Læs også:

Close

MY EVENING NEWS: Hospitaler vil undervise i drukkultur efter kæmpefest og andre nyheder

Nyheder  | 

Gider du ikke pløje samtlige nyhedssites igennem for at følge med? Det vil vores nyhedsredaktør heldigvis

Vi har samlet dagens væsentligste aftennyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

8.000 festede i Dyrehaven: Hospitaler alvorligt bekymrede

Efter weekendens amokfest for flere tusinde gymnasielever i Dyrehaven vil hospitalerne undervise unge i alkoholkultur. Det skriver DR.

– Jeg synes, det er svært bekymrende, at unge mennesker på 15-16 år bliver så svært alkoholforgiftede, at de reelt kommer i livsfare og må på hospitalet, siger Jan Toftholm Andersen, vicedirektør på hospitalet.

Det er indlæggelserne af 11 unge på Herlev og Gentofte Hospital, der gør, at hospitalerne nu tilbyder alle gymnasier i området at holde et oplæg for at forhindre en lignende oplevelse som den i weekenden.

– Vi synes også, at det er sundhedsvæsenets opgave at formidle om en sund alkoholkultur og dét at have en sund krop, også efter en fest. Det er sjældent, at vi går ud på den her måde, men det er, fordi det har været alarmerende, siger vicedirektøren.

Formanden for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Martin Thing, mener dog ikke, at festen i Dyrehaven er udtryk for et generelt drukproblem blandt unge, men mere et rigtig uheldigt tilfælde.

– Jeg tror faktisk bare, det har været en rigtig uheldig dag, hvor det er gået galt for lidt flere, end det plejer, siger han.

8000 til fest i dyrehaven: Ni indlagte, tilsvinet natur og sikkerhedsvagter ved naboerne. (Foto: Polfoto)
8.000 til fest i dyrehaven: Ni indlagte, tilsvinet natur og sikkerhedsvagter ved naboerne. (Foto: Polfoto)

Messerschmidt anmeldt til politiet for identitetstyveri

Tidligere DF’er Rikke Karlsson har anmeldt DF-topfigur Morten Messerschmidt til politiet for identitetstyveri. Det skriver Ekstra Bladet.

Rikke Karlsson, der ikke længere er medlem af DF, men stadig medlem af Europaparlamentet, har allerede været i clinch med Messerschmidt, fordi hun påpegede hans forkerte brug af EU-midler.

Den nye misere handler om, at dokumenter fra det franske indenrigsministerium viser, at både Rikke Karlsson og partifællen Jørn Dohrmann har været medlemmer af ledelsen i den omdiskuterede fond Meld.

De blev valgt ind i ledelsen tilbage i 2014. Problemet er bare, at ingen af dem var til stede til generalforsamlingen, hvor det foregik, og Rikke Karlsson er angivet som litauer. Messerschmidt var den eneste dansker til stede ved mødet, og skrev under på, at de to politikere blev valgt ind. Rikke Karlsson kendte ikke til fonden før seks måneder senere.

– Jeg kan ikke leve med, at jeg er blevet indsat i hovedbestyrelsen for Meld, seks måneder før jeg kendte til fondens eksistens. Jeg kan heller ikke leve med, at min nationalitet er ændret, siger Rikke Karlsson. Messerschmidt har ikke udtalt sig om anmeldelsen.

Messerschmidt anmeldt til politiet for identitetstyveri. (Foto: Polfoto)
Messerschmidt anmeldt til politiet for identitetstyveri. (Foto: Polfoto)

Kamphandlinger sætter FN’s nødhjælpsindsats på pause i Syrien

FN’s særlige udsending, Staffan de Mistura, fortæller, at så længe der er kamphandlinger i Aleppo, giver det ikke mening at fortsætte nødhjælpsindsatsen i Syrien, herunder i byen Aleppo. Det skriver DR.

Beslutningen er taget, da det i en hel måned ikke er lykkedes at få nødhjælp frem til indbyggerne i Aleppo, som er plaget af voldsomme kampe.

– Det eneste, vi ser i Syrien, er kampe, offensiver, modoffensiver, raketter, tøndebomber, mortergranater, napalm, kloringas, snigskytter, luftangreb, selvmordsbombere. Ikke en eneste nødhjælpskonvoj er nået frem til de belejrede områder. Ikke en eneste. Og hvorfor? På grund af kampene. Den klare prioritet for parterne – i hvert fald som vi ser det, er tydeligvis at kæmpe, sagde de Mistura på et pressemøde.

De Mistura har samtidig gentaget kravet om 48-timers pause i kampene i Aleppo, så nødhjælpen kan komme frem.

300.000 civile er fanget i Aleppo, hvor det syriske regime med hjælp fra russerne har sat en offensiv i gang mod de dele af byen, der er kontrolleret af oprørsgrupper.

Videoen af denne lille dreng, der er trukket ud af en bygning, der er ramt af luftangreb er gået verden rundt, og viser de voldsomme kampe i Syrien. (Foto: Polfoto)
Videoen af denne lille dreng, der er trukket ud af en bygning, der er ramt af luftangreb, er gået verden rundt og viser de voldsomme kampe i Syrien. (Foto: Polfoto)

snapchat.com/add/mydailyspace

· Mere fra samme kategori ·