Læs også:

Close
høst whisky staudning

Tid til drinks med veninderne: Lav en HØST Apricot Danish Old Fashioned

Mad  | 

Whisky er måske ikke det, du får fleste drink. Men måske du skulle prøve at servere denne med dansk HØST Stauning whisky, der faktisk smager virkelig lækkert.

Denne fortolkning omfavner arven fra en af de mest ærede whiskycocktails og skiller sig ud med et anerkendende nik til dansk kulinarisk håndværk. Danmark er kendt af mange for sine hyggelige caféer og lækre kager, der også afspejles i denne cocktail, hvor de kraftfulde smage fra vores lokalt dyrkede korn forstærkes med abrikos og mandel, hvilket vækker følelsen af et nybagt dansk wienerbrød.

høst whisky staudning
Er du klar til en lækker drink med dansk whisky … (Foto: PR)

Sådan kan du servere en HØST Apricot Danish Old Fashioned – delikat og lækker take på den klassiske og populære old fashioned.

Det skal du bruge

Ingredienser
5 cl. (2 oz.) Stauning HØST Whisky
1 skefuld Crème d’Abricot likør
1 skefuld Orgeat sirup
høst whisky staudning
Flot flaske – og god dansk whisky … (Foto: PR)

Sådan gør du

Forbered et mixer-glas og et rocks-glas. Hvis ønsket, kan du køle rocks-glasset ved at fylde det med is og stille det til side. I mixerglasset kombineres Stauning Rye, Crème d’Abricot, og Orgeat.

Fyld mixerglasset med is og rør forsigtigt rundt i cirka 20-30 sekunder. Dette vil køle og fortynde blandingen en smule. Hvis du har kølet rocks-glasset, smid isen ud. Tilføj en stor isklump eller flere mindre til glasset.

Si blandingen fra mixeglasset over i rocks-glasset og nyd din Apricot Danish Old Fashioned.

Mix ingredienserne i et isfyldt tumblerglas og server.

Pynt med et drys af kardemomme eller birkes og måske en spiselig blomst for at tage stemningen af dansk høst med i serveringen.

Om HØST:

Stauning HØST er en smooth, frugtig og floral whisky, der minder om varmen og det behagelige ved den sene danske sommer i høsttiden for vores omhyggeligt udvalgte og lokalt dyrkede rug og byg.

Denne dobbelt maltwhisky er skabt i Danmark og består af en blanding af lige dele single malt whisky og rugwhisky, lagret på nye amerikanske egetræsfade med et strejf af portvinsfade.

En flaske HØST med 70 cl. koster 395 kroner og kan købes her.

Læs også:

· Mere fra samme kategori ·