Læs også:

Close
usa rejse

10 steder du måske skulle overveje at rejse hen

Rejser  | 

Booking.com afslører nedenfor nye og indbydende byer rundt om i verden. Bliv inspireret til din næste drømmeferie og rejse

Booking.coms rejseforudsigelser viser, at rejser ikke kun fungerer som en afslappende flugt fra hverdagen, men også som drivkraft til at få folk til at leve deres bedste liv. At søge og opleve andre lande og steder og lære om disse – mens man nyder ferien og ofte også det gode vejr.

Mere end halvdelen (62%***) af de danske adspurgte siger faktisk, at de føler sig mere i live end nogensinde, når de er på ferie og udforsker nye steder. I tråd med den tolvte udgave af Traveller Review afslører Booking.com de 10 mest indbydende byer i 2024* sammen med en guide til de bedste oplevelser på disse rejsemål.

På basis af mere end 309 millioner verificerede gæsteanmeldelser på Booking.com, er de nævnte overnatningssteder også blevet anerkendt for deres konsekvente gæstfrihed og service i verdensklasse.

ferie strand sommer
Alle drømmer om at kunne komme på ferie – sikkert også dig … (Foto: Unsplash)

Arraial d’Ajuda, Brasilien

Arraial d’Ajuda er en charmerende by der ligger syd for Porto Seguro og er kendt for at være en af de bedste stranddestinationer i Brasilien. Hvor Porto Seguro godt kan være ret overfyldt, er Arraial d’Ajuda det helt modsatte. Det er det perfekte rejsemål for to tredjedele (67%***) af de danske rejsende, der ønsker at slappe af og genoplade når de rejser i 2024, for byen er kendt for sin rolige atmosfære og fantastiske strande.

De rejsende kan nyde smuk arkitektur med farverige huse rundt om i landsbyen og rundt om den historiske kirke ved navn ‘Nossa Senhora d’Ajuda’, som er en af de ældste katolske kirker i Brasilien. Du kan tage til Mucugê Street som er kendt for sine butikker, restauranter og barer, hvor de rejsende kan nyde det lokale brasilianske køkken, se kunsthåndværk eller bare absorbere den livlige atmosfære.

Her skal du bo:

Manacá Pousada Parque er en smuk kro der ligger lige uden for hjertet af Arraial d’Ajuda og en kort gåtur fra stranden. Det er det perfekte sted til en tropisk og afslappende ferie med de omkringliggende kokospalmer og den smukke have med infinity-pool og havudsigt.

De gæster der også leder efter noget eventyr, kan med en billet til Arraial d’Ajuda Eco Parque besøge en adventurepark med mange attraktioner, herunder vandrutsjebaner og forskellige vandsportsaktiviteter. De meget eventyrlystne kan tage ud på parkourstien i skoven, hvor de besøgende har mulighed for at beundre områdets rige biodiversitet, mens de får et adrenalinsus.

rejse brasilien
Brasilien byder OGSÅ på den vildeste natur … (Foto: PR)

Ermoupoli, Grækenland

Ermoupoli er den enestående hovedstad på Syros, en græsk ø i Kykladerne i Det Ægæiske Hav. Det, der gør Ermoupoli unik sammenlignet med andre kykladiske byer, er dens venetianske bymidte og enestående nyklassicistiske arkitektur der er malet i flotte pastelfarver – hvilket gør denne by på bjergsiden meget iøjnefaldende.

De rejsende kan slentre rundt i de små gader og snoede gyder mens de nyder de smukke seværdigheder som Miaouli-pladsen, en historisk plads i marmor i hjertet af Ermoupoli, og byens rådhus med dets 15 meter lange trappe der leder op til bygningens hovedindgang. Du kan udforske mere af Syros ved at leje en bil og opdage nogle af øens mest utrolige strande og finurlige landsbyer med mange tavernaer, hvor man kan nyde traditionel græsk mad. Læs mere om Ermoupoli her.

Her skal du bo:

Syros Soul Luxury Suites ligger i hjertet af Ermoupoli og er et moderne bed & breakfast med en utrolig udsigt over byen og havet. Dette overnatningssted er perfekt til gæster, der vil udforske byen, og seværdighederne Miaouli-pladsen og Sankt Nikolaos-kirken kun få skridt væk. Der er også mange restauranter og barer i det omkringliggende område, så gæsterne kan nemt fordybe sig i den græske kultur og miljø.

syros grækenland ferie rejse
Drømmer du også om at rejse ud i verden … Her ser du Syros Soul Luxury Suites ligger i hjertet af Ermoupoli og er et moderne bed & breakfast. (Foto: PR)

Viana do Castelo, Portugal

Den charmerende kystby Viana do Castelo ligger i det nordlige Portugal lige under en times kørsel fra Porto Internationale Lufthavn, og her er en blanding af storslået arkitektur, bemærkelsesværdige religiøse steder og livlig kultur på et og samme sted. Denne maleriske by er kendt for sin maritime arv, som kan ses på seværdigheder som skibsværftsmuseet og Gil Eannes, et tidligere hospitalsskib, der er blevet omdannet til et museum.

Viana do Castelos gode beliggenhed ved Atlanterhavet har gjort det til et paradis for surfing, kitesurfing og windsurfing, og Praia do Cabedelo Strand tiltrækker mange vandsportselskere fra hele verden. Byen er fyldt med paladser, kirker og klostre fra forskellige historiske perioder – fra renæssancen til barok og art deco. Se den ikoniske Santuário de Santa Luzia, der også byder på panoramaudsigt over byen og en imponerende basilika. Læs mere her.

Her skal du bo:

Pousada de Viana do Castelo ligger højt oppe på Monte de Santa Luzia med udsigt over hele byen. Gæsterne kan besøge Viana do Castelos historiske centrum ved at køre med kabelbanen Elevador de Santa Luzia.

De besøgende kan leje en bil for at udforske flere af områdets højdepunkter, herunder byen Braga, som er kendt for Bom Jesus do Monte – en nyklassicistisk kirke for enden af en overdådig trapperække med 17 trapper.

portugal rejse
Portugal er også et skønt land … (Foto: PR)

Daylesford, Australien

Den idylliske by Daylesford ligger for foden af bjergkæden Great Dividing Range i Victoria og mindre end 113 km fra Melbourne og er kendt for sine naturlige mineralkilder, livlige kunstscene og spaer i verdensklasse. Områdets landskab, der består af smukke søer og frodige skove, gør det til det perfekte rejsemål for dem, der ønsker ro og afslapning.

Wombat Hill Botanic Gardens ligger på tinden af en uddød vulkan og er det perfekte sted for naturelskere. Der er butikker, kunstgallerier og hyggelige caféer på begge side af den charmerende hovedgade i Daylesford, og det afspejler meget godt byens tilbagelænede stemning. Dette område i Australien er også kendt for sit lokale køkken og fokus på mad fra jord til bord.

Her skal du bo:

Lake Orchard Villas ligger kun et minuts gang fra Lake Daylesford og fem minutters gang fra byens hovedgade, hvor du finder mange caféer og butikker. Alle villaer på overnatningsstedet har desuden spabad til to personer. Gæsterne kan også tage på en smuk 3,2 km lang køretur til Hepburn Springs.

lake orchard australien booking.com
Her ser du Lake Orchard Villas, Daylesford, Australien … (Foto: PR)

Grindelwald, Schweiz

Grindelwald ligger i hjertet af de schweiziske alper, lidt over 1.000 meter over havets overflade. Denne bjergby er omringet af ikoniske tinder som Eiger og Jungfrau og er et paradis for udendørsentusiaster og naturelskere hele året rundt. Om vinteren bliver Grindelwald til et snedækket eventyrland med ski- og snowboardmuligheder i verdensklasse.

Togturen til Jungfraujoch ‘Top of Europe’ er et must for alle, der ønsker at opleve en betagende udsigt over gletsjere og høje tinder. I de varmere måneder kan de besøgende vælge blandt uendelige vandreruter i områdets betagende alpelandskaber. Generelt er Grindelwald en bjerglandsby fyldt med charmerende stemning og arkitektur i chaletstil samt hyggelige caféer.

Her skal du bo:

Boutique Hotel Glacier stammer helt tilbage fra 1864 og er et af de ældste hoteller i området. Det er i boutique-stil med en moderne twist og hylder Grindelwalds isarbejdere, byens historie og turismearv. Efter en eventyrlig dag i bjergene kan gæsterne slappe af i hotellets spa, der omfatter opvarmet udendørs spabad med udsigt til Eiger.

Hvis du besøger den nærliggende by Interlaken, kan du tage på en privat byvandring med en lokal guide og opleve områdets skjulte skatte og hvor de lokale tager hen.

schweiz rejse ferie
At have denne udsigt er ikke ringe … (Foto: PR)

Moab, USA

Moab ligger i den sydøstlige del af Utah og er et ægte paradis for udendørsentusiaster og det perfekte sted til at opleve en lang række forskellige landskaber, der er blandt de smukkeste i USA. Der er flere tusind kvadratkilometer med fantastiske klippeformationer, naturlige sandstenbuer og plateauer i det omkringliggende område. De rejsende kan købe en kør selv-tur til nationalparkerne Arches og Canyonlands – to af de største nationalparker i nærheden af Moab. Her kan du tage på uforglemmelige vandreture og opleve naturen i sin mest uventede form.

På den nærliggende Colorado River kan rejsende opleve området ved at sejle i kajak eller stå på paddleboard, og dem, der ønsker et større adrenalinsus, kan tage på riverrafting på floden. Efter en eventyrlig dag udendørs kan de rejsende slappe af og nyde den charmerende by Moab ved at besøge en af de mange smukke butikker eller vælge blandt de mange spisesteder. Der er alt fra tacotrucks og bagerier til bryggerier og gourmetrestauranter.

De rejsende bør afslutte deres dag med at se op på himlen, da nattehimlen i dette område er noget af det mørkeste i USA. Perfekt til at kigge på stjerner!

Her skal du bo:
Red Cliffs Lodge ligger langs Colorado River og giver gæsterne en autentisk udendørsoplevelse. Overnatningsstedet byder på et roligt og smukt landskab med de røde formationer, men ligger stadig tæt på centrum af Moab. Det er et perfekt sted at overnatte hvis du vil besøge de nærliggende nationalparker, som du kan køre til i bil.

Gæsterne kan også deltage i en række forskellige aktiviteter arrangeret af lokale guider, herunder mountainbiking og ridning i det omkringliggende område. Efter en aktiv dag kan gæsterne læne sig tilbage og slappe af og nyde den smukke udsigt til floden, mens de nyder en middag på overnatningsstedets restaurant, The Cowboy Grill, eller en drink i Wild Horse Bar, og afslutte aftenen under ørkenens nattehimlen.

usa rejse
Hvem gad ikke opleve denne smukke natur i USA … (Foto. PR)

Uzès, Frankrig

Bienvenue à Uzès, en malerisk by i centrum af Provence i det sydlige Frankrig. Landsbyen er karakteriseret af sin middelalderstil, brostensbelagte gader og historiske charme og udstråler elegance og en rig kulturarv. Nogle af de mest velkendte seværdigheder i Uzès inkluderer det ikoniske Château Ducal, den primære katedral og Place aux Herbes – et livligt bytorv omringet af caféer og markedsboder.

Du oplever bedst Uzès ved at fare vild i de smalle gyder og opdage de mange kunstbutikker og kunstgallerier. Byen fungerer også som port til de smukke landskaber i Gard-regionen, der er kendt for sine vinmarker og olivenlunde. Rejsende, der overvejer at besøge steder i juli, kan opleve Les Nuits Musicales d’Uzès – en velkendt musikfestival med scener rundt om på alle byens historiske steder.

Her skal du bo:

Boutique Hôtel Entraigues er det perfekte sted for dem, der ønsker at bo midt i den historiske bymidte i Uzès. Overnatningsstedet var tidligere et palæ fra det 15. århundrede og er nu et luksuriøst boutique-hotel i nærheden af Pont du Gard. Gæsterne kan nyde godt af en panoramaterrasse med en perfekt udsigt over Fenestrelle-tårnet og en udendørspool der er åben mellem april og oktober.

Hvis du har bil, kan du besøge Musée de la Romanité i den nærliggende by Nimes og lære mere om dengang området blev regeret af romerne.

frank uzes rejse
Frankrig er et stort land – her er blot et sted som booking.com anbefaler … (Foto: PR)

Mazatlán, Mexico

Mazatlán ligger lige overfor Cabo på den anden side af Cortezhavet og er den perfekte stranddestination for rejsende der ønsker at komme væk fra folkemængden og stadig opleve mexicanske traditioner, herunder god mad, dejlig stemning, venlige lokale og enestående strande. Mazatlán er rig på historie og kulturarv og indeholder blandt andet arkitektur fra kolonitiden i det 19. århundrede og livlige farver i hele byen.

Den primære strandpromenade, også kendt som malecón, er et af byens højdepunkter og er en af de længste i verden med en længde på cirka 21 kilometer langs Stillehavskysten. Der er høje klipper, monumenter, historiske bygninger og hoteller på hele strækningen. De rejsende bliver ikke skuffede når det kommer til maden. Byen er en af Mexicos primære havnebyer, og der serveres skaldyr hver dag.

Du kan forvente at få noget af landets bedste ceviche her. For at udforske flere af byens streetfood-delikatesser kan de rejsende deltage i en kulinarisk tur til byens marked. På denne tur besøger I byens marked og oplever nogle af byens bedste spisesteder og opdager den lokale kultur gennem maden.

Her skal du bo:

Du kan få en afslappende strandferie på Pueblo Bonito Mazatlan Beach Resort. Dette all inclusive-resort ligger i Zona Dorada, som er kendt for strande, hvor det er godt at bade. Overnatningsstedet tilbyder værelser med skøn havudsigt, en spa med en lang række forskellige behandlinger og tre restauranter, der serverer lækre retter hele dagen. Der er masser gæsterne kan nyde godt af på deres velfortjente ferie med to store pools, herunder en swim-up-bar, og forskellige vandsportsaktiviteter.

mexico rejse
Mexico har alt – også smukke strande .. (Foto: PR)

Jaisalmer, Indien

Byen er kendt som ‘den gyldne by’ på grund af det gule sand og de gule sandsten, der er brugt til bygningerne i byen. Det er en rustik destination i den vestindiske delstat Rajasthan i hjertet af Tharørkenen.

Byens mest ikoniske vartegn er Jaisalmer Fort, der omfatter syv templer inde i et fort, og som er på UNESCOs Verdensarvsliste. Det er et af de få forter i verden, hvor noget af byens befolkning stadig bor. Det ligner et kæmpe sandslot, der dukker op i ørkenen, hvilket gør det til en spektakulær seværdighed at besøge. De rejsende kan udforske mere af byen og dens livlige kultur på den guidede byvandring Jaisalmers kultur og arv og udforske nogle af byens skjulte steder.

Her skal du bo:

Jaisalmer er også kendt for sin ørken, og de besøgende bør overveje at sove ude i ørkenen når de er i Jaisalmer, for at få en helt utrolig og uforglemmelig oplevelse. Helsinki Desert Camp ligger i de gyldne sandklitter i Jaisalmer og er en komfortabel lejrplads, hvor gæsterne kan sove i luksuriøse telte under stjernerne og den uendelige himmel.

Gæsterne kan tage på en række forskellige ørkeneventyr og safarier i løbet af dagen og komme tilbage til lejrpladsen for at opleve en helt enestående solnedgang, mens de sidder ved et bål og nyder autentiske indiske delikatesser.

rejse ferie booking.com
Hvem gad ikke godt prøve at bo her … (Foto: PR)

Fujikawaguchiko, Japan

Fujikawaguchiko ligger for foden af det ikoniske Fuji-bjerg og er kendt for sin betagende udsigt. Byen byder på en perfekt blanding af naturlig skønhed og rig kultur. Byen fungerer også som porten til området Fuji Five Lakes, hvilket giver rejsende nem adgang til Lake Kawaguchi, Yoshida Trail og de mange varme kilder i området.

Hvis du elsker at tage billeder, kan du komme til observationsdækket på Mount Tenjo via Kachi Kachi Ropeway og nyde en helt enestående udsigt over Mount Fuji. I selve byen kan du på Kubota Itchiku Art Museum opleve kunstværker af kunstneren, der genoplivede silkemaling til dekoration af detaljerede kimonoer i Muromachi-perioden.

Musikelskere kan tage til Kawaguchiko Music Forest, et temamuseum med mekaniske musikinstrumenter og smukke anlagte haver.

Her skal du bo:

Fuji Onsenji Yumedono giver de rejsende en luksuriøs ryokan-oplevelse i en fredfyldt oase bygget ved hjælp af traditionelle japanske byggeteknikker. Overnatningsstedet, som ligger lige over 300 meter fra Lake Kawaguchiko, byder på lokal mad fra området og suiter med varme kilder på værelset.

japan rejse
Japan er også på manges bucket list … (Foto: PR)

Fakta- og kildeinformationer:

***

Undersøgelsen med rejseforudsigelser for 2024 er bestilt af Booking.com og udført blandt en række voksne med planer om at rejse i forbindelse med arbejde eller fritid indenfor de næste 12 – 24 måneder. I alt deltog 27.730 personer fordelt på 33 lande og områder (herunder 1.008 fra Argentina, 1012 fra Australien, 505 fra Østrig, 1.001 fra Belgien, 1002 fra Brasilien, 1.009 fra Canada, 1.009 fra Kina, 1002 fra Colombia, 508 fra Kroatien, 504 fra Danmark, 1.011 fra Frankrig, 1.011 fra Tyskland, 1016 fra Hongkong, 1.004 fra Indien, 510 fra Irland, 504 fra Israel, 1.014 fra Italien, 1.004 fra Japan, 1.009 fra Mexico, 1.014 fra Holland, 1.015 fra New Zealand, 500 fra Portugal, 502 fra Singapore, 1.010 fra Sydkorea, 1.009 fra Spanien, 502 fra Sverige, 507 fra Schweiz, 504 fra Taiwan, 1.003 fra Thailand, 502 fra De Forenede Arabiske Emirater, 1007 fra Storbritannien, 1.005 fra USA og 1.007 fra Vietnam). Deltagerne udfyldte et online spørgeskema i juli 2023.

* Rejsemålene er blevet inddelt efter det samlede antal modtagere af Traveller Review Award 2024 sammenlignet med det samlede antal kvalificerede overnatningssteder i byen (gælder kun overnatningssteder). Rejsemålene skulle også have et antal vindere der lå over gennemsnittet for at komme med på denne liste (minimum 200 modtagere af prisen), og de er blevet organiseret med bred geografisk dækning. Du kan se mere her.

 

Læs også:

Rejsefeber: Smukke Island

island

 

 

· Mere fra samme kategori ·