Læs også:

Close
heinz ketchup

Sådan skal du opbevare din Heinz ketchup (og lidt fun facts)

Mad  | 

Nu slår Heinz fast – sådan opbevarer du din ketchup! For de har netop foretaget en undersøgelse, der viser, at rigtig, rigtig mange danskere gør det forkert. Bliv lidt (Heinz)ketchup-klogere her

Ikke mindre end 260.000 danskere opbevarer i dag deres ketchup forkert. Det viser en ny undersøgelse fra Heinz. Derfor sætter Heinz, i anledning af international ketchupdag (der er den 5. juni), nu en stopper for misforståelsen ved at understrege: Ketchup SKAL – i køleskabet! Punktum – udråbstegn og dermed slut på at gøre det forkert.

heinz ketchup
Heinz tomatketchup skal opbevares i køleskabet. (Foto: PR Kraft Heinz Company)

Heinz og de ’57 varianter’

Heinz er kendt for sit ’57 varianter’-slogan, som blev udtænkt tilbage i 1896, selvom virksomheden faktisk på det tidspunkt producerede mere end 60 produkter, inklusive dens berømte Heinz-ketchup (først solgt som ‘catsup’ i 1876). Men Henry John Heinz valgte angiveligt tallet 57, fordi 5 og 7 var henholdsvis hans og hans kones lykketal. Så enkelt og sjovt – for det ved de fleste vist ikke …

Så selvom selve nummeret teknisk set ikke har noget egentligt formål, og selvom der dengang var mere end 57 varianter, så har antallet holdt sig i over 100 års Heinz-branding, hvilket gør det synonymt med Heinz-mærket. Og du finder det også bøtten – men du har nok aldrig tænkt over det.

Amerikanske favoritter såsom pommes frites, hamburgere og hotdogs ville bare ikke nydes på helt samme måde, hvis Henry John Heinz ikke var kommet med. Han er ansvarlig for det vidunderlige krydderi kendt verden over som Heinz Ketchup. Men han opfandt ikke ketchup, han perfektionerede den bare til at være nok den mest kendte og elskede ketchup i verden …

heinz ketchup
Mange har Heinz som deres favorit-ketchup … (Foto: Unsplash)

Danskerne og deres kærlighed til ketchup

Danskerne er kendt for deres kærlighed til ketchup. Faktisk spiser vi hele 1,9 kg ketchup pr. person om året*. Heinz har iværksat en undersøgelse, der viser, at over 260.000 danskere ikke opbevarer deres yndlingssauce korrekt. Undersøgelsen afslører, at 7% af danskerne, svarende til cirka 264.111**, opbevarer deres åbne ketchupflasker forkert – nemlig i skabet. Men nu har vi lært det – altså hvis du ikke allerede HAVDE den stående i køleskabet.

Kigger man på landets tre største byer, viser resultaterne, at indbyggerne i Odense har bedst styr på opbevaringen. Hele 92% opbevarer nemlig deres ketchup i køleskabet, mens det i Aarhus og København er henholdsvis 90% og 88%, der gør det rigtige.

Undersøgelsen viser desuden, at næsten én ud af ti (8 %) i alderen 18 – 24 år har tendens til at sætte deres ketchup i skabet. Derfor gør Heinz det klart for de ketchupelskende danskere, en gang for alle!

fastfood, pommes frites, fries, fritter
Kan man spise pommes frites uden ketchup – nej da … (Foto: Pexels)

Ketchup skal på køl for optimal smag og holdbarhed

Hos Heinz understreger man vigtigheden af korrekt opbevaring:

– Heinz Tomatketchup indeholder naturligt syre, og mange af ingredienserne virker konserverende. Det gør ketchuppen holdbar ved stuetemperatur. Efter åbning har opbevaringen betydning i forhold til holdbarheden. Ved at sætte din Heinz Tomatketchup i køleskabet sikrer du også, at ketchuppen holder den velkendte smag, vi elsker den for, forklarer Sofie Zeffer, Senior Brand Manager hos Heinz Nordic.

Opbevaringsrådet er også relevant for de 42% af danskerne, der har udtalt, at de forventer at grille eller holde picnic i ugen, hvor de blev udspurgt og som også indbefatter grundlovsdag, der også er international ketchupdag.

Og med et gennemsnitligt forbrug på 1,9 kg ketchup pr. person om året i Danmark, er det ikke utænkeligt, at 43% af danskerne kommer til at have deres favoritsauce på bordet eller med til picnic – og selvfølgelig helst i køletasken.

– Her i Danmark elsker vi vores ketchup, og selvom mindst ni ud af 10 opbevarer den korrekt, så viser undersøgelsen alligevel, at kærligheden til saucen ikke altid betyder korrekt opbevaring. Så husk: Køleskabet er det absolut bedste sted for din elskede ketchup, så sørg for at sætte den tilbage så hurtigt som muligt. På den måde bevarer du den lækre, syrlige smag, som vi alle kender og elsker fra Heinz tomatketchup, afslutter Sofie Zeffer.

Vidste du:

Tomato Ketchup Original: At hemmeligheden bag den gode smag og konsistensen er meget enkel. Det handler især om velsmagende og næringsrige tomater. Og Heinz har endda udviklet sine egne frø, så de kan garantere kvaliteten lige fra tomatfrø, til ketchupflasken står på dit spisebord.

Om Kraft Heinz Company

Her er hvad de selv fortæller om firmaet og deres værdier:

Hos Kraft Heinz Company (Nasdaq: KHC) er vi inspireret af vores formål, ‘Lad os gøre livet lækkert’.  Forbrugerne er i centrum for alt, hvad vi laver. Forbrugerne er i centrum for alt, hvad vi laver. Med en nettoomsætning på cirka 27 milliarder dollars i 2023 er vi forpligtede til at udvide vores ikoniske og nye fødevare- og drikkevaremærker på globalt plan.

Vi udnytter vores størrelse og fleksibilitet til at frigøre Kraft Heinz’ fulde potentiale på tværs af otte forbrugerdrevne produktplatforme. Som globale borgere er vi dedikerede til at skabe en bæredygtig og etisk indvirkning, mens vi hjælper med at brødføde verden på sunde og ansvarlige måder. Lær mere om vores rejse ved at besøge kraftheinzcompany.com eller følg os på LinkedIn.

Om undersøgelsen:

Undersøgelsen er foretaget blandt 1.000 voksne danskere af InsightMe i perioden den 15. – 19. maj 2024.

*EuroMonitor Passport, Samlet ketchupforbrug pr. indbygger 2023

** Kilde for Danmarks voksne befolkning: Verdensbanken

***EuroMonitor Passport, Samlet ketchupforbrug pr. indbygger 2023

 

Læs også:

 

Lav Michelle Kristensens favoritburger

 

michelle kristensen burger

· Mere fra samme kategori ·