Læs også:

Close

Modeguide: Bliv inspireret af moden gennem tiden

Mit liv, Nyheder  | 

Den københavnske modeuge er over os, og vi har i den forbindelse taget et kig på moden gennem de sidste 100 år, og hvordan du kan bruge tidligere trends i din garderobe

Mode Media har lavet en video, hvor de tager dig med ned ad modens memory lane. De genskaber et look fra hvert årti med datidens største trends.

Med udgangspunkt i looksene fra videoen viser vi, hvordan du kan bruge forskellige elementer fra hvert årti i din garderobe.

1910’erne

Det er nok de færreste af os, som vil kaste hos full-on ud i Titanic-stilen, men der er helt sikkert inspiration at hente i det elegante look.

Kopier stilen med en højhalset bluse som dit inderste lag under en kjole eller en anden trøje. Vælg en tynd rullekravebluse eventuelt af blonde eller mesh som denne fra Ganni.

Billede1Mesh rullekrave fra Ganni, 600 kr., Støy

1920’erne

Kan man sige 20’erne uden at sige The Great Gatsby? Det er i hvert fald det, de fleste forbinder med the roaring twenties. Det var en tid med fest, farver og dans.

Stjæl opmærksomheden til næste fest med denne virkelig flotte kjole fra Asos Marketplace, som vi ihærdigt prøver at finde en undskyldning for at købe.

flapper dress

Flapper dress, 760 kr., Asos Marketplace

1930’erne

Plisseringer er en trend, der er meget oppe i tiden, så måske er du allerede hoppet med på bølgen. Ellers kan du blive 30’er-chic og lave pirouetter med en plisseret kjole eller nederdel.

Til hverdag kan du style nederdelen med sneakers og en skjorte eller en lang strik til efteråret, hvis du vil have et mere casual look. Den superfeminine nederdel er så fin i sig selv, at du kan blive festklar bare ved at hoppe i et par stiletter.

hmprod

Plisseret nederdel, 349 kr., H&M

1940’erne

Lad dig inspirere af 40’erne, og køb et matchende sæt – det kan være en god investering. Mulighederne er næsten uendelige. Det er et look, der både kan dresses op til fest og ned i hverdags brug, plus at delene kan bruges hver for sig.

Matchende sæt kommer i dag i alle afskygninger i forhold til form, materiale og farver, så der er helt sikkert et, der vil falde i din smag.

image1xxl

Jakke, 549,99 kr., ASOS
Bukser, 349,99 kr., ASOS

1950’erne

Når man snakker om 50’erne og mode, er noget af det første, der popper op i ens hovede, nok Marilyn Monroe og Grease. Fællesnævneren for begge må være fremhævelse af taljen, som denne flotte, kimonoagtige silkejakke er perfekt til. De forhandles efterhånden alle vegne i lige den afskygning og det prisleje, som passer til dig.

kimono

Kimono fra Rosemunde, 1.399 kr., Magasin

Er indsnævring i taljen bare ikke dig, men vil du gerne have en kimono, kan du købe en løsthængende som denne røde fra Minimum, der også er lidt mere prisvenlig.

kimono

Kimono fra Minimum, 700 kr., Magasin

1960’erne

I 60’erne var der mange forskellige stilstrømninger. Mode Media har i deres video valgt et classy look, som kunne være taget direkte ud af Mad Men.

Det er dog ikke et særlig alsidigt look. Du kan derfor tage udgangspunkt i at have en gennemgående farve i hele outfittet, som nemt kan implementeres i din egen garderobe. Det kan måske lyde voldsomt at skulle klæde sig i den samme farve fra top til tå, men så kan du mikse forskellige nuancer materialer for at give looket spil.

baum und pferdgarten

Peplum top, 1.299 kr., Baum und pferdgarten

grønne bukser

Cropped bukser, 299 kr., Zara

 

1970’erne

Lad 70’erne redde dig ud af tøjkrisen med en denimbuksedragt! For det første går denim aldrig af mode, og for det andet har du et helt outfit i ét stykke tøj, hvilket vi mener er grund nok i sig selv!

Tip: Rul ærmerne op og brug et bælte i taljen, hvis du føler, at det ligner en kedeldragt lidt for meget.

NU121A043-K11@16

Buksedragt fra Nümph, 799 kr., Zalando

1980’erne

De, der var unge i 80’erne, kigger med gru tilbage på deres ungdomsbilleder fra en tid med overforbrug af hårlak, makeup, gamacher, pangfarver og glimmer.

Men det meste får som regel en renæssance i en ny og lækker indpakning. Her tænker vi blandt andet på satin. Dette efterår er pilotjakkerne nærmest ikke til at komme udenom – særligt i satin. Denne fra Topshop står højt på redaktionens ønskeliste.

TS26F14KGRY_Zoom_F_1

Bomberjacket, ca. 426 kr., Topshop

1990’erne

90’erne har været moderne igennem et par år efterhånden. Choker-trenden er ved at have lagt sig, men lag på lag- og headbandtrenden lever i bedste velgående. Med headbands kan du hurtigt og nemt få en sød frisure på de travle dage.

021486-9928_7

Headband fra Vero Moda, 59 kr., Nelly

2000’erne

Vi har på redaktionen tænkt tilbage på vores garderobe fra 00’erne og blev hurtigt enige om, at det ikke just var en fashion-hitparade. Når det så er sagt, vil der altid være elementer, som holder. Blandt andet blondetoppen.

blondetop

Blondetop, 999 kr., DAY

2010’erne

Som vi nævnte tidligere, går du aldrig galt i byen med denim. I dette årti har løse jeans været meget fremme – både de supercomfy boyfriend jeans og de højtaljede mom jeans.

0266492002_0_0

Jeans, 300 kr., Monki

mydailyspace-facebook-logo-400x331

· Mere fra samme kategori ·