Læs også:

Close

BH-guide: Fem trin til det perfekte fit

At finde den rigtige BH kan være et svært og uoverskueligt valg – vi har derfor allieret os med eksperten Anne Sax

Man kan nemt fare vild i junglen af BH’er og langt de fleste kvinder har nogle ganske få yndlings BH’er som bliver vasket igen og igen – mens en hel del fejlkøb udgør en permanent bund i lingeriskuffen. Én ting er at finde den rette størrelse, men når BH’en også skal give en smuk facon, være behagelig hele dagen og samtidig passe til den øvrige garderobe, kan det være en udfordring at finde den rette.

Husk! BH’en skal være rar at have på, og du skal glæde dig til at tage den på om morgenen.

Anne Sax har været inden for lingeribranchen i mange år og har derfor stor erfaring med at finde det helt perfekte fit. I denne guide forklarer hun, hvad der er afgørende for at få en BH, der sidder helt rigtigt.

Anne Sax guider dig til den rigtige BH

– En god ide, når du køber BH’er, er at gå til en butik, hvor du kan få professionel vejledning til at finde det rette. Hos ANNE SAX oplever vi meget ofte, at vores kunder bliver overraskede over, hvor mange muligheder de har, og de kommer hjem med noget andet og meget bedre, end det, de havde forventet.
Hvis du er ude på egen hånd, er der fem punkter du skal holde øje med:

1. Tætsiddende omkreds

– Omkredsen rundt om din brystkasse skal være tilpas stram, så den holder din BH vandret hele dagen, men selvfølgelig ikke så stram, at du ikke kan holde ud at have den på. Hvis din BH kravler op på ryggen i løbet af dagen, er omkredsen for stor.

Omkreds

Billede 1: Omkreds er for stor. Billede 2: Omkreds er korrekt (Illustration: Lisbet Gertz).

2. Midterstykket ind til midten

– Midterstykket mellem skålene skal helst helt ind mellem brysterne og hvile på brystbenet. Det sikrer, at BH’en bliver siddenede behageligt hele dagen. Hvis der er meget lidt plads mellem dine bryster, er det ikke sikkert, midterstykket kan komme helt ind.

Midterstykke

Billede 1: Midterstykke er forkert. Billede 2: Midterstykke er korrekt (Illustration: Lisbet Gertz).

3. Faste stropper

– Det er vigtigt at tilpasse stropperne, så de er faste nok og ikke glider ned, men ikke så faste, at de generer. Det kan du bedst selv mærke – så husk at mærke efter, og brug lidt tid på det, til du har fundet den perfekte længde.

Stropper

Billede 1: Stropper for løse. Billede 2: Stropper er tilpas lange (Illustration: Lisbet Gertz).

4. Altomfavnende bøjler

– Hvis BH’en har bøjler, er det vigtigt, at de omkredser hele dit bryst – og det er meget ofte her, det går galt. Specielt kvinder, som synes, de har en lille barm, går ofte i for små skåle. Det betyder, at der ikke er plads til det brystvæv, man har, som så bliver skubbet ud under armen! Hvis du er i tvivl, så vip BH’en lidt ud i kanten af BH-stykket under armen og se, hvor dit brysts runding går – BH’ens bøjle skal ligge uden om hele brystet.

Bøjler

Billede 1: Bøjlen er for kort. Billede 2: Bøjlen er korrekt (Illustration: Lisbet Gertz).

5. Den helt rigtige skål

– BH’ens skåle skal passe til din bryster, så der hverken er luft i BH’en eller noget af brystet falder ud over kanten. Hvis skålen virker for lille eller stor, men resten af punkterne passer, skal du ikke lave om på størrelsen, men på den type/facon BH, du prøver.

Skål

Billede 1: Skål er for stor eller for lille. Billede 2: Skål er korrekt (Illustration: Lisbet Gertz).

mydailyspace-facebook-logo

 

· Mere fra samme kategori ·