Læs også:

Close

MY DAILY NEWS: EUs flygtningeaftale har slået fejl og andre nyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores praktikant heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

EUs flygtningeaftale har slået fejl

EU-landenes aftale om at fordele flygtningene er mislykkedes, skriver DR1.

Sidste år blev det aftalt at fordele de 160.000 flygtninge fra Grækenland og Italien i resten af EU. Til dags dato er under tre procent af flygtningene kommet videre. Samtidig har EU ikke kunnet efterleve aftalen omkring mere hjælp ved den græske grænse.

Dette kan skyldes mangel på opbakning fra flere EU-lande. Blandt andet kører Ungarn en direkte anti-indvandringskampagne, men der er på nuværende tidspunkt ikke meget EU-kommisionen kan gøre.

– EU-kommissionen kan faktisk ikke gøre meget andet end at opfordre landene til at efterleve løfterne. Ellers skal man lave et helt nyt system, hvor landene får bøder for ikke at tage imod flygtninge. Men der er ikke udsigt til, at det kan vedtages foreløbig, siger DR Nyheders EU-korrespondent Karin Axelsson.

Flygtninge
(Foto: Polfoto)

Klorgas angreb i Syrien

Den syriske by Aleppo er eftersigende blevet angrebet med klorgasbomber, skriver TV 2.

Der meldes om over 80 personer, heriblandt mange børn, med åndedrætsproblemer og kvælningssymptomer i et oprørskontrolleret nabolag i den syriske storby.

I følge Reuters har nødhjælpsorganisationen Syrian Civil Defence udtalt, at bomberne blev smidt fra regeringsejede helikoptere.

På nuværende tidspunkt er ingen meldt dræbt i forbindelse med angrebet.

Syrien
(Foto: Polfoto)

Elever inddeles efter etnicitet

Et gymnasium i Aarhus inddeler de deres nye elever efter etnicitet, skriver DR 1.

Langkaer Gymnasium har fire klasser med udelukkende to-sprogede elever og tre med blandede elever.

Inddelingen er sat i værk for at holde på de etnisk danske elever, der ellers ville være i undertal i klasserne, da antallet af to-sprogede elever på gymnasiet i de seneste ti år er gået fra 29 procent til 74 procent.

– Vi gør ikke det her for at diskriminere men for at skabe de rigtige rammer for integration. Det kræver nemlig et afbalanceret forhold mellem elevgrupperne, så der kan opstå et samspil, fortæller rektor Yago Bundgaard til dr.dk.

Elever + rektor Anders Østergaard på Langkjær Gymnasium
(Foto: Polfoto)

Wozniacki giver kritikere baghjul

Caroline Wozniacki spillede sig natten til onsdag sikkert i semifinalen under US Open, skriver Ritzau.

Wozniacki vandt en overbevisende sejr på 6-0, 6-2 over den lettiske spiller Anastasija Sevastova, der allerede i starten af første sæt pådrog Sevastova sig en fodskade, som krævede behandling. Letten var efterfølgende mærket af skaden.

I semifinalen venter tyske Angelique Kerber, der har vundet 12 af deres 13 tidligere kampe mod hinanden.

Caroline Wozniacki
(Foto: Polfoto)

Baresso lukker og slukker

Danmarks største kaffekæde Baresso får snart nyt navn, skriver Berlingske Business.

Sidste år blev kæden solgt til det tyske investeringsselskab Jab Holding, og selskabet vil omlægge kaffebarerne til den svenske kæde Espresso House, som de købte samtidig med den danske.

Baressos administrerende direktør Nickolas Krabbe Bjerg, som skal beholde sin stilling i den nye kæde, mener, at omlægningen giver mening, og at forbrugerne har taget godt imod konceptet.

– Vi har testet Espresso House i Danmark, og konceptet har fået en meget stærk entre på markedet, fortæller han til Berlingske.

Omlægningen kommer til at foregå henover de næste to år, og direktøren mener ikke at kunderne kommer til at være mærket af det.

Baresso udvider med flere kaffebarer over hele landet. Stifteren og bossen Kenneth Lucian. Foto Niels Hougaard
(Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·