Læs også:

Close

Flere dræbte og sårede efter eksplosion ved tyrkisk bryllup

Nyheder  | 

Opdateret: Mindst 51 personer meldes dræbt og 69 sårede efter en eksplosion ved bryllup i det sydlige Tyrkiet

En eksplosion ved et bryllup i den tyrkiske by Gaziantep i det sydlige Tyrkiet, har foreløbigt kostet 51 mennesker livet, og såret 100. Både mænd, kvinder og børn er blandt ofrene. Dødstallet er steget fra ni, til 30 og igen til 51 gennem weekenden.

Gerningsmanden viser sig nu at være et barn mellem 12 og 14 år, som detonerede sine eksplosiver mellem folk, der dansede i gaderne i forbindelse med brylluppet, hvor de var på vej videre, for at få malet deres hænder og fødder med henna.

Allerede kort efter angrebet gik Vice-premier minister, Mehmet Simsek og præsident Erdogan ud og kaldte hurtigt episoden for et terrorangreb. Der er dog ingen, der har taget ansvar for angrebet endnu. Præsident Erdogan mener, at det er IS, der står bag angrebet.

Pro-kurdisk fest

Det pro-kurdiske demokratiske parti HDP har meldt ud, at det var en af partiets medlemmer, der blev gift. IS har tidligere været beskyldt for selvmordsangreb ved kurdiske sammenkomster, for at fremprovokere etniske konfrontationer.

Gommen var blandt de sårede, men bruden kom ikke til skade.

 

 

Flere angreb i år

I år har Tyrkiet været udsat for adskillige angreb, begået af IS, som kommer ind i landet over grænsen til det krigshærgede Syrien. Byen, hvor brylluppet fandt sted, ligger også tæt på den syriske grænse.

Derudover har kurdiske militante grupper også stået bag angreb i Tyrkiet.

Tre mistænkte medlemmer af IS sprang dem selv i luften og dræbte 44 mennesker ved Istanbuls lufthavn tilbage i juni.

I oktober 2015 dræbte selvmordsbombere mindst 95 personer, da de angreb et forsamling af pro-kurdiske aktivister udenfor Ankaras hovedbanegård.

I forrige uge blev ti mennesker dræbt, de fleste politi og militær, da bomber blev detoneret. Tyrkiske embedsmænd bebrejder kurdiske separatistiske militante gruppe, PKK.

Senest blev landet ramt af tre eksplosioner torsdag den 18. august i det østlige Tyrkiet i byerne Elazig, Van og Bitlis. Ni personer blev i alt dræbt og mindst 200 såret under eksplosionerne.

Her pegede viceguvernøren i Van på militante fra Kurdistans Arbejderparti (PKK) som skyldige for angrebet.

Endelige er Tyrkiet stadig ved at komme på fode igen, efter kupforsøg og efterfølgende voldsomme anholdelser af alt fra politi, til lærere og journalister.

 

breaking

Opdateret klokken 9.00 den 21. august 2016. Antal sårede og dræbte er opdateret. Præsident Erdogans bebrejdelse af IS er medtaget og flere eksempler på de seneste angreb i Tyrkiet et tilføjet.

Opdateret klokken 11:19 den 22. august med dødstal, detaljer om gerningsmand, samt bryllupsfest og forløb.

Kilder: Reuters, Reuters og TV2

· Mere fra samme kategori ·