Læs også:

Close
grød stærk overgang anne hjernøe morgenmad

Morgengrød med abrikos- & appelsinkompot og kardemommeskyr

Mad  | 

Sund morgenmad er en sund start op dagen. Opskriften på morgengrød med abrikos- & appelsinkompot og kardemommeskyren er fra Anne Hjernøes bog ‘Stærk overgang’. Så lav en sund morgenmadsgrød – også til andre end dig selv

Morgengrød med abrikos- & appelsinkompot og kardemommeskyr smager virkelig lækkert og er godt – også hvis du er i overgangsalderen. Fyldt med gode ting for krop og mave. Og som holder dig mæt længe.

grød stærk overgang anne hjernøe morgenmad
Så er der lækker morgengrød … (Foto: Ditte Capion og Winnie Methmann)

Det skal du bruge

Ingredienser havregrød

1½ dl havregryn
2½ dl vand
1 drys flagesalt
½ dl skummetmælk

Ingredienser kardemommeskyr

1 dl skyr naturel
½ tsk stødt kardemomme
1 tsk flydende honning

Ingredienser abrikos- og appelsinkompot

4 tørrede, usvovlede abrikoser (altså de brune, ikke de orange)
1 appelsin, gerne uprøjtet
½ dl vand
2 tsk flydende honning

Sådan gør du

Kom havregrynene i en lille gryde sammen med vandet og kog det i et par minutter, til du har en lind grød.

Kom et lille drys salt i og rør godt rundt.

Tilsæt derefter mælken for at gøre grøden cremet og tag den af varmen.

Rør skyr sammen med kardemomme og honning. Kom skyren på din morgengrød med abrikos- og
appelsinkompot.

Sådan laver du abrikos- og appelsinkompot

Skær abrikoser og appelsinkød i tern og kom begge dele i en lille gryde sammen med vandet.

Tilsæt også fintrevet appelsinskal, hvis du ikke har brugt den andetsteds, samt honning.

Lad det simre i cirka 10 minutter, til du har en blød kompot. Lad den køle let af før brug.

Spis kompotten på morgengrød sammen med kardemommeskyr.

 

Sådan ser bogen ud:

anne hjernøe stærk overgang

 

Læs også:

 

Lav en sund morgenmad, der også giver bedre søvn

 

søvn hytteost papaya (Foto: Stine Heilmann)

· Mere fra samme kategori ·