Læs også:

Close
kampen mod eksamensangsten

Livet som kommende student: Kampen mod eksamensangst

Katrine Juel Friis brænder for at skrive og reportere, og det er sjældent, at hun ikke sidder med hovedet i computerskærmen. Hun har siden tidernes morgen haft et inderligt ønske om at blive journalist, og der er intet, der skal stå i vejen for, at hun bliver det.

Derfor er hun også en af de ti tilknyttede skribenter (top ten) på MY DAILY SPACE.

Når hun ikke skriver for MY DAILY SPACE, knokler hun som studentermedhjælper på Politikens Redaktion, og studerer den samfundsvidenskabelige bachelor med tilsagn til journalistik på RUC på første semester.

Hvis du vil se Katrines vej til drømmejobbet eller bare følge med i, hvad hun går og laver i sin hverdag, så følg @katrine_friis på Instagram.

Så blev den længe ventede eksamensplan endelig offentliggjort for 3.g’erne. En dag med oprigtige tårer af begge slags

Fredag den 20. maj blev eksamensplanen for alle 3.g’ere offentliggjort. Selv oplevede jeg en ubeskrivelig stemning, da alle klasser sad i agoraen og forventningsfulde opdaterede deres Lectio konstant.

Klokken 15:15 udbrød der jubel og skrig. Man kan roligt sige, at gymnasiet blev forvandlet til en emotionel zoo … Det kan måske også have noget at gøre med den store mængde alkohol, folk efterhånden havde fået indebords til sidste skoledag.

Ikke nok med at eksamensplanen blev offentliggjort, så blev alle vores årskarakter også publiceret på dette tidspunkt. En lidt skræmmende tanke, at de skal stå på eksamensbeviset, og at der ikke er nogen vej tilbage. I det hele taget var det en dag, med mange tanker og ubeskrivelige følelser. Jeg var så inderligt glad for min karakterer, og var i chok over nogle af dem. Havde aldrig nogensinde troet, jeg ville ende med det.

Men nu skal det handle om eksaminerne, for det er trods alt dem, jeg skal igennem, før jeg endelig kan kalde mig student.

Når eksamensangsten melder sig

Jeg er meget tilfreds med de fag, jeg skal op i. Jeg kunne faktisk ikke være mere taknemmelig. Jeg har trukket mundtlig oldtidskundskab og mundtlig historie, som jeg begge synes er meget gode fag. Desuden er jeg allerede færdig den 20. juni, så jeg er en af de første studenter på mit gymnasium – vild tanke!

Dog er jeg stadig lidt nervøs for, hvordan eksaminerne skal gå i sig selv, da jeg ikke har været så heldig de sidste to år. Jeg har det med at blive virkelig nervøs til eksaminerne, men jeg tror dog ikke, at jeg er den eneste.

Når det er godt vejr, sætter Katrine sig udenfor og læser til eksamen. (Foto: Privat)
Foto: (Privat)

Det er sådan en underlig fornemmelse, jeg får. Når jeg går ind til en eksamen, føler jeg at ligegyldig hvad, så kommer det til at gå virkelig dårligt. Endnu værre er, at når jeg bliver spurgt om noget, tænker jeg: “Det går så dårligt det her”. Jeg tænker så meget, så jeg glemmer at høre læreren eller censors spørgsmål. Jeg har sagt til mig selv, at det bare ikke skal ske igen!

Tip! Jeg finder lydfiler mod eksamensangst ved at google mentaltræning. Derudover kan det også være smart at holde fem minutters pause hver 25. minut, så hjernen hele tiden lader op og er klar til at indlære ny viden. Frokost og motion er også en rigtig god ide. Overordnet handler det om at koble hjernen fra for en stund.

Jeg skriver min kæreste ind i læseplanen

Jeg er begyndt at mentaltræne for at komme af med eksamensangsten. Jeg visualiserer både en god eksamenssituation, som giver mig mere positiv energi til at klare eksaminerne, men samtidig får jeg også kørt mig selv helt ned i gear. Det er på samme tid afslappende og effektivt – og når jeg tænker på alle de ting, der kan gå rigtigt ved en eksamen, så har jeg en positiv attitude fra starten.

Noget andet, der hjælper mig med at holde overblikket, er at have en læseplan for alle mine eksaminer. Der står ikke kun, hvornår og hvad jeg skal læse, men også hvornår jeg skal være sammen med min kæreste, til familiearrangement eller noget helt tredje. Det virker så godt at have alle planer for læseferien samlet et sted.

 

mydailyspace-facebook-logo

· Mere fra samme kategori ·