Læs også:

Close
præstationskultur, stress, arbejde, resultater, computer, bærbar, mac, skrivebord, kvinde, tager sig til hovedet, opgaver, lektier, arbejde

NEWS: Hver femte finansansat er i risikozonen for at udvikle stress

Nyheder  | 

Hver femte finansansat er i risikozonen for at udvikle stress · Tre anholdt efter bordelkontrol · Tivoli afslører Danmarks største open air comedy-program · Mød Tuborgs Sunsæt bus · I grundlovsforhør for grov vold · Dagens billede: En ulækker orm · Fredagsfjol: Fredagsøvelser🤸‍♂️

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Hver femte finansansat er i risikozonen for at udvikle stress

Trods fremgang i trivslen i finanssektoren er hver femte stresset i så høj grad, at det udgør en helbredsrisiko. Det viser ny analyse fra Finansforbundet.

Finansforbundets trivselsundersøgelse byger på 9.200 besvarelser, og 19 procent svarer i undersøgelsen, at de ‘hele tiden’ eller ‘ofte’ føler sig stressede. 20 procent svarer samtidig, at de trives ‘i mindre grad’ eller ”slet ikke’.

– Hver femte kollega i sektoren oplever stress i et omfang, som kan være helbredstruende. Det er et problem, som endnu ikke er løst godt nok. Det videre arbejde med at finde løsninger må og skal prioriteres af arbejdsgiverne. Og vi er mere end klar til samarbejde om sagen. fortæller Dorrit Brandt, formand for Finansforbundet.

Siden 2019 er andelen af medlemmer med ‘høj stress’ faldet med omkring 7 procentpoint, ligesom andelen, der trives, i samme periode også er steget med 7 procentpoint.

Udover de personlige konsekvenser for de berørte, deres kolleger, familie og virksomhed, har AE-rådet for nylig opgjort til de samlede omkostninger for samfundet relateret til stress til 55 milliarder kroner årligt. Det kalder på en fortsat fælles indsats for at nå videre med løsningerne, mener Finansforbundet.

– De gode eksempler og initiativer skal vi have frem i lyset og lære af. Ikke blot som inspiration og opfordring, men som et meget tydeligt krav til arbejdsgiverne om at tage problemet og den videre indsats for et holdbart arbejdsliv dybt alvorligt, siger Dorrit Brandt og afslutt:

– Vi ser en ret stor forskel mellem virksomhederne. Det viser, at man faktisk kan gøre noget i den enkelte virksomhed, og at konkrete initiativer betyder noget for trivsel og for stress. Derfor skal vi også glæde os over, at der er noget, der lader til at virke, men vi er langt fra i mål. Vi har brug for, at alle initiativer, der kan mindske stressniveauet, kommer frem i lyset.

præstationskultur, stress, arbejde, resultater, computer, bærbar, mac, skrivebord, kvinde, tager sig til hovedet, opgaver, lektier, arbejde
Hver femte finansansat er i risikozonen for at udvikle stress …(Foto: Pexels)

Læs også: Stress ned med disse hobbyer

Tre anholdt efter bordelkontrol

Politiets udlændingekontrolafdeling gennemførte i tirsdags eftermiddag et kontrolbesøg på en adresse i Fuglebjerg tæt på Slagelse, hvor der var mistanke om, at der blev drevet bordelvirksomhed.

Politiet traf tre udenlandske kvinder på stedet i alderen 39 – 46 år. Ingen af dem havde arbejdstilladelse, og de blev derfor anholdt klokken 17.30 og sigtet for overtrædelse af udlændingeloven. De tre kvinder er fortsat anholdt, og deres opholdsmæssige forhold skal nu undersøges nærmere af udlændingekontrolafdelingen.

sex prostitution
Tre anholdt efter bordelkontrol … (Foto: Unsplash)

Læs også: Kontrolbesøg på massageklinik

Tivoli afslører Danmarks største open air comedy-program

Der er garanti for masser af gode grin, når Tivoli til sommer præsenterer landets største open air comedy-program som del af Tivoli Havefest. Hele 39 forskellige komikere giver sommeren over prøver på deres opfindsomme punchlines og knivskarpe timing, når Tivoli varmer op til Fredagsrock.

Og der er noget for enhver humoristisk sans. Tivoli har nemlig sammensat et program med både store comedy-kanoner og up and coming komikere, som tæller navne som Ane Høgsberg, Thomas Warberg, Carsten Eskelund, Eva Jin og Lasse Rimmer og mange, mange andre. Havefestprogrammet består også af dj, dans og to Fredagsrock-koncerter henholdsvis klokken 19 og 22.  Der er premiere på comedy-programmet den 7. juni, hvor det er Dharshika Christopher, Troels Messmann og Michael Schøt, der underholder Tivolis gæster, inden Mads Langer optræder til Fredagsrock klokken 22.

Tivoli gentager succesen fra sidste år og varmer op til sommerens Fredagsrock-koncerter med en perlerække af Danmarks morsomste mænd og kvinder. Så hvis du er til skarpe punchlines, fed sommerstemning og god musik, så er det værd at afsætte dine sommerfredag aftener til en tur i Tivoli.

Blandt årets comedy-line up – som altså tæller hele 39 komikere – er morskabs-mastodonter som Mark le Fêvre, Thomas Warberg, Eva Jin, Lasse Rimmer, Heino Hansen, Michael Schøt og Ane Høgsberg, som ikke kræver så megen introduktion, og som kommer til at sende latterbølger gennem forlystelseshaven hen over sommeren. Det er erfarne komikere, som igennem flere årtier har underholdt danskerne på både TV, radio og fra scener landet over.

På programmet er også repræsentanter for den næste generation af danske komikere med navne som for eksempel Clara Schøn, som elegant kombinerer storytelling, punchlines og originale sange i sit set. Eller Simon Væver; den prisvindende komiker, som er diagnosticeret med ADHD – faktisk utroligt meget ADHD, som hans psykiater siger. Der er også Bjarke Charlie, som med temaer som køn og seksualitet som omdrejningspunkt får folk til at grine af ting, der normalt ellers får dem til at skændes, eller Anne Bakland fra Vendsyssel – hvor en mand er en mand og en spade er en spade – hvis humoristiske observationer trækker latterbrøl i alle dele af landet. Og det er blot et lille udsnit af det stærke program.

Der er kort sagt en skøn blanding af etablerede komikere og comedy-stjerner in spe, der er samlet til Danmarks største open air standup-program, som kan opleves i juni, juli og august i Tivoli. Der optrædes på scenen i Orangeriet ud mod Tivoli Søen klokken 20.30-21.30.

Anne Bakland siger om at lave comedy i Tivoli:

– Der er en helt særlig magi over Tivoli. Jeg er vokset op i Nordjylland, så tivoli var nærmest en uopnåelig ting. Nu bor jeg i KBH men Tivolis magi er den samme for mig. Når jeg tænker Tivoli, så tænker jeg Pantomimeteatereret og Rutschebane. Det er ret vildt, at få lov at lave Stand-up et sted, der i den grad er bygget op om både oprindelig komik og sug i maven.

Michael Schøt ser også frem til at optræde for Tivolis gæster:

– Jeg glæder mig voldsomt til at optræde i Tivoli til sommer, det er det eneste sted hvor folk ikke bare griner, men også hviner og skriger af ens jokes. Det er i hvert fald sådan, det føles hvis man lige lukker øjnene kortvarigt. Jeg er lykkelig over at stand-up har fået en placering i Tivoli’s gamle have. Vi har jo alle sammen sommer-minder fra Tivoli, og nu får vi lov til at skabe nogle nye minder til andre. Tivoli om sommeren er noget af det mest ikoniske, så det er et privilegium at få lov til at være en del af programmet igen i år.

Comedy-programmet 2024:

7. Juni: Dharshika Christopher, Troels Messmann, Michael Schøt

14. juni: Clara Schøn, Tjelle Vejrup, Simon Tang

21.juni: Pelle Lundberg, Gritt Jakobsen, Mikkel Klint Thorius

28. juni: Jefferson Bond, Abby Wambaugh, Conrad Molden

5. juli: Molly Thornhill, Martin Nørgaard, Thomas Warberg

12. juli: Simon Væver, Carsten Eskelund, Oliver Stanescu

19. juli: Niclas Vingaard, Anne Bakland, Peter Werner

26. juli: Bjarke Charlie, Daniel Lill, Lasse Rimmer

2. august: Kasper Porsdal, Per Sodemann, Natasha Brock

9. august: Niels Nielsen, Johnny Robertson, Mark le Fêvre

16. august: Niels Flensborg, Eva Jin, Heino Hansen

23. august: Stefan Wibling, Mads Holm, Ane Høgsberg

30. august: Daniel Buch, Mikkel Rask, Phillip Devantier

eva jin komiker stand up tivoli
Eva Jin kommer også til Tivoli … (Foto: PR)

Læs også: Lav selv Tivolis lækre flødeboller

Mød Tuborgs Sunsæt bus

Solen skinner og sommeren står for døren (håber vi) – og nu er der måske gratis øl til dig. For den skønne tid fejrer Tuborg og – også de lange lyse sommeraftener, for Tuborg har netop lanceret Tuborg Sunsæt i landets dagligvarehandel og convenience butikker – en lækker drink, der er perfekt at nyde de lune dage. Og du kan prøve dem, for de vil blive skænket på tværs af landets mange festivaller henover sommeren. Så Tuborg giver en øl i solnedgangen

I hele maj måned turnerer Tuborgs Sunsæt bus rundt i hele landet for at sprede gode sommervibes og dele gratis Sunsæt øl ud til alle over 18 år. Tjek om Sunsæt bussen kommer forbi din by via tuborg.dk/tourplan

Du kan glæde dig til en krystalklar og gyldenblond øl med en sødmefuld og læskende smag med livligt modspil fra kulsyre og en fint afstemt bitterhed. Nyd duften af citrusfrugter og sommerflor, der passer perfekt til sommerens festlige arrangementer. Perfekt til at dele og nydes i fællesskab, når vennerne samles.

tuborg øl
Måske du kan få dig en gratis øl … (Foto: PR)

Læs også: Festivaltips

I grundlovsforhør for grov vold

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi fremstillede i går torsdag klokken 9.00 en 28-årig mand i grundlovsforhør ved Retten i Randers. Han er sigtet for grov vold ved den 12. maj sammen med flere andre p.t. ukendte gerningsmænd at have overfaldet en 22-årig mand på en adresse i Grenaa.

Ifølge sigtelsen blev den 22-årige sparket og slået adskillige gange og pådrog sig alvorlige skader ved overfaldet. Den 28-årige er også sigtet for at have slået den 22-årige dagen før og for vidnetrusler ved at have truet ham til ikke at kontakte politiet.

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre, og Østjyllands Politi ønsker p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen.

knytnæve vold
I grundlovsforhør for grov vold … (Foto: Unsplash)

Læs også: Dømt for grov vold mod kæresten

Dagens billede: En ulækker orm

Fredagsfjol: Fredagsøvelser🤸‍♂️

· Mere fra samme kategori ·