Læs også:

Close
mummum cheesecake

Hurtig dessert: Lav portionsanrettet cheesecake

Mad  | 

Dette er en af de hurtige desserter – og så mager den så godt. Det er en nem og hurtig, portionsanrettet cheesecake. Den er fra bogen ‘Mummum – søde favoritter’

Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen har begået endnu en absurd lækker bog med søde favoritter. Vi har været så heldige at få lov til at give jer op skriften på nem cheesecake.

Vi lavede den her cheesecake i forbindelse med et arrangement. Folk var vilde med den – og imponerede over, at det kun tog 15 minutter at bikse sammen. Det er også imponerende – for vi synes, den er virkelig god – og her får du opskriften …

mummum cheesecake
Så er der nem cheesecake … (Foto: Line Falck Christensen)

Der bliver til fire glas, og den tager blot et kvarter at lave …

Ingredienser bærcoulis
100 g frosne hindbær
2 spsk. sukker
1 spsk. vand

Ingredienser ostecreme
2 dl piskefløde
100 g flødeost naturel
2 tsk. vaniljesukker
2 spsk. flormelis
2 tsk. citronsaft

Bund
100 g digestive

Pynt
100 g bær
eventuelt citronmelisse eller mynte til pynt

Sådan gør du

Lav først din bærcoulis. Du kan sagtens lave den dagen før eller timer i forvejen.

Kom frosne hindbær, sukker og vand i en lille gryde. Giv det et lille opkog, og mos det hele sammen med en gaffel.

Tag kompotten af, og hæld det over i en skål. Sæt det til afkøling i fryseren, så går det hurtigt.

Lav ostecremen ved at blande piskefløde med flødeost, vaniljesukker, flormelis og citronsaft i en skål. Pisk det
hele sammen med en elpisker, indtil du får den konsistens, du vil have. Det skal gerne være en relativ fast creme, men hvis du vil have den knap så fast, pisker du bare lidt mindre.

Placer først knust digestive i glassene, kom herefter lidt ostecreme og til sidst hindbærkompotten, friske hindbær og citronmelisse eller mynte, og server.

 

Sådan ser bogen ud:

bog forside mummum søde favoritter

 

Læs også:

 

Mummum’s farsbrød med seranoskinke

 

farsbrød mummum

· Mere fra samme kategori ·