Læs også:

Close
kultur, kulturguide, arrrangement, event, tivoli, københavn

Kulturguide: Oplevelser i april 2024

Kultur  | 

Hvis du leder efter nogle bud på prisvenlige og spændende oplevelser og begivenheder i april 2024, så er du kommet til det helt rette sted.

Oplevelser i april 2024 i København

Sommersæson i Tivoli

Tivoli sommersæson, fra den 22. marts og lukker den 22. september, priser fra 140 kr., åbent 11 – 22 mandag til torsdag og fredag og lørdag 11 – 00 og søndag 11 – 22, København.

kultur, kulturguide, arrrangement, event, tivoli, københavn
Forår og sommer er også lig med et besøg i Tivoli, og årets sommersæson er nu åbnet … (Foto: PR)

Iklædt påskegult åbnede Tivoli portene i slutningen af marts til dette års sommersæson, der varer til den 22. september. Forlystelseshaven lagde ud med at markere påske i Tivoli, som har kunne opleves frem til den 1. april, hvorefter Tivoli trækker i sommergarderoben.

Revylegenderne Lisbet Dahl og James Price klippede sammen med Pjerrot, Columbine og Harlekin og skuespillerne Thomas Eje, Rikke Buch Bendtsen og Rikke Bilde, et rødt silkebånd over til Rutschebanen, og åbnede dermed den ikoniske forlystelse, som i år fylder 110 år.

De elskede Tivoli-karakterer og Tivolirevyholdet åbnede Tivoli, der i løbet af foråret er beplantet med omkring 80.000 tulipaner og 25.000 bundplanter, der sammen med påske- og pinseliljer, kejserkroner og perlehyacinter pryder forlystelseshaven. Efter løgplanternes afblomstring vil Tivoli blive beplantet med et miks af sommerblomster, stauder og græsser med skiftende blomstringstid hen over sommeren.

Forlystelseshavens nyeste restaurant Mikkeller Færgekroen er også åbnet, for det verdensomspændende bryggeri Mikkeller har nemlig overtaget driften af den 90 år gamle Færgekro, som ligger i Tivoli Søen. Mikkeller Færgekro vil foruden en stribe specialøl servere klassikere som schnitzel, pariserbøf, rødspættefilet og stjerneskud og desuden byde på en række vegetariske retter til frokost og aften.

Mens Mikkeller Færgekro for første gang har åbnet dørene, så kan Grøften i år fejre 150-års jubilæum i forlystelseshaven. Åbningen af Grøften betød traditionen tro, at kendte danskere strømmede til for at spise smørrebrød og drikke snaps og øl og fejre, at Tivoli er åben.

Grøften er med sine 150 år en ung dame sammenlignet med Tivoli-Garden, der i år kan fejre hele 180 år, som markeres den 1. september med en stor jubilæumskoncert. I løbet af sommersæsonen kan forlystelseshavens gæster desuden hyppigt opleve de 180-årige jubilarer, iført deres røde uniformer og bjørneskindshuer, marchere gennem forlystelseshaven..

En sommersæson er rig på klassiske Tivoli-oplevelser: vilde og hyggelige forlystelser, en blomstrende have, Fredagsrock, LørdagsHits, klassisk musik, ballet, jazz, samt et bredt udvalg af kvalitetsrestauranter og masser af lækkerier fra både Danmark og resten af verden. I påsken kan Tivolis gæster i øvrigt gå på æggejagt, og de store, farverige påskeæg er placeret rundt om i forlystelseshaven. Der er mange gode grunde til at gå en tur i Tivoli om det er for at lytte til god musik – spise lidt godt eller bare gå en tur. Alt er hyggeligt i Haven …

Læs mere her.

Irma på museum i København

‘Irma – En Designhistorie’ -udstilling på Designmuseum Danmark, fra den 1. februar til den 11. august 2024 – mandag lukket – tirsdag – søndag klokken 10 – 18 – torsdag klokken 10 – 20, pris 130 kr., for voksne, Bredgade, København.

irma udstilling
Irma-butikker er lukket, men du kan komme ind at se en virkelig fin udstilling om den ikoniske kæde og brand … (Foto: PR)

Den 1. februar åbnede Designmuseum Danmark i København en udstilling, der udfolder den kendte supermarkedskæde Irmas mere end 100 år lange designhistorie. Med udstillingen ‘Irma – En Designhistorie’ er det første gang, at Irmas ikoniske blå designunivers kan opleves i en museumsudstilling. Publikum kan gense kendte og elskede Irma-genstande og -designs gennem tiden og få historien om supermarkedskæden, der bragte kunst og design ind i folks hverdag.

Irmahønen, Irmapigen, Irma-nettet og Irmakaffe. Supermarkedskæden Irma, der i 137 år har solgt dagligvarer til københavnerne indpakket i de velkendte blå tern og gjort kunst og design til allemandseje, indtager fra den 1. februar udstillingssalene på Designmuseum Danmark, og det er der, ifølge museumsdirektør Anne-Louise Sommer, en helt særlig grund til:

– Irmas historie er i høj grad også en designhistorie – en historie om en fremsynet supermarkedskæde med et ufravigeligt fokus på kvalitet – og på at bringe kunst og design ud til folket sammen med deres dagligvarer. Den historie ser vi meget frem til at kunne udfolde for publikum til februar.

Irmapigen er et kulturelt ikon for mange og et symbol for Irma der, med sine 137 år, er en af verdens ældste supermarkedskæder. Arkitekten Sofus Greiffenberg tegnede den første Irmapige i 1907 med datteren Else som model, men siden har pigen med æggekurven skiftet udtryk flere gange i takt med tidernes skiften. Udstillingen sætter spot på Irma som designvirksomhed og går tæt på, hvordan kæden i både lille og stor skala gennemtænkte designet – fra helt små etiketter til lysende blå facadeskilte – og tidligt udviklede en række designs, der i dag er ikoniske som blandt andet lysreklamen med den æglæggende høne, den blå Irmakaffe og Irmapigen, som endda har fået kultstatus andre steder i verden, for eksempel i Japan.

En virkelig fin og spændende udstilling, som vi kan anbefale, hvis du er i København …

Læs mere her.

Udstilling i Nikolaj Kunsthal

BLUE(S) XXL soloudstilling i Nikolaj Kunsthal, fra den 12. april – 26. maj – tirsdag – fredag klokken 11 – 18, lørdag – søndag klokken 11 – 17 – mandag lukket, pris 100 kr. for voksne, Nikolaj Kunsthal, København.

nikolaj kunsthal
Der er fokus på blå i udstillingen – det kan man dog ikke se på dette røde pressebillede … (Foto: PR)

I soloudstillingen BLUE(S) XXL i Nikolaj Kunsthal udfolder den dansk-iranske billedkunstner og musiker Simin Stine Ramezanali sin interesse for betydninger af den multifacetterede farve blå – et emne der spænder over historiske, kulturelle og følelsesmæssige dimensioner.

Udstillingen er en del af Nikolaj Kunsthals projektrum ‘Platform’, der har fokus på samarbejder mellem nye kunstnere og kuratorer og her er det om farvens følelsesmæssige og symbolske betydninger …

Kunstneren Simin Stine Ramezanali er optaget af den blå farves mange betydningslag. Dette foldes ud i udstillingen BLUE(S) XXL, der fra 12. april kan opleves som en del af Nikolaj Kunsthals projektrum Platform, der siden starten af 2022 har sat fokus på samarbejder mellem nye kunstnere og kuratorer.

Historisk set har den dybblå farve været en vigtig handelsvare. Den blev oprindeligt udvundet af stenen lapis lazuli i Afghanistan i Mellemøsten. Farven gjorde for alvor sit indtog i den vestlige kunsthistorie i renæssancen og er blevet tilegnet forskellige symbolske, kulturelle og religiøse betydninger verden over. I musik- og kunsthistoriske kilder fungerer den ofte som en portal mellem jorden og underverdenen eller lægger sig som et tæppe mellem stjernerne og universets store mysterier. Det er også en sorgens farve, der ikke kan vaskes væk. Den blå tone er en tone, der med sin atypiske pitch lyder, som om den er ‘ude af stemning’, som når jazzmusikeren Miles Davis hævder, at ’the blues are more than a color’ i sangen All Blues.

Gennem forskellige medier og kunstneriske udtryk bringer Simin Stine Ramezanali den blå farve ind i udstillingsrummet Platform og giver flere perspektiver på det at bevæge sig mellem identiteter, kulturelle tilhørsforhold, musik og sorg. Udstillingen opfordrer beskueren til at dykke ned i de mange lag af blå – dens historie, symbolik og evne til at vække dybe følelser.

Lyd- og videoværket MO(U)RNING XXL indgår i udstillingen og giver adgang til en historie om en far og hans datter, som finder genspejlinger af sig selv og deres historie i glasmontrerne fyldt med såkaldte islamiske kunstværker og artefakter. Dialogen mellem far og datter foran de historiske genstande åbner op for en dybere samtale om identitet, erindring og hvad det vil sige at høre til.

BLUE(S) XXL er Simin Stine Ramezanalis første soloudstilling i Danmark og er skabt i samarbejde med kuratorduoen Koffi & Højgaard, bestående af Pauline Koffi Vandet og Ida Højgaard Thjømøe.

Læs mere her.

På tour i Danmarkshistorien med Nationalmuseet og D-A-D

Udstillingen ‘Danmark After Dark’ på Nationalmuseet, fra 3. marts –  1. september 2024, pris 110 kr., Nationalmuseet, København.

DAD nationalmuseet
Oplev de seneste 40 år gennem D-A-D og få suset fra scenen på Nationalmuseet … (Foto: PR)

I en kælder i fattigfirserne spirede en rockstjernedrøm. Den blev til D-A-D – et af Danmarks største rockbands. I udstillingen ‘Danmark After Dark’ følger gæsten en drøm, som tager form i 1980’erne i en tid, hvor den kolde krig stadig var varm, og ungdomsarbejdsløsheden på sit højeste. Fremtiden så sort ud. Men det mørke årti gav brændstof til ny musik, nye forbrugsmønstre og nye drømme, og da muren faldt i Berlin i 1989, åbnede verden sig på ny.

Den tid kan gæsten besøge med D-A-D som prisme og i ørerne. En tourbus tager den besøgende gennem tiden fra 1980 til i dag. Undervejs kommer gæsten forbi scener i historien – en ungdomslejlighed, en lufthavn, et øvelokale, et studie, og til sidst giver vi publikum suset på scenen sammen med D-A-D en sommeraften i 2023.

I udstillingen ser man spor efter begivenheder, som ændrede verdens gang og vores hverdag. Der er lykkerusen i de sorgløse 90ere, traumet efter 11. september og chokket efter finanskrisen. Begivenheder, som fik os til at stoppe op, ændre kurs eller lukke os om os selv.

I udstillingen ser gæsten bandets instrumenter, kostumer og personlige genstande side om side med andre ting fra danmarkshistorien. Det er tidstypiske telefoner, musikafspillere og forbrugsgoder, som formede bandet og generation X; alle dem der blev født i årene 1965-1979.

Det oplever man:

Besøg bandets ungdomshybel i 1980’erne.

Se D-A-D’s ikoniske genstande – et udvalg af Stigs kostumer og basser, Jacobs guitar hvor riffet til ‘Sleeping my day away’ blev til og kohovedet Molly.

Se udpluk af de seneste 40 års populærkultur og elektroniske udvikling.

Gå i bandets øvelokale, hvor du selv kan spille musik og mikse et nummer.

Få bandets egne historier fra 40 år i musikbranchen.

Se tidens telefoner, musikafspillere, reklamer og forbrugsgenstande.

Få suset på scenen sammen med D-A-D på Smukfest i 2023.

Læs mere her.

Oplevelser i april 2024 i Aarhus

Udstillingen ‘Kriger’ på Moesgaard Museum

‘Særudstillingen ‘Kriger’ på Moesgaard, fra 22. marts – mandag lukket – tirsdag 10 – 17 – onsdag 10 -21 – torsdag og fredag 10 – 17 – lørdag 10 – 21 – søndag 10 – 17, pris 180 kr., Moesgård Allé 15, 8270 Højbjerg.

kriger moesgaard
Dansk soldat fra udstillingen ‘Kriger’ på Moesgaard Museum. (Foto: Moesgaard) Museum

Moesgaards nye særudstilling ’Kriger’ tager os med på en intens rejse på tværs af tid og sted og giver indsigt i de genstande, handlinger og ritualer, der skaber en kriger. Udstillingen er skabt i samarbejde med Nationalmuseet, og den åbnede den 22. marts.

‘Kriger’ er en antropologisk undersøgelse af krigere på tværs af tid og kultur:

– Det er slående, hvor meget krigere og krig fylder ikke bare i nyhedsfladen i dag, men igennem menneskets historie. Det er vores ambition, at udstillingen skal bringe indsigt og perspektiv til et tema, der er blevet mere påtrængende, end vi bryder os om, siger Mads Kähler Holst, direktør på Moesgaard Museum.

I udstillingen møder man fire forskellige krigere: en romersk legionær fra år 100, en japansk samurai fra år 1600, en rituel kriger fra Sepik-området på Ny Guinea i begyndelsen af 1900-tallet og en nutidig dansk soldat. De fire personer har vidt forskellige forudsætninger, men de har ét afgørende vilkår til fælles: De er alle på vej til at blive krigere og skal nu igennem hård fysisk og mental træning.

Vi følger krigerne fra den første udvælgelse, til den målrettede indføring i krigens verden. Vi bevæger os med ind på kamppladsen, hvor tro, magi og mental træning er med til at give styrke og mod. Beskyttet af rustninger, lykkemønter og krigsguder står krigerne nu alle konfronteret med døden – fjendens eller deres egen.

– I udstillingen fremhæver vi nogle af de fælles dilemmaer, valg og konflikter, som krigere på tværs af tid står overfor. Alle samfund har tabuer og regler for at tage menneskeliv, og alligevel træner vi udvalgte personer til netop det. Krigere skal leve med den dobbelthed. Udstillingen her rejser det grundlæggende spørgsmål om, hvad det gør ved et menneske at blive kriger – både før, under og efter kampen, siger Anders Emil Rasmussen, antropolog og indholdsansvarlig for ’Kriger’.

I 2025 flytter ‘Kriger’ til Krigsmuseet i København, hvor den bliver en del af den permanente udstilling.

Udstillingen er skabt i samarbejde mellem Moesgaard Museum, Krigsmuseet og Nationalmuseet og viser genstande fra Nationalmuseets samling. Udover fagpersoner fra de to museer har en række forskere fra blandt Aarhus Universitet, Forsvarsakademiet, DIIS og Aalborg Universitet bidraget til udstillingen.

Læs mere her.

Ildmad i Aarhus

Klub Ud inviterer til ildmad, den 9. april 17.30 – 21.30, pris 190 (medlemspris 9 kr.), Bålhytte i Risskov 56,176956, 10,224081.

bålmad klub ud
Kom ud og oplev naturen … (Foto: PR)

Træk stikket fra hverdagen og kom ud og lav et herligt måltid over åben ild …

På denne aften bliver hele menuen tilberedt i fællesskab over bålet. Det gøres utroligt nemt at lave mad over bål, da Klub Ud kommer med ingredienser, udstyr og opskrifter.

Du kan mærke dine skuldre sænke sig, så snart der er tændt op i bålet. Nu handler det bare om at få skabt et lækkert måltid bålmad og nyde nærværet med herlige mennesker.

Denne aften laves der forårsruller over bålet, med en lækker agurkesalat til. Og der rundes af med en citronsnurre på snobrødsstyle.

  • Forårsruller med agurkesalat
  • Citronsnurre

Læs mere her.

Oplevelser i april 2024 i Odense

Nordisk Dansk Odense inviterer til dans

Nordisk Dans Odense inviterer dig til dans, 30. april fra 19.30 – 22, gratis, Studenterhus Odense, Amfipladsen 6, 5000 Odense C.

studenterhus odense
Kom og dans i Odense … (Foto: PR)

Nordisk dans er et gratis tilbud til dig, dine studiekammerater, kollegaer, venner og familie, hvor vi danser danske traditionelle danse med smil og masser af energi. Vi sørger for, at alle kan være med uanset mængden af danseerfaring.

Det er en aften fuld af fede dansetrin, store smil og sved på panden! Du guides gennem aftens danse, og Studenterhuset i Odense sørger for at have fyldt op i baren, så der kan købes kolde eller varme drikke i pausen.

Aftens program:
19.30-20.30: Introduktion med undervisning
20.30-20.45: Pause
20.45-22: Bal med instruktion

Der er garanteret en god aften med søde mennesker, god musik, godt med energi og masser af dans …

Læs mere her.

Byvandring i Odense om besættelsen

Byvandring om besættelsen i Odense, lørdag den 13. april kl. 12, pris mellem 50 – 100 kr., Flakhaven, Odense.

besættelsen odense
Forår er også lig med tanker til 2. verdenskrig … (Foto: PR)

Snart kommer der en byvandring i besættelsens tegn i Odense. Denne vandring vil bygge på den oprindelige vandring (som Tobias Østergaard Bang tidligere har afholdt), dog med nye perspektiver og enkelte nye stop og historier.

Odense var central for den tyske værnemagt og mange af besættelsens vigtigste og mest interessante begivenheder har fundet sted og udspringer fra Odense. Alt fra sabotage, terror, vådeskuds ulykker skønsang og meget meget mere, er historien om besættelsen i Odense.

Kom derfor frisk til en fantastisk historisk vandring om en af besættelsens mest interessante byerVi mødes foran Rådhuset på Flakhaven. Det koster kun 100 kroner, 75 kroner for pensionister og 50 kroner for Studerende. Man kan tilmelde sig her på begivenheden på Messenger eller på mobil 23 84 92 47, eller bare kom på dagen lidt før klokken 12.

Læs mere her.

Oplevelser i marts 2024 i øvrige byer

Udstillingen ‘Dødvande’ i Kattegatcentret i Grenaa

‘Dødvande’-udstillingen i Kattegatcentret, fra den 24. marts, pris 185 – 199 kr., Færgevej 4, Grenå.

kattegatcentret grenå
Ansvarlig for udstillinger i Kattegatcentret, Frederik Toftgård, i færd med at teste idémaskinen i den nye udstilling. Kattegatcentret … (Foto: PR)

Kattegatcentret kæmper for de døde danske farvande i ny udstilling …

Det er sort, dystert og ildelugtende, da Kattegatcentret den 24. marts slog dørene op for en ny udstilling kaldet ‘Dødvande’, der sætter fokus på det dårlige danske havmiljø.

I 2023 var havet omkring Danmark ramt af det værste iltsvind i 20 år. Der var få fisk at fange, og forskere beskrev det danske havmiljø med ord som katastrofe, økomord og tragedie.

Du vil opleve på allernærmeste hold, hvordan dårligt havmiljø ser ud, og bliver klogere på de mange trusler mod livet under overfladen. Det er sort, dystert og ildelugtende! Heldigvis kan du også lade dig inspirere til handling, se hvordan det burde se ud og udforske vejene til forandring.

Og når du er blevet meget klogere på problemerne i havet, kan du teste din helt egen idé til at redde havet i den store idémaskine, som blipper og blopper og laver et billede af din idé.

I den nye udstilling, kan man blandt andet:

    • Finde ud af, hvorfor havdyrene dør i danske farvande – og blive klogere på, hvad vi kan gøre ved det
    • Se hvordan iltsvind ser ud i Danmarks (måske) eneste iltsvindsakvarium
    • Teste dine evner som havmiljøminister, og opleve at det ikke er helt nemt at beskytte havet
    • Udtænke ideer til at redde havet – og teste dem i den store, finurlige idé-maskine.

Læs mere her.

Kunstudstilling i Aabenraa

Brundlund Slot, vises frem til den 31. august 2025, entre 85 kr., Brundlund Slot 1, Aabenraa.

francisca clausen brundlund slot
Kom og se den smukke udstilling i Aabenraa … (Udsnit fra Museum Sønderjyllands hjemmeside )

Den hedder ‘EN COLLAGE. Franciska Clausen 125 år’ udstilling på Brundlund Slot. Og den 7. januar 2024 er det 125 år siden, at billedkunstneren Franciska Clausen kom til verden i Aabenraa.  

Franciska Clausen blev født ind i en velhavende købmandsfamilie i Aabenraa i 1899, og allerede som ung pige viste hun tydeligt talent og interesse for at udtrykke sig gennem kunst. Den interesse holdt hun fast ved helt indtil sin død i 1986. I udstillingen præsenterer vi et langt og rigt kunstnerliv og viser både de kendte hovedværker og lang række mindre kendte værker fra den store samling. Udstillingen bygger på værker fra museets egen samling og fra den store værk-samling fra Fonden Franciska Clausens Samlinger, som er deponeret hos Museum Sønderjylland.

På Brundlund Slot kan man gennem hele jubilæumsåret opleve en udstillingscollage, der giver indblik i de mange forskellige former for værker, som Franciska Clausen skabte. Deriblandt er en del collager, som Franciska Clausen især arbejdede med i efterkrigstiden og helt op til 1970’erne. Collagerne er ikke blandt hendes mest kendte værker, men de giver et spændende indblik i hendes måde at arbejde på og i hendes skarpe blik for former og farver. Ud over collagerne vil udstillingen også præsentere fine børnetegninger samt mange af de kendte malerier og plakatdesigns fra Franciska Clausens tid i Berlin og Paris.

Læs mere her.

Udstilling på ARKEN i Ishøj

‘Anish Kapoor – UNSEEN’ på ARKEN, åbner den 11. april – 20. oktober 2024 , entre 140 kr., ARKEN, Ishøj.

arken anish kapoor
Snart kan du se en unik udstilling på ARKEN af Anish Kapoor. Her ses Anish Kapoor, ‘Memory’, fra 2008. (Foto Mathias Schormann © Anish Kapoor. All rights reserved, DACS VISDA 2024)

En spektakulær udstilling med Anish Kapoor på ARKEN bliver Skandinaviens største visning, og den åbner her den 11. april. Anish Kapoor er en internationalverdensstjerne britisk-engelske Anish Kapoor – som én af samtidskunstens førende skikkelser gennem de seneste 40 år er Kapoor kendt for at udstille på de mest toneangivende institutioner verden over – og nu også på ARKEN Museum for Samtidskunst på Vestegnen.

Den store soloudstilling med monumentale skulpturer og installationer er Anish Kapoors første i Skandinavien.

Udstillingen, der breder sig over størstedelen af bygningsarealet på ARKEN Museum for Samtidskunst, vil omfatte hovedværker såsom ‘Memory’, der er skabt af 24 tons corténstål, samt det banebrydende Descent into Limbo (1992). Udstillingen Anish Kapoor – UNSEEN er den mest omfangsrige i museets historie.

Direktør Marie Nipper udtaler:

– Vi er meget stolte af, at Anish Kapoor har valgt at indgå i et tæt samarbejde med ARKEN om at præsentere nogle af hans mest imponerende – og teknisk udfordrende – værker her på museet. Enkelte steder har vi måttet bygge ARKEN om eller ligefrem bryde gulvet op for at få plads til de omfattende værker. Publikum kan glæde sig, fordi de derfor aldrig vil have set den samme udstilling noget sted i verden før – og museet ligner heller ikke sig selv.

Rækken af værker viser den store spændvidde i Anish Kapoors kunstneriske praksis, idet den udforsker modsætninger og grænselande mellem lys og mørke, lethed og masse, det synlige og det usynlige. Som kunstner er Anish Kapoor internationalt anerkendt for at være en slags forvandlingens mester, der bruger greb som spejling, farve, dybde og tilsyneladende vægtløshed til at ændre vores opfattelse af materialer, objekter og rum – ja, selv synet på os selv som mennesker.

Anish Kapoors værker besidder en insisterende fysisk tilstedeværelse og fremmer dermed en vigtig genopdagelse af den fysiske verden, som vi her kan sanse med hele kroppen og bearbejde i vores kreative bevidsthed. Det skaber en samlet kropslig og mental oplevelse – noget, der er vigtigere end nogensinde i en tid, hvor så mange ting opleves digitalt og på afstand. Det kommer publikum til selv at erfare på ARKEN, mener direktør Marie Nipper.

Læs mere her.

Oplevelser i marts 2024 i hele landet (eller hjemme)

En skræmmende dokumentar på Netflix

‘Bitconned’ dokumentar, Netflix, 1 time og 34 minutters varighed.

bitconned
‘Bitconned’ er en skræmmende dokumentar … (Foto: PR)
Vi hører om dem – vi ved de er der – dem der udnytter andre og situationer til egen vindings skyld. Både i stor og lille skala – det her er i stor skala, og filmen ‘Bitconned’ er virkelig på mange måder en absurd historie – desværre sand – og ja nok ikke den sidste af slagsen.
Det er grådighed – det er når folk er presset – det er når der er penge involveret – det er når folk er skruppelløse der både de godtroende. Det er virkeligheden lige i ens ansigt. Derfor er den også dragende – og ja uhyggelig.
I denne dokumentar om virkelige forbrydelser udnytter tre mænd kryptomarkedet til at franarre millioner fra forskellige investorer og finansiere en overdådig livsstil. Du møder en absurd ærlig svindler, der vitterlig hele sit liv (også det der er tilbage) har haft et ønske om at være kriminel – ja det ligger nærmest i DNA’en føler man, når man siger det, er man ikke i tvivl om, at han mener det.

I dokumentaren kommer man rundt om de tre mænds historie – fra det hele starter til de bliver fældet og dømt – og ja en eller anden form for afslutning er der – men alligevel sidder man og tænker – det er ikke sidste gang, de gør noget lignende – udnytter andre – et marked – en mulighed – for at skaffe sig noget til dem selv.

Den er nem at se – skræmmende og tankevækkende. Ikke genial men instruktøren Bryan Storkel giver et unikt indblik i, hvad ‘mennesker også kan indeholde’ … Se den og få aldrig lyst til at se nærmere på kryptomarkedet (altså hvis du overhovedet havde tænkt den tanke).

Filmen varer 1 time og 34 minutter.

 

10 kvindeproblemer mænd bare ikke forstår

 

Overrasket kvinde red flags red flag (Foto: Pexels)

· Mere fra samme kategori ·