Læs også:

Close
hjerte love hånd

Gaver du kan give din mor eller far (eller dig selv)

Bolig  | 

Det er gavetid – en tid med masser af fester og arrangementer, som kræver gaver. Her får du ideer til gaver, du kan give til din mor og far – eller måske dig selv. Bliv inspireret her

hjerte love hånd
Her er gaver, du kan give en du elsker – også dig selv … (Foto: Unsplash)

Til hende

Flot og brugbar skjorte

Flot, mønstret skjorte i blå nuancer fra CostaMani. Love skjorten er i en let bomuldskvalitet, har knapper ved brystet og smart strop ved ærmerne, så de nemt kan smøges op.

costamani skjorte bluse

CostaMani skjorte, 399 kr., hjerterum.dk

Lidt sødt (også til at dele)

Amalienborg hedder den fine dåse fra Karamelkompagniet, der er fyldt med lækre karameller, og hvor blikæske kan bruges til utal af muligheder efterfølgende. Æsken kan gives til fødselsdage, studenterfester, julegaver – eller bare når du vil give noget virkelig unikt og lækkert.

Det er den dygtige og talentfulde kunster Mads Berg har tegnet det smukke motiv, Amalienborg, eksklusivt for Karamel Kompagniet. Æsken indeholder 300 gram karameller med tre forskellige slags – klassisk fløde – klassisk chokolade samt fløde med sydesalt, der er enkeltindpakket i komposterbart cellofan, med OK Compost Home certifikat. Metaldåsen er produceret og trykt i Frankrig, med Origine France Garantie. De er håndlavet og pakket på Bornholm …

karameller karamelkompagniet

Blikæske med karameller fra Karamelkompagniet, 195 kr., karamelkompagniet.dk

En god bog

– Dengang jeg for mange år siden flyttede alene ud på landet, satte jeg straks forfatterportrætter op på væggen for at have nogen at snakke med. Hvad enten forfattere er levende eller døde, forbliver de ens nærmeste, fortæller Suzanne Brøgger, der bevæger sig veloplagt og indsigtsfuldt ind i moderne kulturhistorie ved at skabe forbindelser mellem de kunstnere, forfattere, musikere og filosoffer, der har inspireret hende igennem et helt liv og har været med til at danne hende.

Hun skriver i såret på egne erfaringer og favner både danske forbilleder som Agnes Henningsen, Karen Blixen og Villy Sørensen og rejser ud i verden og møder blandt andet Henry Miller og Jorge Luis Borges. Hun læser sig helt ind på vores samtid med inspirerende betragtninger om Joan Didions beskrivelse af mor-datter-forhold, Siri Hustvedts betragtninger om seksualitet og eros og Ursula Le Guins bæreposeteori og vender tilbage til myternes verden og den sumeriske gudinde Inana, der gør alt, hvad man ikke må, og intet af det, man skal.

På denne måde skriver Suzanne Brøgger dugfriskt om kvindeligt begær og frigørelse til alle tider. Og hun forbinder disse nære overvejelser med betragtninger om, hvordan den kapitalistiske verdens teknologier trænger ind på den enkeltes intimsfære, og hvordan verden i hendes levetid er blevet udfordret af opbrud, krig, flygtningestrømme og klimaforandringer.

Når verden er gået i stykker, kan vi kun gendanne og reparere ved at genfortælle den. Kunstnerne på væggen bevæger sig i revnernes poetik og sprækkernes dybde, hvor læseren kan træde ind og fortsætte reparationsarbejdet og fortælle videre. Danne sig selv og sin egen verden i tillid til, at livet er stort nok. På væggen er et vidtfavnende og inspirerende værk om at blive sig selv ved at læse og lade egne erfaringer spejles i andres.

suzanne brøgger på væggen bog

‘På væggen’ bog, 199,95 kr., saxo.com

Kop med kærlighed

Hvem elsker ikke de nuttede Mumitrolde som Tove Jansson opfandt – her er det Mumimor. Dette Arabia Mumikrus er så girly og fint. Mumimor er blid og forstående: hendes mening om livet, mennesker og deres historier er hjertelig, og alle – venner som fremmede – er velkomne i hendes hjem. Giv det til en der også er sådan …

kop mummitrolde

Mumimor kop, 140 kr., hjem.dk

Den lækre maske

Den intensive og effektive ansigtsmaske, der er inspireret af kryoterapi-teknikker, og Clarins’ ekspertise, anvender fordelene ved køling af huden, der forebygger og bekæmper aldringstegn, for at understøtte hudens ungdommelighed.

Dens formel kombinerer effektive aktive ingredienser: M.G.A.-molekyle udvundet af mentol og ekstrakt af økologisk toårig natlys, der får huden til at føles løftet og opstrammet og giver den en ungdommelig glød.

Dens lette og ultrafriske blågrønne cremetekstur glider hen over huden som is, og giver en intens og øjeblikkelig kryo-effekt. Den er faktisk synligt effektiv fra første anvendelse …

clarins cryo kruo maske

Clarins Cryo Mask, 559,95 kr., matas.dk

En lille fin fugl

Kay Bojesen tegnede den evigt populære sangfugl i 1950érne.  Siden da er er der kommet flere fugle til i nye farver.
Som en ny tradition kommer der hvert år en sangfugl i nye farver med indgraveret årstal, som sælges i begrænset antal. I 2024 er det Flora, som er årets sangfugl

Flora er opkaldt efter den græske gudinde for forår og blomster. Hun er lavet i bøg malet i farver hvortil inspirationen netop kommer fra blomsternes verden.  Kroppen er rød, hovedet er pink, næbet er gult og benene er rosa.

bojesen fugl

Årets Bojesen fugl, 399 kr., selta.dk

En lækker serum til kroppen

Ritual of Yozakura body serum er forårets Limited Edition og er en udvidelse af den populære The Ritual of Sakura. Limited Edition kollektionen, The Ritual of Yozakura er skabt med den japanske tradition Yozakura i tankerne og handler om at beundre kirsebærblomsterne om aftenen. Denne tradition minder os om, at livet, ligesom Sakura-blomsternes sarte blade, er både smukt og flygtigt, og at vi bør få mest muligt ud af hvert øjeblik. Nyd nye og spændende produkter med duften af Yoshino-kirsebær og ekstrakt af sort ris.

rituals yozakura serum

Ritual of Yozakura body serum, 169 kr., rituals.com/dk

Til ham

Thor er en klassisk t-shirt fra Mads Nørgaard – Copenhagen. Den kan findes altid i kollektionerne i et hav af forskellige farver. Den er lavet med korte ærmer og rund hals. Altid pæn og brugbar og her i flot armyfarve.

mads nørgaard t-shirt

Mads Nørgaard T-shirt, 250 kr., magasin.dk

Skål i god snaps

Mange elsker Linie Aquavit – den norske snaps med den gode og lange historie og som i velsmagens tjeneste krydser ækvator et par gange iklædt bruge Sherryfade, inden den nedvandes til 41,5% og tappes på flaske.

linie aquavit snaps

Linie Aquavit snaps, 165,95 kr., løgismose.dk

En spændende bog

Terror i København 1985: Klokken 10.27 springer en bombe foran det amerikanske flyselskab North Westh Orient Airlines’ kontor på Vester Farimagsgade. 10 minutter efter springer endnu en bombe ved synagogen i Krystalgade. Og lidt i elleve placereren terrorist en taske op en ad den bygning på Vesterbrogade, hvor det israelske flyselskab El Al har hovedkontor.

Da terroristen har sat tasken og skal til at stikke af, bliver han standset af en ældre dame. Han tager tasken med sig og smider den i Nyhavn. En bliver dræbt og 27 såret ved bombeangrebene. De tre terrorister tager flyvebåden til Malmø og toget videre til Uppsala.

En dygtig dansk efterforsker bliver sat på sagen og snart sidder han uden at vide det med nøglen til opklaringen, men der kommer til at gå yderligere fire år, før sagen bliver opklaret. For nogen har i fire år holdt vigtige oplysninger tilbage.

‘Det fældende bevis – Bomberne i København 1985’ er skrevet af journalist Anne Lea Landsted, der tidligere har skrevet true crime-bestselleren ‘Golden State Killer’ om den amerikanske seriemorder Joseph De Angelo samt ‘Mordmysteriet’. Hun skriver dokumentariske historier, som er lige så spændende at læse som en krimi og som giver stof til eftertanke. Virkelig både spændende og tankevækkende og ja utrolig velskrevet – sikke et arbejde, der ligger bag den bog.

terror i københavn anne lea landsted bog

‘Terror i København 1985’ bog, 259,95 kr., saxo.com

Et produkt han måske har brug for

Et serum til mænd der måske begynder at få lidt tyndere hår. Danske Scandinavia Biolabs står bag den 100% veganske, hormonfri og naturlige Bio-Pilixin® Activation Serum, som stimulerer blodgennemstrømningen, tilfører vitale næringsstoffer og hjælper med at forlænge hårvækstfasen. Serummen kan bruges af alle, hvad end man lider af hårtab eller blot vil opnå stærkere og tykkere hår.

Det unikke ved serummens formular er overraskende enkel. Det er nemlig dens indhold af det aktive ingrediens, Capilia Longa, der gør den helt store forskel. Capilia Longa har til formål at støtte aktiviteten af de dermale papilaceller for at genoprette balancen i den naturlige hårvækstcyklus. Formuleret med kraftfulde, aktive ingredienser, som er udvalgt efter en grundig gennemgang af videnskabelig litteratur og evalueret af et tredjepartslaboratorium for at sikre kvaliteten, er alle ingredienserne stadig 100% veganske, naturligt afledte og ikke-toksiske. Det anbefales, at man køber produktet til minimum tre måneder, da kliniske undersøgelser viser, at det tager mindst 45 dage at se en reduktion i hårtab og 150 dage at aktivere ny hårvækst. Mon ikke han vil blive glad for dette.

scandinavian biolaps serum

Scandinavian Biolaps serum, 399 kr., scandinavianbiolabs.dk

Det er jo havetid

Fiskars havehandsker, str. 10, giver den nødvendige beskyttelse af hænder og håndled for at undgå skader, og de er ideelle ved brug af haveredskaber og håndbetjente sakse og beskæringsredskaber, for eksempel når man arbejder med stikkende tornet buske som kristtorn og bærbuske.

De er fremstillet af kunstlæder med ekstra forstækrkning mellem tommel- og pegefinger og i håndfladen for at give øget slidstyrke. Og de har en let polstring i håndfladen beskytter mod stød og slag og med indbygget område med frottéstof til aftørring af sved samt slip on-manchet giver en sikker pasform og touchscreenkompatibelt materiale på tommel- og pegefinger.

fiskars have havehandsker

Fiskars havehandsker str. 10, 159,95 kr., imerco.dk

En tankevækkende bog

Vi taler om tid konstant, og det er et af de navneord, vi bruger allermest. Alligevel har vi en meget begrænset forståelse af, hvad tid egentlig er, og det er svært for os at forklare det. Vi er blevet uendelig dygtige til at måle tid og derudover blevet enige om fælles globale standarder for tid. Det har vist sig særdeles nyttigt i vores indretning af både privat- og arbejdsliv, og det er helt grundlæggende for en række teknologiske innovationer, kommunikation, transport og meget mere.

Tid giver også frustration og stress – og vi har aldrig tid nok … Dette er blot lidt om, hvad bogen handler om, men formålet er at give læseren en bedre forståelse af tid samt at illustrere fordelene ved at komme vores selvforvoldte, dårlige tidsvaner til livs.

tanker om tid

‘Tanker om tid’ bog, 199 kr., exlibrismedia.dk

Den klassiske duft

ACQUA DI GIÒ EAU DE TOILETTE er en klassiker og dejlig frisk og akvatisk duft, der indfanger havets fulde kraft i en ikonisk genopfyldelig flakon i et krystalklart og frostet transparent glas.

Armanis duft er skabt til den moderne opdagelsesrejsende, der ønsker at fordybe sig i en rejse med uendelige muligheder og indfange essensen af selvtillid, raffinement og vilde eventyr. Den akvatiske og rene duft åbner med frisk calabrisk bergamotte, neroli og grøn mandarin. De lette, akvatiske nuancer blandes med duften af jasmin, frisk soløje, rosmarin, frugtig sharonfrugt og varm indonesisk patchouli for at give en herreduft, der er både frisk og sensuel.

aqua di gio armani parfume

Acqua di Gio Armani parfume, 549,95 kr. for 30 ml. eau de toilette, matas.dk

 

Læs også:

 

Beautynyheder til dig

 

marc jabobs parfume

· Mere fra samme kategori ·