer.

Præsidenten siger, at fredsaftalen vil booste den økonomiske vækst og give landet ro til at genskabe sig selv, men han siger også, at underskriften på fredsaftalen bare er slutningen på konflikten, og at det hårde arbejde starter nu.

Folket nyder en koncert i forbindelse med en historisk fredsaftale i Colombia mellem regeringen og oprørsgruppen Farc. (Foto: Poloto)
Folket nyder en koncert i forbindelse med en historisk fredsaftale i Colombia mellem regeringen og oprørsgruppen Farc. (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·