Læs også:

Close
stegte ris familieliv på budget køleskab

Stegte ris med alt godt fra køleskabet

Mad  | 

Du kender det garanteret. Du har ikke fået andet – og du kigger ind i køleskabet og tænker ‘der er jo ingenting’. Men ofte ER der noget og nok til aftensmad, hvis der lidt rester. Her får du en nem opskrift på stegte ris fra bogen ‘Familieliv på budget’ af Kristine Melgaard-Mani

Stegte ris med alt godt fra køleskabet med alt godt fra køleskabet Den perfekte tøm køleskabet-ret. Du kan bruge lige præcis de grøntsager, du har liggende, og evt. en rest kød. Når først grøntsagerne er snittet, er der mad på få minutter.

stegte ris familieliv på budget køleskab
Så er der stegte ris fra resterne i køleskabet … (Foto: Jakob Melgaard)

Opskriften er til 2 voksne og 2 børn og tager i alt 30 minutter at lave …

Det skal du bruge

Ingredienser stegte ris

½ broccolihoved
1 rødløg
1 rød snackpeberfrugt
2 hvidløgsfed
1 gulerod
2 forårsløg (eller flere)
150 g edamamebønner
4 æg
4 spsk olivenolie
3 spsk soja (eller 1-2 tsk karry eller et par
spsk teriyakisauce)
5-6 dl kolde kogte ris (rester fra en anden dag)

Tilbehør

sød chilisauce (kan udelades)
peanuts

TIP

Hvis du vil spare ekstra tid, kan en pose frossen wokblanding sagtens bruges i stedet for de friske grøntsager.

Skær broccoli i små buketter, rødløg i tynde både, peberfrugt i skiver, og hak hvidløg fint.

Skær guleroden og forårsløgene i tynde skiver på skrå (brug både den hvide og grønne del af forårsløgene). Gem lidt skiver af de grønne forårsløgtoppe til servering.

Tag edamamebønner ud af fryseren.

Slå æggene ud i en skål, og pisk dem let.

Varm en stor pande (eller sauterpande eller wok) ved mellemhøj varme med olivenolie, og steg broccolien, til den har fået lidt farve. Tilsæt de frosne edamamebønner, og steg dem varme.

Tilsæt rødløg og hvidløg (og eventuelt lidt mere olie – tilsæt også karry, hvis du bruger det i stedet for soja), og steg et kort øjeblik, tilsæt derefter peberfrugt, gulerod og forårsløg.

Skub straks grøntsagerne ud til siden, og hæld æggene på den tomme del af panden.

Rør, til de samler sig lidt (som røræg), og vend dem derefter sammen med grøntsagerne.

Tilsæt de kolde ris og soja eller teriyakisauce, og rør godt sammen, til risene er varme (minimum 65°). Smag eventuelt til med mere soja.

Servér toppet med sød chilisauce, peanuts og forårsløg.

TIP

Hvis ikke du fik brugt broccolistokken til grøntsagsstave på dag 1, så gem den. Du kan rive den til råkost, skære den i små tern egnet til gryderetter eller i tynde wokstrimler.

Kog stokken med for eksempel kartofler til en mos, eller brug den i smoothies, eller juice den. Holdbarheden er 1 – 2 uger på køl. Skær eventuelt det yderste grove lag af inden tilberedning

TIP

Lyder retten ikke som et hit hos børnene? Så kog en frisk portion ris, lav den opbagte karrysauce fra s. 56, og servér det grønne tilbehør i små skåle.

Broccolien koges i små buketter i et kort øjeblik, og de frosne edamamebønner i et par minutter.

De øvrige grøntsager serveres rå i mindre stykker eller skiver.

Så er der ristaffel …

 

Sådan ser bogen ud:

forside familieliv på budget

 

Læs også:

Ristet rugbrødssandwich med tunsalat

 

rugbrød rugbrødssandwich famililiv på budget tunsalat

· Mere fra samme kategori ·