Læs også:

Close

Fem grunde til, at du skal kende Justin Trudeau

Nyheder  | 

Justin Trudeau er det bedste, der er kommet ud af Canada, siden Drake og Justin Bieber. Vi giver dig fem grunde til, at du skal kende Canadas premierminister

Justin Trudeau er ung, flot og Canadas nye premierminister. Han blev valgt ind som landets næstyngste regeringsleder nogensinde med en overbevisende valgsejr i oktober 2015. Den unge politiker er især blevet bemærket for hans behagelige ydre, men han er mere end bare et kønt ansigt, og verden over er folk ved at forelske sig i ham, hans politik og hans handlinger. MY DAILY SPACE giver dig fem bud på, hvorfor.

1. Han går ind for ligestilling

Justin Trudeau er erklæret feminist og en stor fortaler for ligestilling i politik og på arbejdsmarkedet. Ministeren har selv udpeget en kønsbalanceret regering med 15 mandlige og 15 kvindelige ministre. Da en journalist spurgte ham, hvorfor han gjorde det, svarede Trudeau:

– Fordi det er 2015.

Vil du høre Justin Trudeau fortælle mere om, hvorfor han går ind for ligestilling, og hvorfor det er vigtigt, at hans tre børn bliver feminister ligesom ham selv, kan du klikke her.

2. Han vil arbejde for klimaforbedringer

Justin Trudeau er optaget af klimaet og har erklæret, at Canada er tilbage i det internationale klimasamarbejde. Blandt andet vil han arbejde for, at Canada sænker mængden af drivhusgasser og får mere vedvarende energi. Den tidligere canadiske regering markerede sig ikke nævneværdigt på området, og derfor har den unge ministers klimaudmelding vakt glæde i store dele af den politiske verden.

Du kan læse mere om Justin Trudeaus klimaholdninger herher og her.

3. Han tager personligt imod flygtninge

Justin Trudeau markerede sig tidligt på den internationale politiske scene, da han efter kort tid som premierminister lovede, at Canada ville tage imod 25.000 syriske flygtninge. Ministeren deltog endda selv, da de første 160 flygtninge ankom til Toronto i november 2015 og stod klar med vinterjakker, bamser og velkomstgodteposer til landets nye borgere.

– Det er en skøn aften, hvor vi får lov til at vise ikke bare et fly fuld af nye canadiere, hvad Canada er, men vi får lov til at vise verdenen, hvordan vi skal åbne vores hjerter og byde mennesker velkommen, som flygter fra ekstraordinært svære situationer, sagde han dengang til Associated Press.

4. Han har en bromance med Obama

Selv om naboerne Canada og USA længe har samarbejdet om en lang række politiske emner, var Trudeaus besøg i Washington det første officielle møde mellem de to i 19 år. Mødet var sat i stand med pomp og pragt – blandt andet for at markere, at USA glæder sig over, at naboen i nord har fået en liberal leder efter ni år med en konservativ regering. Obamas og Trudeaus møde var hjertevarmt, og de to statsledere var tydeligt begejstrede for hinanden.

Vil du læse mere om mødet og høre de to ledere lave jokes med hinanden, kan du klikke her og her.

5. Han har mange talenter

Justin Trudeau træder i sin far, Pierre Trudeaus, politiske fodspor. Pierre Trudeau var selv premierminister for Canada fra 1968-1984 som leder af det liberale parti. Men selv om Justin Trudeau fik politik ind med modermælken, forsøgte han sig med mange forskellige karrierer før politik.

Han har blandt andet forsøgt sig som skolelærer, snowboard- og bungee-jumping-instruktør, velgørenhedsbokser og skuespiller og begyndte først for alvor at interessere sig for politik efter sin fars død i 2000.

Du kan se, høre og læse mere om politikerens karriere her.

Har du lyst til at vide mere om Justin Trudeau, er nettet fyldt med videoer, billeder og artikler om politikerens bedrifter, tatoveringer, holdninger og skøre facts. Du kan også følge ham på Twitter, Facebook og Instagram.

· Mere fra samme kategori ·