Læs også:

Close

MY MORNING NEWS: Anklager om seksuelt misbrug i gymnastik, dommer til volgtægtsoffer: saml benene – og andre morgennyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Anklager om seksuelt misbrug i den amerikanske gymnastiklejr

Selv om de amerikanske gymnastikpiger skovlede 12 medaljer ind, lever på en bølge af succes i hjemlandet, og gymnastikken oplever en tilstrømning af medlemmer som aldrig før, er der anklager om seksuelt misbrug af atleterne, der skygger for de glade miner. Det skriver Politiken.

Allerede før OL dukkede der rapporter op, der viste, at det amerikanske gymnastikagentur USA Gymnastics havde informationer om mere end 50 trænere, der har opført sig upassende over for atleterne. Men de fleste er sagerne er aldrig blevet overdraget til myndighederne.

En anden rapport fortæller, at to kvinder hævder at være blevet seksuelt misbrugt af USA Gymnastics’ læge gennem mange år, Larry Nassar. Blandt andet skulle lægen have masseret kvindernes bryster, rørt deres kønsdele og talt om oralsex, når kvinderne kom ind for at få behandlet helt almindelige fysiske problemer i forbindelse med deres sport.

Mihai Brestyan, der træner for OL-guldvinderen Aly Raisman, har været i branchen i næsten 40 år, og han siger, at USA Gymnastics ikke kan kontrollere alle trænere. På sit træningscenter har Brestyan indført regler om, at ingen atleter og trænere må være alene på noget tidspunkt, og det er kun atleterne, der har adgang til omklædningen.

– Uanset hvilke retningslinjer, der er, så kan forbundet ikke beskytte alle. Det er ikke muligt, og der er desværre nogle syge individer, der er gode til at skjule deres ugerninger. Mit råd er: Gå til politiet med det samme, hvis problemet dukker op, siger Mihai Brestyan i følge New York Times.

USA Gymnastics har i følge New York Times endnu ikke ønsket at udtale sig i sagen.

Anklager om seksuelt misbrug overskygger den amerikanske gymnastiksucces ved OL i Rio 2016. (Foto: Polfoto)
Anklager om seksuelt misbrug overskygger den amerikanske gymnastiksucces ved OL i Rio 2016. (Foto: Polfoto)

Dommer i voldtægtssag: Kunne du ikke bare samle benene

En canadisk dommer er kommet i et ualmindeligt stort stormvejr, efter han i en voldtægtssag spurgte offeret, om ikke bare hun kunne have samlet benene. Det skriver CNN.

Men det var ikke det eneste, han gjorde. Han spurgte også den 19-årige kvinde, om hun ikke bare kunne have skubbet sin bagdel ned, så hun ikke blev penetreret, da hun blev voldtaget over en badeværelsevask til en fest.

Der udover sagde dommeren, at unge kvinder gerne vil have sex, især hvis de er fulde, og senere har han også udtalt, at sex og smerte nogle gange går hånd i hånd, uden at det nødvendigvis er en dårlig ting.

Endelig frikendte han den mand, der var anklaget for voldtægten, og sagde til ham:

– Jeg vil have, at du fortæller dine venner, dine mandlige venner, at de skal være meget mere nænsomme med kvinder. De skal være meget mere tålmodige. Og de skal være forsigtige. For at beskytte dem selv, skal de være forsigtige.

Sagen er blevet appeleret og skal gå om. Dommeren Robin Camp er blevet suspenderet og har gennemgået undervisning for at blive mere opmærksom over for ofrenes følelser. Men dommeren kan risikere at miste sit job på grund af sine udtalelser.

Selv siger den sydafrikanskfødte dommer, at han har haft med konkurser at gøre indtil nu, og at hans viden om canadisk lovgivning var meget lille. Han har også undskyldt over for kvinden for sine udtalelser.

Tusinder var på gaden over hele landet, da den første afgørelse faldt i sag om tre drenges mulige voldtægt af en pige. Nu går sagen om. Foto: Polfoto
En canadisk dommer har sagt til offeret i en voldtægtssag: Kunne du ikke bare samle benene? Også herhjemme har der været sager, hvor man ikke mener, at offeret tages seriøst. Tusinder var på gaden over hele landet, da den første afgørelse faldt i en sag om tre drenges mulige voldtægt af en pige. (Foto: Polfoto)

Jyder er de mest lykkelige i Danmark

Til trods for, at København igen er blevet kåret til verdens bedste by at bo i, er Københavnerne de danskere, der er mest utilfredse med livet. De lykkeligste finder man i Ringkøbing-Skjern. Det skriver Politiken.

42.500 danskere er blevet spurgt ind til deres liv i en ny undersøgelse af Dansk Statistik, hvor de har skulle angive, hvor tilfredse de er med deres liv for tiden ud fra en skala fra 0-10. Det er ting som arbejdslivet, boligforhold og parforhold, der trækker ned for hovedstadens borgere.

Men helt galt er det trods alt ikke for det folk, der mere end én gang er blevet kaldt verdens lykkeligste. Borgerne i Ringkøbing-Skjern Kommune er nemlig rigtig godt tilfredse med deres liv, og kommunen har fået en topscore på 7,9 ud af ti.

Det bringer glæde på borgmesterkontoret.

– Undersøgelsen bekræfter det, vi gerne vil have hele Danmark til at vide: Der er virkelig godt at bo og leve i Ringkøbing-Skjern Kommune, lyder det fra borgmesteren Iver Enevoldsen.

København igen kåret til bedste by at bo i
Det kan godt være, at der er smukt i hovedstaden, men det bliver man ikke mere lykkelig af. (Foto: Polfoto)

Paralympisk sølv til Danmark i løb

Daniel Wagner Jørgensen vand sølv ved 100-meter-distancen ved de paralympiske lege i Rio i aftes. Medaljen fik han for sig selv, men andenpladsen måtte han dele. Det skriver TV2.

Tiden 12.32 er nemlig registreret for både den danske Daniel Wagner Jørgensen og den engelske Richard Whitehead. Undersøgelse af målfotoet gjorde heller ikke nogen klogere, og derfor endte det med en delt plads.

– Jeg troede, jeg kom på tredjepladsen. Det var helt vildt. Hold kæft, det var et fedt løb. Jeg har trænet så meget op til det her hver dag, og det er så fedt, det hele kommer til at spille og går op i en højere enhed, siger Daniel Wagner til DR.

Daniel Wagner (tv.) løb sig ind på en anden plads sammen med Richard Whitehead fra Storbritannien (m.). (Foto: Polfoto)
Daniel Wagner (tv.) løb sig ind på en anden plads sammen med Richard Whitehead fra Storbritannien (m.). (Foto: Polfoto)

· Mere fra samme kategori ·