Læs også:

Close
Copenhagen roséfestival 2

Kulturguide: Oplevelser i juni 2024

Kultur  | 

Hvis du leder efter nogle bud på prisvenlige og spændende oplevelser og begivenheder i juni 2024, så er du kommet til det helt rette sted.

Oplevelser i juni 2024 i København

Copenhagen Rosé Festival i København

Copenhagen Rosé Festival, pris: fra 299 – 359 kr. (billetten dækker entré, poletter til 8 smagninger, 1 festivalplakat samt 1 kildevand), The Plant, Raffinaderivej 22, 2300 København.

Copenhagen roséfestival 2
Kalder alle der elsker de lækre rosévine … (Foto: PR)

Årets største roséfest indtager The Plant lørdag den 8. juni – det sker når Copenhagen Rosé Festival atter slår dørerne op for sjette gang bliver det med sol, glade gæster, sprøde toner og iskold rosé på programmet! Teamet bag Københavns største roséfest glæder sig til at byde velkommen til en verden af rosé.

Under de fem forskellige sessioner, som hver varer i to timer, kan man gå på opdagelse i roséens verden, både inde og ude i The Plants mere end 1000 kvadratmeter. Nyd de gyldne dråber og få stillet den lille sult i sommersolen i den store gårdhave, mens de sprøde toner fra festivalens DJs fylder de ikoniske lokaler.

Du møder Danmarks bedste roséimportører, producenter og roséelskere under et og samme tag. Festivalen er for alle, der elsker rosé, og er en oplagt mulighed til at fejre rosésæsonen med andre vinentusiaster. I løbet af dagen vil det være muligt at smage sig igennem nye som gamle favoritter fra de mange vinudstillere, som tilsammen vil have mere end hundrede forskellige rosévine med.

Findes følgende tider:

13.00-15.00

14.30-16.30

16.00-18.00

17.30-19.30

19.00-21.00

Læs mere her.

Særudstilling med Kai Nielsen på Glyptoteket i København

Kai Nielsen – ‘Født af hverdagen’ særudstilling, fra den 30. maj til 5. januar 2025, åbent tirsdag -s  søndag kl. 10 – 17, torsdag kl. 10 – 21, mandag lukket, pris 125 kr, Glyptoteket, København.

glyptoteket kai nielsen udstilling
Kom ind på Glyptoteket og se den smukke særudstilling … (Foto: PR)

Du har sikkert allerede mødt ‘Vandmoderen’, der tager imod Glyptotekets gæster fra sit bassin i Vinterhaven. Skulpturen er skabt til Glyptoteket af den danske billedhugger Kai Nielsen (1882-1924), hvis værker er omdrejningspunktet for et udstillingsprojekt i samarbejde mellem Faaborg Museum og Glyptoteket – to særudstillinger, som vises parallelt på de to museer fra sommeren 2024.

Trods Vandmoderens popularitet, er Kai Nielsen for de fleste en ukendt kunstner, selvom en stor del af hans værker er placeret i offentlige rum som bl.a. på Blågårds Plads, Nørrebro i København, og han har også skabt Ymerbrønden på Torvet i Faaborg. Mange kender ham måske bedst for de små figurer og statuetter, han formgav for Bing & Grøndahl, Kähler og Dansk Kunsthandel, og som stadig findes i mange private hjem.

Kai Nielsen var fascineret af menneskekroppen. Han tematiserede både stærke mandekroppe med antikkens idealkroppe som forbillede, som f.eks. i den monumentale skulptur Første generation, og kvindelige figurtyper inspireret af antikkens mytologiske skikkelser som Afrodite, som f.eks. skulpturen Aarhuspigen eller Venus med æblet. Men han fordyber sig også i hverdagsmotiver som Pigebarn, der piller tæer, statuetter af børn og portrætbuster af familien og af sin samtids kendte atleter, kunstnere og kunstsamlere.

Kai Nielsens bestræbelse på at skildre ’det naturlige’ og gøre sine værker tilgængelige forbinder hans kunst med noget jordnært og folkeligt. Samtidig rummer hans skulpturer referencer til mytologiske og antikke fortællinger.

Kai Nielsen gik på akademiet i København og blev inspireret på Glyptoteket. Tidligt i karrieren kontaktede han brygger Carl Jacobsen, måske for at inspirere kunstmæcenen til at investere i sine værker. Glyptoteket har en omfattende samling af billedhuggerens skulpturer og skitser som indgår i udstillingen sammen med indlån fra danske og norske museer og private samlinger.

Kai Nielsen var født og opvokset i Svendborg. Der var noget både jordnært og ophøjet over Kai Nielsen som person. Det kom til udtryk i den nærmest mytologiske fortælling om billedhuggeren og mennesket Kai, som hans familie, venner og bekendte var med til at bygge op om ham. Han havde en sprudlende humoristisk sans, stor karisma, overmenneskelig viljestyrke og manisk arbejdsomhed trods sin noget svagelige fysik og skrøbelige helbred.

‘Man maa ha’ et sundt Legeme for at kunne skabe sund Kunst’, var et af den fynske kunstners mottoer. Det tog han meget bogstaveligt. Vedholdende modellerede han menneskekroppen parallelt med, at han trænede sin egen. Han dyrkede roning, svømning, boksning, ridning, fægtning, brydning og vandrede i de norske fjelde, hvor hans hustru, maleren Yanna Lange Kielland Holm (1880-1932), kom fra. Han kæmpede en evig kamp mellem sundhed og sygdom, og døde allerede som 41-årig i 1924 efter flere år med sygdom og operationer.

Særudstillingen om Kai Nielsen kan opleves fra den 30. maj 2024 – 5. januar 2025 på Glyptoteket, og fra den 9. juni 2024 – 5. januar 2025 viser Faaborg Museum en parallel Kai Nielsen-udstilling udviklet i tæt samarbejde med Glyptoteket.

Læs mere her.

Irma på museum i København

‘Irma – En Designhistorie’ -udstilling på Designmuseum Danmark, fra den 1. februar til den 11. august 2024 – mandag lukket – tirsdag – søndag klokken 10 – 18 – torsdag klokken 10 – 20, pris 130 kr., for voksne, Bredgade, København.

irma udstilling
Irma-butikker er lukket, men du kan komme ind at se en virkelig fin udstilling om den ikoniske kæde og brand … (Foto: PR)

Den 1. februar åbnede Designmuseum Danmark i København en udstilling, der udfolder den kendte supermarkedskæde Irmas mere end 100 år lange designhistorie. Med udstillingen ‘Irma – En Designhistorie’ er det første gang, at Irmas ikoniske blå designunivers kan opleves i en museumsudstilling. Publikum kan gense kendte og elskede Irma-genstande og -designs gennem tiden og få historien om supermarkedskæden, der bragte kunst og design ind i folks hverdag.

Irmahønen, Irmapigen, Irma-nettet og Irmakaffe. Supermarkedskæden Irma, der i 137 år har solgt dagligvarer til københavnerne indpakket i de velkendte blå tern og gjort kunst og design til allemandseje, indtager fra den 1. februar udstillingssalene på Designmuseum Danmark, og det er der, ifølge museumsdirektør Anne-Louise Sommer, en helt særlig grund til:

– Irmas historie er i høj grad også en designhistorie – en historie om en fremsynet supermarkedskæde med et ufravigeligt fokus på kvalitet – og på at bringe kunst og design ud til folket sammen med deres dagligvarer. Den historie ser vi meget frem til at kunne udfolde for publikum til februar.

Irmapigen er et kulturelt ikon for mange og et symbol for Irma der, med sine 137 år, er en af verdens ældste supermarkedskæder. Arkitekten Sofus Greiffenberg tegnede den første Irmapige i 1907 med datteren Else som model, men siden har pigen med æggekurven skiftet udtryk flere gange i takt med tidernes skiften. Udstillingen sætter spot på Irma som designvirksomhed og går tæt på, hvordan kæden i både lille og stor skala gennemtænkte designet – fra helt små etiketter til lysende blå facadeskilte – og tidligt udviklede en række designs, der i dag er ikoniske som blandt andet lysreklamen med den æglæggende høne, den blå Irmakaffe og Irmapigen, som endda har fået kultstatus andre steder i verden, for eksempel i Japan.

En virkelig fin og spændende udstilling, som vi kan anbefale, hvis du er i København …

Læs mere her.

‘Net Works’ skulpturudstilling på Frederiksberg

‘Net Works’ skulpturudstillingi Møstings, fra den 22. juni – 1. september 2024, tirsdag – fredag: kl. 11-18, lørdag – søndag: kl. 11 – 17, mandag: lukket, pris 75 kr., Møstings, Annebakkesti 5, Frederiksberg.

rune bering frederiksbergmuseerne udstillingTag en tur til Frederiksberg og se Rune Berings fine udstilling … (Foto: PR)

Hen over sommeren præsenterer Rune Bering soloudstillingen ‘Net Works’ i Møstings. Og som den flertydige titel slår an, er udstillingens overordnede omdrejningspunkt de net og strukturer, der omgiver os socialt og digitalt. Titlen refererer også til udstillingens skulpturelle objekter af net i varierede formater, til sociale og kulturelle netværk samt til de digitale systemers nærmest invasive indvirkning på stort set alle aspekter af vores tilværelse.

På udstillingen møder de besøgende flere skulpturværker, alle med en påtrængende tilstedeværelse grundet deres særegne materialitet og sirlige udformning, der samtidig afspejler en langsommelig tilblivelsesproces.

Rune Bering anvender blandt andet fundne og kasserede industrimaterialer såsom kobbertråde fra kabler og ledninger. Med fokus på detaljerne bearbejder han disse gennem traditionelle bindings- og pilefletmetoder, hvilket resulterer i værker, der minder om ruser eller fangstnet. Dermed bliver der skabt en interessant kobling mellem den kulturhistoriske håndværkstradition og kobberet som industrielt- og samtidig traditionelt kunsthistorisk -materiale, hvilket udfordrer traditionelle hierarkier i forhold til materialers værdi og anvendelse.

Ruserne/ fangstnettene står samtidig som en stærk metafor for de digitale tråde og systemer, der bevirker, at vi som fisk i stimer ledes og fanges i indlejrede systemer og strukturer, vi ikke forstår.

Udover skulpturerne indgår der også en række hængende værker på udstillingen, som ligeledes kredser om de bagvedliggende strategier og metoder for fangst.

Udstillingen er stramt organiseret, hvor de enkelte værkers udformning og præsentation indføjer sig smukt i Møstings’ markante og klassiske rammer, og hvor Bering giver form til den komplekse verden omkring os, som vi ikke kan se, før den manifesterer sig rumligt.

Om Rune Bering:
Rune Bering er uddannet fra Det Kongelige Akademi i 2013, og han bor og arbejder i Danmark. Bering er pt. aktuel med soloudstillingen Bycatch i Nikolaj Kunsthal og har derudover udstillet på bl.a. Ringsted Galleriet (2022), inter.pblc (2022), OK Corral (2021), Charlottenborg Kunsthal (2020), Den Frie Udstillingsbygning (2018) samt Koenig2 (Østrig, 2019).

Rune Bering har flere værker repræsenteret i Statens Kunstfonds samling. Udstillingen er støttet af Arbejdernes Landsbank, Statens Kunstfond, Statens Værksteder, Poul Johansen Fonden, Frederiksbergfonden og Det Obelske Familiefond, Nationalbankens Jubilæumsfond.

Læs mere her.

Museum of Illusions åbnet på Strøget

Museum of Illusions, billetpriser starter ved 139 kr., åbnet den 12. april, Frederiksgade 24 (Strøget), København.

museum og illusions strøget københavn
Instaværdige fotos og store oplevelser venter … (Foto: PR)

Bliv forundret og fornøjet i et nyt oplevelsesunivers for Museum of Illusions er lige åbnet i København …

Museum of Illusions København er en interaktiv oplevelse, hvor sanserne aktiveres, perspektiver udfordres og fantasien vækkes. Leg og læring går hånd i hånd i verdens hurtigst voksende private museumskæde. Museum of Illusions København er flagship-museum for Europa, og åbningen giver verdenspremiere til nye installationer, der tager udgangspunkt i dansk kultur og historie.

Museum of Illusions åbnede den 12. april 2024 i hjertet af København, som dermed kommer stedet i selskab med internationale lokationer som Athen, Dubai og New York City. Museum of Illusions byder på forunderlige installationer med optiske illusioner, og er verdenskendt for sit fokus på ‘edutainment 1’, hvor oplevelser, sjov og læring går hånd i hånd. Museum of Illusions er verdens største og hurtigst voksende kæde af private museer.

Gæster kan opleve populære illusioner som Walk-in-kaleidoscope, Infinity-rummet og The Vortex Dome, en installation der gør brug af metodikken Fluid Dynamics. Og så er der verdenspremiere på installationerne Turning the Fish samt Shade Illusion, der leger med formerne! Den 1.200 m 2 store udstilling med 72 permanente installationer byder på minde- og fotoværdige oplevelser, der også giver indsigt i den fascinerende videnskab, der ligger bag illusionerne.

Det ligger i starten af Strøger, når du kommer fra Rådhuspladsen. Und dig selv at tage en tur ud i den spektakulære verden …

Læs mere her.

Oplevelser i juni 2024 i Aarhus

Ragnarok forestilling på Moesgaard, fra den 24. maj – den 29. juni, forventet varighed: 2 time(r) og 30 minutter inkl. en pause, priser 135 – 625 kr., Moesgaard Museum, Aarhus.

moesgaard ragnarok
Måske du skal se Ragnarok … (Foto: PR)

Hvem og hvad vil overleve, når verden omsluttes af ragnaroks mørke i denne storslåede familieforestilling om det endelige slag mellem guder og jætter? Der bliver i hvert fald dømt Ragnarok ved Moesgaard, idet Det Kongelige Teater vender tilbage med Nordeuropas største teatershow …

Krigeren Liv vågner målløs op i Asgård, gudernes verden, et evigt liv er belønningen for at have mødt sit endeligt på slagmarken. Her færdes hun blandt de guder, hun har æret og agtet hele sit liv: Odin, Thor, Frigg, Heimdal, Freja, dem alle sammen. Men det går snart op for hende, at alt ikke er, som det skal være i asernes verden. Ligegyldighed og meningsløshed hersker blandt guderne, evigheden trækker tænder ud.

Liv forelsker sig i Odins søn, Balder, der er plaget af onde drømme og varsler. Da Balders bange anelser går i opfyldelse, og han møder sin død, vover Liv at tage turen til dødsriget for at overtale gudinden dernede, Hel, til at slippe Balder og lade ham vende tilbage til de levende. Men den svigefulde Loke spolerer Livs plan og vækker gudernes vrede. Optændt af hævntørst og raseri, rejser de en mægtig hær til det endelige opgør med Loke, jætterne og mørkets skabninger. Liv kan kun se på, mens gudernes moral krakelerer i deres iver for at stå så stærkt som muligt og skellet mellem godt og ondt fortoner sig i tågerne.

Det hele ender i ragnarok – i blod, død og kaos, hvor forbindelsen mellem guder og mennesker spændes til det yderste. Og måske lidt til.

Kim Fupz Aakeson fletter flere af den nordiske mytologis mest kendte myter sammen i en humoristisk og tankevækkende fortælling, der er skabt til det store format i skoven. Heinrich Christensen iscenesætter med garanti for kamp og magi ved Moesgaard museum uden for Aarhus. Forestillingen spillede også i Ulvedalene i sommeren 2023. Anbefales fra 8 år.

Læs mere her.

Tivoli Friheden er åben i Aarhus

Tivoli Friheden, åbent fra 12. april, entre 175 kr., Tivoli Frihede, Skovbrynet 5, Aarhus.

tivoli friheden aarhus
Måske du skal en tur i Tivoli Friheden … (Foto: PR)

Tivoli Friheden i Aarhus er åbnet igen, og det er deres 121. sæson og med en ny milepæl i parkens historie; det ikoniske Fed Fredag-koncept fejrer  nemlig 20-års jubilæum. Og udover et imponerende line-up med nationale og internationale topnavne på plakaten, som Rasmus Seebach, Queen Machine og Sanne Salomonsen, byder sæsonen traditionen tro på en symfoni af farverige blomster, underholdning og magi med Pjerrot og eventyrlige højtider for hele familien.

I løbet af de seneste to årtier har Fed Fredag været en fast tradition og institution i Tivoli Friheden – og i Aarhus
– og gennem tiden har parken været vært for intet mindre end 321 koncerter og budt mere end 2.062.000
festglade gæster velkommen til mindeværdige musikoplevelser under den åbne himmel. Konceptet har siden
2004 fået gevaldigt vokseværk, og lørdag er nu lige så fed som fredag. Gennem sæsonen hyldes musikken og
minderne fredag efter fredag, sammen med nogle af de absolut største navne på den danske musikscene. Kom en tur til Aarhus og ikke mindst Tivoli Friheden …

Læs mere her.

Oplevelser i juni 2024 i Odense

Odense Classic Rock, søndag den 9. juni kl. 13 – 19, dagsbillet 140 kr., Mødecenter Odense(Skibhus).

odense classic rock
Kom og rock sammen med en masse andre i Odense … (Foto: PR)

Er du klar til at rocke og genopleve (måske) de bedste fynske 70’er og 80’er bands og musikere fra rockens storhedstid – de rocker stadig. Odense Classic Rock er klar søndag den 9. juni i Mødecenter Odense/Skibhus 17:48.

Dagens program er:

Store Scene:

13.00 – 13.45                      Echoes From The Past

14.30 – 15.15                      Jacksons New Garden

16.00 – 16.15                      Prisoverrækkelse: Det Danske Rockakademi uddeler den regionale hæderspris    

16.15 – 17.00                      Ole Friis – Kell Dalager

17.45 – 18.30                      Tee Bee and Friends

19.15 – 20.00                      Pouls Garage

Lille Scene:

13.45 – 14.30                      Nils Poulsen Trio

15.15 – 16.00                      Wheelers Fortune

17.00 – 17.45                      Back On The Horse

18.30 – 19.15                      New Tricks (tidl. Vomit 13)

Der er mulighed for køb af mad og drikke i løbet af dagen. Egen mad og drikke må ikke medbringes.

Læs mere her.

Streetfood Festival i Odense

Streetfood Festival, den 21. – 23. juni, gratis, Munkemose Park, Munke Mose Plejecenter, Munke Mose Allé 4, 5000 Odense C.

streetfood festival odense
Kom til spændende streetfood Festival i Odense … (Foto: PR)

Kom til Odense Streetfood Festival – et madmekka og en folkefest i Munkemose Park.

Kom og vær med, når Mad & Kultur inviterer Odense og omegnens beboere til Streetfood Festival fra den 21 .- 23. juni. I 3 dage omdanner vi Munkemose Park til et kulinarisk slaraffenland fyldt med lækker streetfood og et hav af aktiviteter for store og små.

Spis dig gennem et spændende udvalg af lækker gademad, slå dig ned i parken, alt imens du køler dig ned med iskolde drikkevarer. Vi har sørget for det hele – du skal bare dukke op og nyde stemningen, menneskerne og den skønne sommer.

Du kan følge på nedenstående link i begivenheden, hvis du vil være blandt de første til at få indblik i de udvalgte madkoncepter, få nyheder om aktiviteter og deltage i spændende konkurrencer.

Tag dine kollegaer, familie eller bedste ven under armen, og kig forbi Odense .
Åbningstider for madboderne er:

Fredag kl. 16.00 – 21.00 (Koncert med Zididada kl.. 21.00 – 22.00)
Lørdag kl. 11.00 – 21.00 (Koncert med Rasmus Nøhr Kl. 21.00 – 22.15)
Søndag kl. 11.00 – 19.00,

Læs mere her.

Oplevelser i juni 2024 i øvrige byer

‘SUPERORGANISME – en bihistorie’ udstilling på Munkeruphus

‘SUPERORGANISME – en bihistorie’ udstilling,  fra den 26.maj – 20. oktober, den 26. maj – 28. juni 2024 åbent torsdag og fredag kl. 1​2​-17 og lørdag og søndag kl. 11-17, den 29. juni – 11. august 2024 åbent onsdag – søndag kl. 11 – 17, pris 80 kr., Munkeruphus, Munkerup Strandvej 78 3120 Dronningmølle.

bier bi-historie udstilling munkeruphus
Kom til Nordsjælland og se den fine bi-udstilling … (Foto: PR)

Idé, koncept og kuratering er af Annesofie Becker, Anna Maria Orrù, Morten Søndergaard. Og følgende kunsterne er med:

Teis Dich Abrahamsen (DK)
Gerda Thune Andersen (DK)
Alexander Damsbo (DK)
Rose-Lynn Fisher (US)
Andrea García Portolés (ES)
Fanny Gulliksson (SE)
Emil Westman Hertz (DK)
Poul Ingemann (DK)
Jonas Kakó (DE)
Jacob Kirkegaard (DK)
Patricia Maillard (FR)
Anna Maria Orrù (IT)
Sus Osmark (DK)
José Maria Sicilia (ES)
Morten Søndergaard (DK)
Olle Sahlqvist (SE)

Udstillingen ‘SUPERORGANISME’ tegner gennem kunst, poesi og historiske nedslag et bredt billede af vores liv med bierne og biernes eget liv. Det er et billede af os selv, og det er et billede af bierne, men som Peter Plys så enkelt siger det: Hvem ved hvad bierne egentligt tænker? Udstillingen er skabt af digter og billedkunstner Morten Søndergaard, kurator og antropolog Annesofie Becker, arkitekt og biavler Anna Maria Orrù, der har inviteret samtidskunstnere og en lang række andre aktører til at bidrage i fortællingen.

Honning, voks og billeder af bier har været anvendt af kunstnere igennem årtusinder. Også mange samtidskunstnere har arbejdet med emnet, og på udstillingen vises værker af bl.a. Emil Westman Hertz (DK), Fanny Gullikson (SE), Jacob Kirkegaard (DK) og Rose-Lynn Fisher (US).

Til udstillingen opføres også et hus til bi-terapi i Munkeruphus’ have, hvor gæster vil kunne opholde sig lyttende til summen af tusindvis af levende bier. Og i Munkeruphus’ centrale højloftede rum bygger møbelsnedker Teis Dich Abrahamsen i samarbejde med arkitekt Poul Ingemann et mægtigt bi-biblioteksbord, der viser modeller af historiske bistader fra hele verden skabt af den spanske kunstner Andrea Garcia Portolés. Kør en tur ud i sommerlandet – måske også få en svømmetur i det skønne vand tæt på.

Læs mere her.

Udstillingen ‘Dødvande’ i Kattegatcentret i Grenaa

‘Dødvande’-udstillingen i Kattegatcentret, fra den 24. marts, pris 185 – 199 kr., Færgevej 4, Grenå.

kattegatcentret grenå
Ansvarlig for udstillinger i Kattegatcentret, Frederik Toftgård, i færd med at teste idémaskinen i den nye udstilling. Kattegatcentret … (Foto: PR)

Kattegatcentret kæmper for de døde danske farvande i ny udstilling …

Det er sort, dystert og ildelugtende, da Kattegatcentret den 24. marts slog dørene op for en ny udstilling kaldet ‘Dødvande’, der sætter fokus på det dårlige danske havmiljø.

I 2023 var havet omkring Danmark ramt af det værste iltsvind i 20 år. Der var få fisk at fange, og forskere beskrev det danske havmiljø med ord som katastrofe, økomord og tragedie.

Du vil opleve på allernærmeste hold, hvordan dårligt havmiljø ser ud, og bliver klogere på de mange trusler mod livet under overfladen. Det er sort, dystert og ildelugtende! Heldigvis kan du også lade dig inspirere til handling, se hvordan det burde se ud og udforske vejene til forandring.

Og når du er blevet meget klogere på problemerne i havet, kan du teste din helt egen idé til at redde havet i den store idémaskine, som blipper og blopper og laver et billede af din idé.

I den nye udstilling, kan man blandt andet:

    • Finde ud af, hvorfor havdyrene dør i danske farvande – og blive klogere på, hvad vi kan gøre ved det
    • Se hvordan iltsvind ser ud i Danmarks (måske) eneste iltsvindsakvarium
    • Teste dine evner som havmiljøminister, og opleve at det ikke er helt nemt at beskytte havet
    • Udtænke ideer til at redde havet – og teste dem i den store, finurlige idé-maskine.

Læs mere her.

Oplevelser i juni 2024 i hele landet (eller hjemme)

Børnenes teaterlegeplads ruller på turné igen til 16 byer

Postyrium på tur rundt i landet, gratis, rundt i landet.

postyrium kongelige
Postyrium på hjul kommer rundt i landet … (Foto: Camilla Winther)

Det Kongelige Teaters helt særlige børneunivers, Postyrium på hjul, tager igen i år på turné i hele landet, så børn lige fra Esbjerg til Vordingborg kan lege i teatrets magiske verden.

Nu kan børn og barnlige sjæle over hele landet igen træde ind i en eventyrlig verden af dramatik, opera, ballet og musik. Det Kongelige Teaters børneunivers, Postyrium på hjul, tager igen på turné og løfter scenetæppet for alt det forunderlige og sjove, som teatret kan.

I tre flotte containere kan man prøve at træne balletrin foran et stort spejl, som i en rigtig prøvesal, lytte sig klogere på forskellige instrumenter fra orkestergraven, klæde sig ud i kostumer og lave sine egne teaterstykker og meget, meget mere.

– Postyrium på hjul er et meget vigtigt initiativ for Det Kongelige Teater, som vi er utroligt stolte af. Vi elsker, at vi får lov til at samarbejde med en masse kommunale og lokale aktører og får mulighed for at bringe lidt af teatrets magi ud til børn i hele landet – og måske inspirere nogle af dem til at synge, danse, spille teater eller opsøge lokale kulturaktører og -skoler, fortæller po- Kasper Holten, teaterchef på Det Kongelige Teater.

Postyrium på hjul er en del af Det Kongelige Teaters børnestrategi, som fokuserer på, at teatret over de kommende år vil udvikle flere tilbud til børn og unge. Siden september 2021 har Postyrium på hjul besøgt udvalgte byer i hele landet og mere end 55.000 børn og deres voksne har lagt vejen forbi den magiske teaterlegeplads. I 2024 kommer Postyrium på hjul rundt i 16 byer (nogle har allerede haft besøg) fordelt over hele Danmark.

Turnéplan for 2024:

Silkeborg: 29. maj – 2. juni

Holstebro: 5. juni – 9. juni

Vordingborg, Vilde Vulkaner*: 3. juli – 4. juli

Sønderborg, Ringriderfesten*: 12. juli – 14. juli

Odense, H.C. Andersen festivals: 19. august – 25. august

Aarhus, Aarhus Festuge: 30. august – 8. september

Varde: 11. september – 14. september

Billund: 17. september – 21. september

Ballerup: 24. september – 28. september

(*her kræver det billet til arrangementet.)

Postyrium på hjul er åbent for alle, henvender sig til aldersgruppen fra 4 – 10 år og er gratis at besøge. Er man en daginstitution eller skole, er det muligt at booke et skolebesøg alle ugens dage, og tage en stor gruppe afsted mod børneuniverset.

Det Kongelige Teater på turné:

Det Kongelige Teater fortsætter sin omfattende turnévirksomhed i 2024. Vi gentager vores faste succes Kongelig sommeropera og Kongelig sommerballet, og besøger 24 byer, mens et udpluk af vores bedste teaterforestillinger også skal på turné, heriblandt jubilæumsforestillingen ’Indenfor murene’. Teaterlegepladsen Postyrium ruller forbi 16 byer, mens årets største udendørs teateroplevelse bliver den spektakulære familieforestilling ’Ragnarok’, igen i år i et samarbejde med Moesgaard Museum, ved Aarhus. Der er små 150 planlagte turné-dage i 2024 og i gennemsnit en aktivitet hver tredje dag et sted i Danmark!

Læs mere her.

Vild binge-serie på Netflix

‘Baby Reindeer’ serie på Netflix, 7 afsnit af cirka 40 minutters varighed.

‘Baby Reindeer’ er en britisk sort komedie drama-thriller miniserie skabt af og med Richard Gadd i hovedrollen. En tilpasning af Gadds selvbiografiske enmandsshow af samme navn, serien er baseret på Gadds virkelige oplevelse af at blive forfulgt og seksuelt overfaldet i tyverne.

Den er vitterlig lige dele fascinerende og skræmmende – ikke mindst i det den er baseret på hans egne oplevelser om et alvorligt emner som stalking og overgreb. Her dog orkestreret på en sublim måde – uden det bliver FOR voldsomt, grænseoverskridende eller selvhævdende.
Donny i serien (spillet af ham selv Richard Gadd) har det lidt som et rådyr fanget i billygternes blændende lys, lige inden bilen rammer, som han står der på politistationen og ENDELIG vil melde sin stalker Martha ( spillet af Jessica Gunning) til politiet, efter at hendes besættelse af ham nu er gået hen og har udmøntet sig i vold og helt ude af proportioner.
Vil ikke gå for meget i detaljer i den – men omdrejninspunktet er ‘deres’ skræmmende historie og de spiller mesterligt – det samme gør den transkønnede Teri (spillet af Nava Mau), som han tilfældigt møder på en datingside, hvor han både har oplyst falsk navn og job. En løgn som han holder fast i i lang tid, selv om han meget klart er fuldkommen forelsket i hende. ‘Deres historie’ er også en fin ‘sidehistorie’ og eksekveret på en så fin måde.

Stalkeren i virkeligheden hedder Fiona Harvey – og nettet har været gået amok over at finde hende. Men det skete hurtigt – og hun er sur – og synes hun ‘udstilles’.

Vild historie – god serie – ærlig og fængende – men liiiiiiiige til den lange side efter min smag. Men ganske unik og bestemt ‘must see’.

netflix baby reindeer tvserie stalking
Vild historie om stalking … (Foto: PR)

Læs mere her.

‘Danmarks næste klassiker’ på DRTV

‘Danmarks næste klassiker’,  fra den 6. maj på DRTV eller på DR 1 klokken 20.00.

danmarks næste klassiker drtv

Den nye sæson af ‘Danmarks næste klassiker’ kommer lige om lidt … (Foto: Nicolai Skov)

Niveauet når hidtil usete højder, når ‘Danmarks næste klassiker’ er tilbage med en ny sæson, hvor fem dygtige møbeldesignere skal forsøge at løfte Danmarks stolte designarv.

Den prisvindende designer Pil Bredahl er ny kvinde i dommerduoen, hvor hun sammen med Kasper Salto skal kåre en vinder i seks forskellige kategorier: stol, lampe, børnemøbel, sofa, bord og overraskelsen, hvor designerne netop overraskes med en opgave til den virkelige verden om at lave et møbel til kunstcentret Copenhagen Contemporary.

Et hyggeligt program for alle der elsker design og kreativitet mikset med konkurrenceelementet.

Læs mere her.

 

Læs også:

 

10 kvindeproblemer mænd bare ikke forstår

 

Overrasket kvinde red flags red flag (Foto: Pexels)

· Mere fra samme kategori ·