Læs også:

Close
tivoli amerikanerbiler 4. juli

SOMMERNEWS: Tivoli fejrer 4th of July med amerikanerbiler, musikfest og fyrværkeri

Nyheder  | 

Tivoli fejrer 4th of July med amerikanerbiler, musikfest og fyrværkeri · Sæson for ferieboligsvindel – 33 lejere snydt for feriebolig · Klimaforandringer får rekordmange danskere til at efterspørge omfangsdræn · 158 millioner kroner sætte ekstra skub til udviklingen af pyrolyseteknologi · 37-årig mand varetægtsfængslet for forsøg på hjemmerøveri · Dagens billede: Frihed · Sommerpostkort: Oplevelser på Samsø

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Tivoli fejrer 4th of July med amerikanerbiler, musikfest og fyrværkeri

Tivoli tager del i fejringen af USA’s uafhængighedsdag med blandt andet amerikanske biler, jazzkoncert med amerikanske saxofonist Bob Rockwell og amerikanske hits på Plænen, sunget af Annette Heick, Zindy Laursen og Michael Carøe. Festlighederne finder sted på torsdag den 4. juli og afsluttes med et farvefyldt fyrværkeri i røde, hvide og blå farver klokken 22.45. Så allerede nu kan du godt glæde dig …

Hvis man er til burgere, fede øser som en Cadillac, Buick eller Chrysler, jazzmusik og amerikanske pophits, så kan det være en god ide at lægge vejen forbi Tivolis fejring af den amerikanske uafhængighedsdag, 4th of July. Tivoli i København tilbyder nemlig, gæster en chance for at opleve den amerikanske nationaldag i danske rammer i forlystelseshaven.

Klokken 12.00 kan gæster opleve en bilparade gennem Haven, hvor 27 ægte amerikanske biler fra 1940’erne, 1950’erne, 1960’erne og 1970’erne kører ind ad Hovedindgangen og vil holde parkeret rundt omkring i Haven. Det er blandt andet muligt at opleve mærker som Ford, Chrysler, Buick, Cadillac, Oldsmobile og flere. Disse smukke biler vil være tilgængelige for nærmere besigtigelse frem til klokken 21.00, hvor man kan læse informationer om bilens historie og møde ejerne, inden de vil køre paradekørsel ud af Tivoli ved Tietgensgade.

Musikelskere kan se frem til en særlig oplevelses på Plænen, hvor Annette Heick sammen med Zindy Laursen, der tordnede ind på hitlisterne sammen med Cut ’N’ Move i 1992, og Michael Carøe, entertaineren der altid formår at underholde sit publikum, inviterer gæster til at synge med på nogle af de mest ikoniske pophits, der er en del af den amerikanske sangskat. Gæster kan forvente en aften i Tivoli med sus, swing og store sange i selskab med de tre danske artister, hvor kapelmester Peter Jensen og Tivolis Salonorkester sørger for musikken. Fællessangkoncerten begynder klokken 19.00.

Zindy Laursen siger:

– Jeg elsker Tivoli. Det er et stykke dansk kultur. Jeg spillede der for første gang i 1994 med Cut’N’Move og det var en af de største oplevelser i hele mit liv. Så i år er det faktisk 30 år siden jeg spillede der første gang. Det er meget specielt at stå på scenen og se den ikoniske baggrund, som Tivoli har.

Når aftenmørket begynder at falde, fortsætter festlighederne med Tivoli Orkestret som – sammen med den amerikanske saxofonist Bob Rockwell – spiller 4th of July jazz klokken 21.30 ved Orangeriet. Tivoli får også besøg af Genevieve Libonati, der er rådgiver for politiske og økonomiske anliggender på den amerikanske ambassade i København. Genevieve Libonati vil holde den traditionsrige 4th of July tale på Plænen klokken 15.00.

Til slut danner nattehimlen over Tivoli baggrund, når et farvefyldt festfyrværkeri i blandt andet røde, hvide og blå farver kan ses over Koncertsalen klokken 22.45. Hermed sættes der punktum for dagens fejring af USA’s uafhængighedsdag i Tivoli.

Fejringen af den 4. juli i USA er fyldt med en række traditioner. En kendt tradition er påklædningen som helst skal være i rødt, hvid og blåt, for at vise den nationale stolthed. Mange familier bruger lejligheden til at tage på ferie, ofte til sommerhuse ved kysten, mens andre deltager i lokale parader og begivenheder. Fyrværkeri er uden tvivl højdepunktet på dagen, hvor de spektakulære shows oplyser nattehimlen over hele landet, fra små til store byer.

Program for 4th of July i Tivoli:

11.00 Tivoli åbner

12:00 Bilparade med 27 amerikanerbiler der kører gennem Hovedindgangen.

15:00 Genevieve Libonati fra den amerikanske ambassade i København holder tale.

18:30 Klods-Hans ballet på Pantomimeteateret.

19:00 Syng med på Plænen med Annette Heick, Zindy Laursen og Michael Carøe.

20:00 Pjerrot Vanvittig af Kærlighed på Pantomimeteateret.

21:00 Bilparade med 27 amerikanerbiler der forlader Haven ud mod Glyptoteket.

21:30 Bob Rockwell spiller 4th of July jazz med Tivoli Orkestret ved Orangeriet.

22:30 Tivoli Illuminationer med musik, ild, lasere, lys og røg ved Tivoli Søen.

22:45 4th of July fyrværkeri i røde, hvide og blå farver.

tivoli amerikanerbiler 4. juli
På torsdag står den på 4th of July i Tivoli … (Foto: PR)

Læs også: Sjov viden om Tivolis gamle Rutschebane

Sæson for ferieboligsvindel – 33 lejere snydt for feriebolig

Sommeren er højsæson for svindel med ferieboliger. En 25-årig mand fra Struer meldte i weekenden sig selv for svindel med ferieboligudlejning. Han havde udlejet en ferielejlighed til flere personer uden at have rådighed over lejligheden.

Dårlig samvittighed kan ramme hårdt. Det måtte en 25-årig mand fra Struer sande i weekenden. Det fik ham nemlig til at melde sig selv til politiet i forbindelse med, at han har svindlet med ferieboligudlejning.

Den 25-årige var meget samarbejdsvillig og har fremlagt dokumentation for, hvem han har haft lejet lejligheden i Fjellerup Strand på Djursland ud til. Midt- og Vestjyllands Politi har derfor allerede været i forbindelse med alle forurettede på nær en enkelt, som naturligvis også vil blive kontaktet hurtigst muligt. Den 25-årige er sigtet for bedrageri.

Tag dig i agt! Men han er desværre ikke den eneste, der forsøger sig med at tjene hurtige penge på at udleje ferieboliger, uden at have planer om at stille boligen til rådighed for lejer.

Hvis du er på jagt efter en feriebolig, så er her nogle gode råd til at undgå at havne i en fælde:

  • Undersøg, hvem der ejer boligen
  • Betal via udlejningsplatformen
  • Kommunikér via udlejningsplatformen
  • Undersøg profilens troværdighed

Læs mere om de gode råd til leje af feriebolig på politi.dk.

Sagen mod den 25-årige mand, der meldte sig selv er stadig under efterforskning og Midt- og Vestjyllands Politi har på den baggrund ikke yderligere oplysninger på nuværende tidspunkt.

nøgle flytte
Sæson for ferieboligsvindel – 33 lejere snydt for feriebolig … (Foto: Pexels)

Læs også: Det skal du vide, hvis du udlejer på Airbnb

Klimaforandringer får rekordmange danskere til at efterspørge omfangsdræn

Fremtiden byder på vildere og vådere vejr, og det betyder, at behovet og interessen for klimasikring af de danske boliger aldrig har været større. Nye tal fra Energihjem.dk og 3byggetilbud.dk viser massiv efterspørgsel på omfangsdræn hos private boligejere. For at imødekomme danskernes behov for at beskytte boligen mod vind og vejr, lancerer Energihjem.dk et nyt univers i samarbejde med Danske Bank, som skal hjælpe boligejere med at klimatilpasse boligen.

Klimaforandringernes konsekvenser i form af længere nedbørsperioder, kraftigere regnskyl og stigende grundvandsniveauer skaber et akut behov for klimatilpasning af de danske boliger. Behovet kan tydeligt spores i opgavetallene hos Energihjem.dk og 3byggetilbud.dk, der er landets førende platform indenfor renoveringsopgaver. I årets første seks måneder har opgaveformidleren oplevet en vækst på hele 161 procent i antallet af forespørgsler på omfangsdræn sammenlignet med samme periode sidste år.

Større opmærksomhed på klimatilpasning … Omfangsdræn er en effektiv løsning til at beskytte boliger mod indtrængende vand og fugtskader, hvilket stadig bliver mere relevant i takt med, at klimaforandringerne gør sig gældende. Den markante stigning i efterspørgslen vidner om, at danskerne i højere grad søger at sikre deres boliger mod fremtidige vejrforhold.

Maria Carlsen, kommunikationschef hos Energihjem.dk, udtaler:

– Vi ser en tydelig tendens i, at flere og flere husejere ønsker at beskytte deres ejendomme mod de øgede vandmængder. Omfangsdræn er en effektiv løsning, der kan forhindre store skader og dyre reparationer i fremtiden. Vores data viser, at bevidstheden om behovet for klimasikring er steget markant, og vi forventer, at denne udvikling vil fortsætte.

Flere danskere vil sikre boligen fremover … Klimaforandringerne medfører blandt andet flere skybrud, mere nedbør, stormflod og mere ekstremt vejr, hvilket får boligejerne til at blive langt mere opmærksomme på, hvor modstandsdygtig deres bolig er overfor de ændrede vejrforhold. Og det er en tendens, som Maria Carlsen opfordrer flere boligejere til at gøre sig tanker om:

– Det er vigtigt, at husejere tager hånd om klimatilpasning i tide. Ikke alene for at beskytte deres investering, men også for at sikre et sundt indeklima. Vi opfordrer derfor alle boligejere til at overveje klimasikringstiltag som eksempelvis omfangsdræn for at være bedst muligt rustet mod fremtidens vejrforhold.

En omkostningsfuld affære … Med svimlende priser som hurtigt kan overstige 150.000 kroner for etablering af et omfangsdræn, er klimatilpasning en stor udgift for mange boligejere. Derfor har Energihjem.dk indgået et samarbejde med Danske Bank i et nyt digitalt univers. Her tilbydes lån med en attraktiv rente og uden betaling af lånesagsgebyrer, når pengene går til klimatilpasning af boligen som eksempelvis omfangsdræn, højvandslukke, faskiner eller etablering af et grønt sedumtag.

I det nye univers på Energihjem.dk finder boligejere desuden information om klimatilpasningsløsningerne, som findes på markedet. Informationen præsenteres i øjenhøjde, hvor hver løsning gennemgås, priser præsenteres, og så er det muligt at invitere en fagmand med på råd og få håndværkertilbud på klimatilpasningsprojektet.

Fakta:

Når 1. halvår af 2024 sammenlignes med samme periode sidste år, så ser 3byggetilbud.dk og Energihjem.dk en vækst på 161 procent i antallet af henvendelser vedrørende omfangsdræn.

Bliv klog på klimatilpasning skal hjælpe danske boligejere med at klimatilpasse deres bolig. Her kan de hente viden og inspiration om de forskellige løsninger, og samtidig tilbyder Danske Bank finansiering på attraktive vilkår til klimatilpasningen.

skybrud 3byggetilbud.dk
Klimaforandringer betyder, at de danske boligejere får travlt med at klimatilpasse deres boliger. Antallet af henvendelser på etablering af omfangsdræn er mere end fordoblet i år. (Foto: PR)

Læs også: Gode råd mod skybrud

158 millioner kroner sætte ekstra skub til udviklingen af pyrolyseteknologi

Virksomheder i Nord- og Sydjylland, der arbejder med pyrolyse, kan nu få et økonomisk rygstød fra Fonden for Retfærdig Omstilling. De kan søge op mod 158 millioner kroner til at udvikle, demonstrere og skalere pyrolyseaktiviteter. En hjælp, der skal få sat ekstra fart på klimaomstillingen.

Miljøet vil blive skånet for mange tons CO2 i 2030, hvis der bliver skruet op for brugen af brun bioraffinering – og især pyrolyse, der for eksempel kan nedbryde biomasse ved meget høje temperaturer – og samfundet kan derigennem få mere bæredygtig og grøn energi. Derfor kan nord- og sydjyske virksomheder nu søge op mod 158 millioner kroner fra Fonden for Retfærdig Omstilling til at udvikle og skalere teknologien bag brun bioraffinering såsom pyrolyse og til at få opkvalificeret medarbejdernes kompetencer på området.

Grunden til, at vi har fået ekstra travlt med den grønne omstilling er, at regeringen har fremrykket målet for Danmarks klimaneutralitet til 2045. Forude venter derfor en stor omstilling, hvor nye teknologier inden for brun bioraffinering – som for eksempel pyrolyse – kommer til at spille en betydelig rolle, mener formand for Fonden for Retfærdig Omstillings indstillingsudvalg, Peter Hansen:

– Støtte fra Fonden for Retfærdig Omstilling kan være med til at rykke pyrolyseprojekter flere år frem, så Danmark hurtigere bliver klimaneutralt. Brun bioraffinering er en nøgleteknologi i omstillingen til en mere bæredygtig fremtid, da den kan omdanne landbrugets rest- og affaldsprodukter til grøn energi og kulstof, der meget effektivt fanger CO2. Teknologien er stadig på demonstrationsniveau, så vi har brug for forskning og innovation i forbindelse med nye projekter, så der kan ske en udvikling og skalering på området. Jo hurtigere det sker, jo bedre, forklarer Peter Hansen.

Midler får projekter på hjul … I 2023 blev der annonceret 196 millioner kroner fra Fonden for Retfærdig Omstilling til brun bioraffinering såsom pyrolyse. Det resulterede i en investering i et test- og demonstrationsprojekt hos Vrejlev Energi ved Vrå i Nordjylland med Frichs Pyrolysis og Syddansk Universitet som partnere. Alex Brøndum, der er leder på det pågældende projekt ved Vrejlev Energi, vurderer, at de har kunnet rykke sig markant hurtigere på området, og at de er blevet hjulpet godt fem – 10 år frem i processen.

Da ikke alle midler blev investeret i første runde, får nord- og sydjyske virksomheder nu mulighed for at søge de resterende 158 millioner kroner.

Lene Gade Hovmøller, der er medlem af Indstillingsudvalget for Fonden for Retfærdig Omstilling, og adm. direktør i virksomheden Spiras, opfordrer virksomheder i branchen til at få søgt:

– Pyrolyse er et væsentligt skridt i rejsen mod at blive klimaneutrale, da det kobler forskellige sektorer sammen, der kan hjælpe hinanden med at blive grønne. Vi håber derfor, at pengene kan få sat gang i anlæg, som på sigt kan bære sig selv økonomisk og hjælpe klimaet i stor skala. Vi kan jo se på tidligere projekter, der har fået midler, at det har bragt dem rigtig godt på vej ret hurtigt. Så hurtigt var det ikke gået, hvis de ikke havde fået midlerne. Så man kan sige, at midlerne får projekter på hjul, og det vil jeg opfordre andre i branchen til at benytte sig af, forklarer hun.

Når udviklingen inden for pyrolyse bliver skubbet hurtigt frem, bliver der samtidig stillet krav til efteruddannelse, opkvalificering og omskoling. Derfor kan projekter denne gang søge om midler til kompetenceløft af arbejdskraft – både som en del af et samlet projekt, men også til kompetenceudvikling alene. Vurderingen er nemlig, at der ligger op mod 1.000 nye arbejdspladser i den nye sektor.

Fakta om midlerne:

Der er i alt afsat 196 millioner kroner fra Fonden fra Retfærdig Omstilling til indsatsen: Udvikling af brun bioraffinering såsom pyrolyse. Nu kan virksomheder søge de resterende 158 millioner kroner.

Ansøgere kan være små, mellemstore og store virksomheder, offentlige aktører, klynger, GTS’er, videninstitutioner, konsortier eller partnerskaber samt andre relevante aktører. Midlerne kan for eksempel bruges til forsknings- og udviklingsaktiviteter, kompetenceudvikling, forprojekter herunder rådgivning og investeringsstøtte.
Projekter, der alene omhandler kompetencerettede tiltag, kan søges af virksomheder, offentlige aktører samt udbydere af formelle og uformelle uddannelsesforløb herunder videns- og uddannelsesinstitutioner på alle niveauer for eksempel universiteter, maskinmesterskoler, erhvervsskoler, efteruddannelsesudbydere m.v.
Kun aktiviteter i Nord- og Sydjylland er støtteberettigede, og projekter skal være afsluttet inden for tre år.
Ansøgningsfristen er den 11. november 2024 klokken 12.00.

Læs mere om ansøgningsrunden her.

Fakta om Fonden for Retfærdig Omstilling:

Frem til 2027 investerer Fonden for Retfærdig Omstilling i alt 636 millioner kroner i aktiviteter i Nord- og Sydjylland. Aktiviteterne skal afbøde de negative virkninger af omstillingen til en klimaneutral økonomi.

Fonden skal spille en central rolle i Danmarks omstilling til en klimaneutral økonomi og investerer blandt andet i projekter med potentiale til at sikre udviklingen af CO2-fangst og -lagring og brintrelaterede teknologier, herunder Power-to-X.

Fonden for Retfærdig Omstilling medfinansierer projekter, der skal:

Skabe et sammenhængende Danmark med stærke lokale erhvervsfyrtårne
Sikre bedre vilkår for grøn omstilling i danske SMV’er
Understøtte udviklingen af brun bioraffinering såsom pyrolyse
Sikre udviklingen af CO2-fangst, -lagring og brintrelaterede teknologier
Fremme grønne og cirkulære teknologier

Midlerne udmøntes af et særskilt indstillingsudvalg med 14 medlemmer, der har erhvervsmæssig indsigt og teknisk ekspertise inden for klima- og energiområdet.

Læs mere om Fonden for Retfærdig Omstilling her.

kloden planet
158 millioner kroner sætte ekstra skub til udviklingen af pyrolyseteknologi … (Foto: Unsplash)

Læs også: EU enige om vejen frem for grøn industri

37-årig mand varetægtsfængslet for forsøg på hjemmerøveri

En 37-årig mand fra Horsens, der sidste mandag den 24. juni blev anholdt for forsøg på hjemmerøveri på en adresse i Horsens, er nu varetægtsfængslet til den 19. juli.

Mandag den 24. juni klokken 10.57 modtog Sydøstjyllands Politi en anmeldelse om et igangværende hjemmerøveri i Horsens. Få minutter efter ankom flere patruljer til adressen, hvor husets beboere havde overmandet gerningsmanden og fastholdt ham frem til politiets ankomst. Klokken 11.02 anholdt Sydøstjyllands Politi en 37-årig mand fra Horsens.

Den 37-årige blev klokken 10.30 fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Horsens. Den 37-årige mand er sigtet for forsøg på hjemmerøveri samt ulovlig våbenbesiddelse, og ved Retten i Horsens blev den sigtede varetægtsfængslet frem til den 19. juli 2024.

Sydøstjyllands Politi har ikke yderligere oplysninger på nuværende tidspunkt af hensyn til efterforskningen.

tyveri indbrud
37-årig mand varetægtsfængslet for forsøg på hjemmerøveri … (Foto: PR)

Læs også: Pas på snyd med festivalbilletter

Dagens billede: Frihed

Sommerpostkort: Oplevelser på Samsø

· Mere fra samme kategori ·