
MY MORNING NEWS: Sager om ulovligt delte nøgenbilleder stiger og andre morgennyheder
Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis
Vi har samlet dagens væsentligste morgennyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.
Antallet af sager om nøgenbilleder, der deles på nettet, stiger
Lokale pigers bare kroppe er yderst populære på de mørkere dele af internettet. Tal fra Rigsadvokaten, viser, at antallet af sager er vokset fra 44 anmeldelser i 2011 til 101 i 2015. I de første fire måneder af 2016, har der været 53 anmeldelser. Det skriver Politiken.
Det er en fordobling i antallet af anmeldelser til politiet om ulovlig deling af private billeder mere end fordoblet, og en tredobling i antallet af tiltaler.
– Det kan være billeder eller korte optagelser med mobiltelefon, som nogen så finder på at lægge ud på et pornosite eller bare dele over Facebook til kammerater, der så deler det videre. Nogle gange starter det med samtykke, når en har filmet nogle kammeraters samleje, men de har jo ikke sagt ja til, at det bliver delt, siger senioradvokat Peter Rask fra Anklagemyndigheden i Nordjylland.

Topjurist: Venstre på kant med loven med antidemokratiske foreninger
Et bredt flertal i venstre vil stoppe offentlig støtte til antidemokratiske foreninger. Men topjurist mener, at det er forskelsbehandling, fordi lovforslaget kun er rettet mod religiøse foreninger. Det skriver Politiken.
Hindringen af støtte skal lovliggøres gennem lovpakken mod hadprædikanter, som er et direkte resultat af TV2s dokumentarserie ‘Moskeerne bag sløret’. Men pakken er på kant med grundloven, fordi der er tale om forskelsbehandling, baseret på religion.
– Vi har hidtil forstået grundlovens paragraf 70 sådan, at man ikke kan bruge religion som argument til forskelsbehandling hverken i lovgivningen eller administrationen. Men i hele dette kompleks siger man, at det er netop det, man vil: Det er religiøse foreninger, der skal rammes. Det er ikke begrundet, hvorfor loven ikke også skal ramme for eksempel rockerklubber, siger Lisbet Christoffersen, som er professor i offentlig ret på Institut for Samfund og Globalisering ved Roskilde Universitet.
Og flere religiøse foreninger og Institut for Menneskerettigheder er bekymrede for forslaget, fordi forslaget ikke er klart nok formuleret og vil ramme for bredt.
– Det ville være en ganske alvorlig ændring af dansk religionsret, hvis man – i lovbemærkninger og uden nærmere drøftelse og afgrænsning – indførte sanktioner over for disse og andre tilsvarende trossamfund, skriver Lisbet Christoffersen i sit svar til lovforslaget.

Tyrkiet fjerner seksuel lavalder og sagsøger Østrig for dækning af nyheden
Tyrkiet fjernede i sidste måned en lov, der sagde, at alle seksuelle handlinger med personer under 15 år er strafbare. Dermed er det lovligt at have sex med børn under 15 år, så længe barnet har sagt ja.
Det fik et østrigsk medie til at skrive, at “Tyrkerne tillader sex med børn under 15 år”. Og den overskrift faldt tyrkerne for brystet. Det skriver Reuters.
Tyrkerne mener ikke, at overskriften er sand, og mener samtidig, at den skader Tyrkiets omdømme og Tyrkiets udenrigsministerium har indkaldt Østrigs charge d’affaires til et møde for at protestere.
Østrig er dog ikke det eneste land, der er kritiske overfor Tyrkiets lovændring. Flere borgerrettighedsgrupper har fordømt ændringen.
