Læs også:

Close
udlejning, lejlighed, huslejenævnet, Foto: unsplash

NEWS: Der er mange huse og lejligheder til salg

Nyheder  | 

Der er mange huse og lejligheder til salg · Fire anholdt i sag om organiseret cykeltyveri · Lej bilen i kiosken · Festuge i Holstebro · I grundlovsforhør for vold, afpresning og frihedsberøvelse · Dagens billede: Dinosaursfund

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Der er mange huse og lejligheder til salg

Boliga præsenterer nu de nyeste udbudstal for maj 2024, og tallene viser en betydelig stigning sammenlignet med samme periode sidste år. Ser her hvordan boligmarkedet ser ud lige nu …

Samlet set er antallet af boliger til salg steget fra 9.444 i maj 2023 til 11.351 i maj 2024, hvilket svarer til en procentvis stigning på 20%.

Det skriver Boliga her.

De mest markante stigninger ses inden for villaer og ejerlejligheder. Antallet af villaer til salg er steget fra 4.990 til 6.147, hvilket udgør en imponerende stigning på 23%. Ejerlejligheder har også set en betydelig vækst med en stigning fra 1.555 til 1.821 – svarende til 17%.

Fritidshuse og rækkehuse rider også på bølgen af vækst. Udbuddet af fritidshuse er vokset fra 1102 til 1526, hvilket repræsenterer en massiv stigning på 38%. Ligeledes har rækkehuse oplevet en stigning fra 797 til 909, en vækst på 14%.

Ikke alt er stigende. Helårsgrundene oplever en bemærkelsesværdig nedgang fra 339 til 229 – et fald på hele 32%. Samtidig har andelsboliger set et let fald fra 231 til 215, hvilket svarer til en nedgang på 7%.

Villalejligheder viser også en positiv udvikling. Antallet af villalejligheder til salg er steget fra 64 til 79, en stigning på 23%.

Boligas data viser dermed et boligmarked, hvor der er  i fuld fart fremad med betydelige stigninger på tværs af de fleste boligtyper. Dette er især positivt for dem, der står og skal købe, for dermed er der flere at vælge imellem, og oftest også nemmere at forhandle sig til en god aftale og pris … Det er hvad man kalder ‘købers marked’.

udlejning, lejlighed, huslejenævnet, Foto: unsplash
Udbuddet af boliger er højt for tiden … Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Flytte hjemmefra

Fire anholdt i sag om organiseret cykeltyveri

Fire personer er anholdt og to af dem er fremstillet i grundlovsforhør efter en længerevarende efterforskning i en sag om organiseret cykeltyveri blandt andet fra Sluseholm-området.

Efter en længere og omfattende efterforskning slog Københavns Politi i sidste uge til i en sag om omfattende og organiseret cykeltyveri. I den forbindelse blev fire mænd anholdt.

To af disse, en på 19 og en på 21 år, er allerede fremstillet i grundlovsforhør i Dommervagten i Københavns Byret.

De fire personer er mistænkt for at være en del af en større gruppe, som igennem længere tid har stjålet dyre el-, lad- og racercykler fra en række forskellige steder blandt andet fra parkeringskældre i området ved Sluseholmen, flere steder i Ørestad, i Tårnby, i Hellerup, i Lyngby og på Islands Brygge.

– Vi har fundet en del tyvekoster ved aktionen, blandt andet løbehjul og dyre cykler, men efterforskningen fortsætter, og vi forventer yderligere anholdelser i sagen den næste tid, udtaler politikommissær Mathias Holm, leder af Indbrudssektion 2 i Københavns Politi.

Når politiet finder cykler, som mistænkes at være stjålne, bliver deres stelnummer kørt igennem politiets registre over cykler, der er anmeldt som stjålet. Derfor er det vigtigt at anmelde det, hvis ens cykel bliver stjålet. Det kan man læse mere om her.

københavn københavns byret byretten grundlovsforhør
Fire anholdt i sag om organiseret cykeltyveri … (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Cykelproducent vil skaffe din stjålne cykel tilbage

Lej bilen i kiosken

Avis Biludlejning lancerer nu Kiosk-løsning, der gør danskernes lejeproces endnu hurtigere …

Avis Biludlejning har lanceret en Kiosk-løsning, der skal gøre udlejningsoplevelsen mere effektiv og fleksibel for kunderne. Det betyder, at danskerne nu sikkert kan afhente nøglerne til den bookede udlejningsbil fra en selvbetjeningsautomat, så de kan springe køen over og komme hurtigere ud på vejen.

Med den nye Kiosk-løsning udvider Avis deres digitale check-in-service, QuickPass, til også at omfatte en selvbetjeningsautomat og afhentningsservice, der er integreret med Avis-appen. Det giver kunderne en helt papirløs oplevelse, ligesom det sikrer en problemfri og smidig overgang fra reservation til afhentning af nøglerne.

Det sker for både at forbedre kundeoplevelsen samt at imødekomme forbrugernes behov for at fremskynde lejeprocessen, når de lejer et køretøj, ligesom det skal imødekomme digitaliseringens centrale rolle i udlejningsbranchen. Avis’ Kiosk-løsning er derfor baseret på kontinuerlig innovation og teknologi, der er skræddersyet til det individuelle kundebehov.

Avis’ nye selvbetjeningsautomater er placeret i store rejseknudepunkter, såsom lufthavne, og skal hjælpe kunderne med at undgå køer og komme hurtigere afsted, så de har fuld kontrol over deres rejseplan. Efter at have gennemført en reservation skal kunden ved brug af den nye løsning blot bekræfte sin identitet ved hjælp af Avis-appen, før de vælger eller opgraderer deres køretøj og modtager en QR-kode, som scannes i kiosken for at hente køretøjets nøgler.

Tjenesten tilbydes uden ekstra omkostninger til medlemmer af Avis Preferred, der er Avis’ gratis loyalitetsprogram. I Danmark er Kiosk-løsningen i øjeblikket tilgængelig på tre lokationer: En i Københavns Lufthavn, en i København City og en i Billund Lufthavn.

avis qr-kode bil biludlejning mobil app
Nu kan du nemmere leje en bil … (Foto: PR)

Læs også: Norwegian med stort satsning i Billund Lufthavn

Festuge i Holstebro

En teaterhave, en Kabaretfestival, et nedlagt sygehus og 2500 syngende børn er blot nogle af de ting, du kan opleve i denne uge, for de er nogle af Nordisk Teaterlaboratoriums ingredienser i den forestående festuge i Holstebro, der  finder sted i perioden den 8. – 17. juni på mange forskellige lokaliteter i byen.

Festugen starter med en spektakulær åbning, som inkluderer parade og forestilling på det lokale fodboldstadion, med deltagelse af både udenlandske artister, lokale foreninger, musikere, sportsudøvere og ikke mindst Holstebros borgmester H.C Østerby. Men åbningen er kun en af de cirka 100 events som sammenskabes af Nordisk Teaterlaboratorium under dette års festuge.

Nordisk Teaterlaboratorium har I mange år arbejdet med at flytte teatret ud fra teatersalene og lave stedsspecifikke forestillinger og events i samarbejde med lokalsamfundet, bl.a. gennem de traditionsrige ‘byttehandler’, hvor professionalisme møder traditioner, amatører og lokale borgere i øjenhøjde og gensidig respekt for den byttehandel som udgør et helt særligt møde i kulturens navn.

Skuespiller Kai Bredholt har i flere år arbejdet med at konstruere et bæredygtigt lokalt forankret teaterrum af halmballer. Det bliver nu i stedet teatrets fantastiske have der danner ramme for et væld af aktiviteter, forestillinger og byttehandler hver dag i Holstebro Festuge, under temaet ‘Drømme om Fremtiden’.

– Folk skal møde og opleve at teatret er, og lever, der hvor folk mødes og udveksler viden, traditioner og kunstneriske bidrag – uanset om det er i en black box, i en teaterhave eller hvor fantasien bringer en. Teatret er et rum vi skaber igennem relationer. Det er mødet omkring kunsten, den gensidige respekt for traditionerne og folks deltagelse i kunsten som er i højsædet. Vores teater ligger i et område med parcelhuse og haver, så nu åbner vi teatrets have op for lokalområdet og tilrejsende, siger Per Kap, teaterleder, Nordisk Teaterlaboratoriu

Lokal forankring med internationalt tilsnit … Traditionen tro samarbejder Nordisk teaterlaboratorium med en lang liste af lokale aktører, for at forløse mange af festugens aktiviteter.

– Vi er et internationalt teaterlaboratorium, men med meget stærke rødder i vores lokalsamfund. Vi får besøg fra både Italien, Grønland, Texas og Rumænien, og disse aktører arbejder side om side med vores egne skuespillere og lokale borgere og kulturaktører, fortæller Nathalie Jabalé, koordinator, Nordisk teaterlaboratorium

De mange internationale besøgende kan blandt andet opleves i festugens åbning på det lokale stadion, i EU projektet ‘Over Broen, Oven vande ved Storebro’, i vandreforestillingen ‘Er Riget Rigt’ som finder sted på det nedlagte sygehus, og til Kabarett INC’s variety show i den gamle kedelbygning på Sygehusgrunden..

Det gamle ‘sengetårn’ på Holstebros sygehus kommer til at danne rammen om festugens afslutning. Et korværk med 2.500 børn som synger og råber deres drømme ud fra balkonerne på det nedlagte sygehus. Om oplevelsen bliver kreativ polyfoni eller kakofoni vides ikke før alle 2500 børn er på plads.

– Vi har samarbejdet tæt med Holstebro Musikskole og kommunens skoler om at forløse denne udfordrende og vanvittige opgave givet af teatrets leder. En ting er det lydværk man som tilskuer kan opleve. En anden ting er den oplevelse som børnene får af at være en del af kunsten og lyden, blandt andet når de mange hundrede børn går op ad det indvendige trappetårn mens de synger. Denne oplevelse er børnenes egen og ikke publikums. Vi har holdt prøver med mindre grupper af børn, men det er først den 17. juni klokken 10.00, at vi samler alle trådene for første og eneste gang, afslutter Søs Banke, Instruktør, Nordisk teaterlaboratorium.

holstebro festival
Det Gamle Sygehus bliver venue for vandreforestillingen, “Er Riget Rigt: Rum Til Fremtiden”. Her er talrige foreninger, kunstnere og fagpersoner gået sammen for at skabe en interaktiv forestilling, der blandt andet iscenesætter menneskelig eksistens. (Foto: NTL)

Læs også: Juni måneds kulturguide

I grundlovsforhør for vold, afpresning og frihedsberøvelse

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi fremstillede sidste uge en 36-årig mand og en 48-årig kvinde i grundlovsforhør ved Retten i Randers. De er blandt andet sigtet for afpresning af en 18-årig ung mand, som de også har udsat for frihedsberøvelse og vold.

De to personer blev anholdt ved en adresse i det sydøstlige Randers omkring klokken 17.50 sidste onsdag og er sigtet for at have begået frihedsberøvelse, vold og afpresning af den 18-årige i forening med flere pt. ukendte medgerningsmænd.

Anklagemyndigheden anmodede om lukkede døre til dagens grundlovsforhør af hensyn til sagens fortsatte efterforskning. Østjyllands Politi har ikke yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt.

politi politibil
I grundlovsforhør for vold, afpresning og frihedsberøvelse … (Foto: Niclas Jessen)

Læs også: Seks personer anholdt for afpresning og frihedsberøvelse

Dagens billede: Dinosaursfund

· Mere fra samme kategori ·