Læs også:

Close
sandwich hyggemad julia

Hyggemad: Chicken parmesan sandwich

Mad  | 

Chicken parmesan sandwich er en kendt amerikansk sandwich. Og den smager himmelsk. Vi har fået denne opskrift af den kendte opskrift med et lille dansk twist fra Julia Ring Olsens bog ‘Hyggemad – nu  med et twist’

‘Chicken parm sandwich’ er en kendt amerikansk sandwich fyldt med sprød kylling, tomatsauce og ost. Disse er piftet lidt op med brød bagt med hvidløgssmør og ost – som giver dem ekstra god smag.

 

sandwich hyggemad julia
Så er der hyggesandwich klar … (Foto: Julia Ring Olsen)

Der bliver 6 stk. sandwich af denne opskrift …

Tid i alt: 1 time 10 minutter

Bagetid: 15 minutter

Det skal du bruge

Ingredienser tomatsauce:

1 løg

4 fed hvidløg

3 spsk koncentreret

½ tomatpasta

500 g passata

2 tsk tørret oregano

2 tsk tørret basilikum

1-2 tsk sukker

olivenolie

salt

Ingredienser brød:

50 g parmesan

200 g modnet

½ cheddar

1 bdt persille

4 fed hvidløg

100 g blødt smør

2 baguetter

salt

Ingredienser kylling:

3 kyllingebryster

3 dl panko

1 tsk løgpulver

½ tsk hvidløgspulver

1 tsk tørret timian

1½ tsk salt

1½ dl hvedemel

4 æg

olie

Andet:

1 rødløg

100 g rucola

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180 °C varmluft, og gør en bageplade klar med bagepapir.

Hak løg og hvidløg til tomatsaucen.

I en gryde steges løg og hvidløg sammen med lidt olivenolie. Steg tomatpastaen med i et minut, og rør så passata, oregano og basilikum i. Lad saucen småsimre i 10 minutter.

Imens saucen simrer, rives parmesan og cheddar, persille hakkes, og hvidløg presses. Rør hvidløg sammen med smør, persille og lidt salt. Skær baguetterne i 3 stykker hver, og halvér dem på langs. Smør dem alle med hvidløgssmør, og fordel osten over dem.

Bag dem i ovnen i cirka 12 – 15 minutter, eller indtil de er gyldne.

Når saucen er færdig med at simre, røres sukker i, og saucen smages til med salt.

Halvér alle kyllingebrysterne, så du har 6 store flade stykker. Rør panko med løgpulver, hvidløgspulver, timian og salt. Melet kommes i en anden skål, og i en tredje skål piskes æggene let.

Dyp kyllingestykkerne et ad gangen i mel, æg og så pankomiks. Steg kyllingestykkerne et par stykker ad gangen på en pande med olie, indtil de er gyldne og sprøde.

Snit rødløg til fyldet i sandwicherne.

Så er det blot er bygge lækre sandwich op. Kom tomatsaucen på brødene, tilføj kylling, lidt mere tomat­sauce og så rødløg og rucola.

Velbekomme …

Tips:

De er bedst serveret med det samme, så kyllingen er sprød, men de kan også sagtens nydes kolde til frokost dagen efter.

 

 

Sådan ser bogen ud:

hyggemad twist bog julia

 

Læs også:

Selvsmovsende fadbrownie

marie holm brownie

· Mere fra samme kategori ·