Læs også:

Close
påske påskeferie ferie

PÅSKENEWS: Her holder danskerne påskeferie

Nyheder  | 

Her holder danskerne påskeferie · 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kilo kokain · ØKODAG®: 20.000 skal fejre 20-års jubilæum · Det russiske valg · Ung mand i grundlovsforhør for røveri og medvirken til voldtægt · Dagens video: Yoga før indbrud · Påskefjol: Lidt påskelækkert 🐣

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Her holder danskerne påskeferie

Undersøgelse foretaget af Europæiske ERV A/S viser, at her holder danskerne påskeferie … Danmark, Tyskland og Frankrig er de mest populære destinationer i påsken 2024. Det viser en undersøgelse, som Kantar Media har foretaget for Europæiske ERV.

Påskeferien står for døren, og snart holder danskerne påskeferie. I år er der flere danskere, der rejser i påskeferien end i vinterferien. Det viser en undersøgelse som Kantar Media har lavet for Europæiske ERV. Her er der nemlig 15 % af danskerne, som planlægger at rejse i påskeferien, mens kun 13 % rejste i vinterferien. Men det er ikke alle, der har besluttet sig endnu. Der er nemlig hele 8 % af danskerne, som stadig overvejer, om de skal blive derhjemme eller tage en tur til udlandet.

For størstedelen af danskerne som skal rejse, bliver det indenfor landets grænser. Her er der nemlig 30 % af danskere, der rejser i Danmark i påskeferien. For de danskere, hvor rejsen går til udlandet, er Tyskland den mest populære destination blandt danskerne. Frankrig kommer på en andenplads, og Spanien får en tredjeplads.

– Påsken er en traditionel højtid, som danskerne gerne vil nyde sammen med deres familie og venner. Her er der mange, der samles til påskefrokoster og andre sjove påskeaktiviteter, som kan være grunden til, at mange bliver hjemme eller holder påskeferie i Danmark. Påskeferien varer i udgangspunktet 5 dage, så det vil være oplagt for nogle at tage en miniferie i storbyer som f.eks. Berlin eller Paris. Det kan være medvirkende til, at mange har valgt netop Tyskland og Frankrig i påskeferien, forklarer Peter Steen Olsen, økonomidirektør og talsmand for Europæiske ERV.

For de danskere der rejser i påskeferien, er der flest, der vælger flyet, som det primære transportmiddel til det sted, de holder ferie. Her er der hele 45 % af danskerne, som flyver til destinationen, mens 41 % vælger at køre i deres egen bil. Grunden til dette skyldes, at det er bekvemt og hurtigt at komme frem til deres rejsemål, det svarer størstedelen af danskerne i undersøgelsen, som Kantar Media har lavet for Europæiske ERV. Der er dog hele 10 % af danskerne, som tager toget, mens det er de færreste danskere, der vælger at køre i en lejet bil.

Om undersøgelsen:
Undersøgelsen er foretaget blandt 1.086 danskere i alderen 18-79 år af Kantar Media for Europæiske ERV i januar 2024.

Liste over top-10 destinationer til påskeferien:

Danmark
Tyskland
Frankrig
Spanien
Sverige
Norge
Polen
Tyrkiet
Italien
USA

påske påskeferie ferie
Påsken står for døren, og danskere skal på påskeferie i udlandet og rundt om i Danmark … (Foto: PR)

Læs også: Sådan skal du nyde påskesnapsen

31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kilo kokain

National enhed for Særlig Kriminalitet anholdt sidste uge en 31-årig mand for hans rolle i en sag om forsøg på indsmugling af 300 kilo kokain.

16 mænd er allerede dømt i en sag om smugling af omkring 300 kilo kokain til Dannmark. Narkotikaen blev transporteret til Danmark i en container i februar 2021. En 17. mand er tiltalt og afventer hovedforhandling.

Den 31-årige, som blev anholdt sidste tirsdag klokken 20.45, er den 18. mand i komplekset, og han er blevet sigtet for medvirken til forsøg på indsmugling af 300 kilo kokain. Han blev fremstillet i grundlovsforhør sidste uge i Københavns Byret. Anklagemyndigheden begærede lukkede døre af hensyn til efterforskning.

16 mænd er allerede dømt i sagen, i alt samlet over 130 års fængsel:

 • 16 års fængsel og udvisning for bestandigt
 • 16 års fængsel
 • 11 års fængsel
 • 14 års fængsel
 • 2,5 års fængsel
 • 2,5 års fængsel
 • 12 års fængsel
 • 12 års fængsel og udvisning for bestandigt
 • 12 års fængsel
 • 8 års fængsel
 • 1 års fængsel
 • 8 års fængsel
 • 7 års fængsel
 • 2 års fængsel
 • 8 års fængsel
 • 8 års fængsel

Derudover er to mænd internationalt efterlyst.

Læs mere om sagen her: Lange faengselsstraffe i containersag

byret byretten domstol kriminel retssag (Foto: MY DAILY SPACE)
31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kilo kokain … (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Dom i stor narkosag

ØKODAG®: 20.000 skal fejre 20-års jubilæum

20.000 gæster har allerede tilmeldt sig til Økodag den 14. april, og på 6 ud af 17 værtsgårde er der ikke længere mulighed for at tilmelde sig. Skal du med til Økodag, kan du fortsat nå det, men husk at tilmelde dig på forhånd.

Forårets store landbrugsfest er lige om hjørnet. 20.000 mennesker har allerede meldt sig til at deltage i Økodag, der i år kan fejre 20-års jubilæum. Søndag den 14. april byder årets værtsgårde i hele landet indenfor til at se de økologiske køer springe på græs efter en vinter på stald.

– Det er skønt, at der endnu en gang er så stor interesse for Økodag. Jeg glæder mig over, at der er så mange danskere, der hvert år er med til at fejre det gode dyreliv på landet, hvor dyrene kommer ud under åben himmel. Det vidner om, at dagen er blevet en hyggelig og tilbagevendende familietradition for mange, siger forperson i Økologisk Landsforening Michael Kjerkegaard.

Der er allerede seks gårde, der har meldt udsolgt, så hvis man vil sikre sig en plads til Økodag, så skal man skynde sig ind på Økodag.dk og se, hvilke gårde der endnu har pladser.

Gå til Økodag.dk, find din Økodagsgård og tilmeld dig her.

Om Økodag:

Som dansker er du en del af verdens økologination nummer ét. Vi er det land i verden, der køber flest økologiske fødevarer. Så når de økologiske landmænd over hele landet hvert år inviterer til Økodag, plejer det at være et stort tilløbsstykke.

Økodag® er et registreret varemærke, hvilket betyder, at man altid skal nævne Økologisk Landsforening i sammenhæng med Økodag.
Økodag har eksisteret siden 2005.
Økodag arrangeres af Økologisk Landsforening i samarbejde med de økologiske landmænd og de økologiske mejerier.
Økodag har fået midler fra Mælkeafgiftsfonden og Fonden for Økologisk Landbrug.

økodag landbrug halm
Der er mange forskellige aktiviteter til Økodag. Her kan man kravle på halmballer. (Foto: Økologisk Landsforening)

Læs også: Stigning i økologieksporten

Det russiske valg

Selvom alt på papiret viser stor sejr til Putin, går snakken og rygterne stadig omkring omfattende valgsvindel. Og nu har russiske valganalytikere og medier også lavet matematiske beregninger, der afslører det formodede omfang af stemmefusk ved præsidentvalget i Rusland.

Den russiske organisation Golos, der anses som landets eneste uafhængige valgobservatør, har i sin rapport om valget konkluderet, at ‘vi aldrig før har set et præsidentvalg, der var så langt fra at leve op til de forfatningsmæssige standarder’. Foruden diverse overtrædelser af vælgerrettigheder fremhæver Golos blandt andet fraværet af uafhængige valgobservatører som et stort problem. Organisationen skriver også, at den har modtaget meldinger fra 45 russiske regioner om mulige forfalskninger af stemmer og andre brud på valgprocedurerne.

Derudover henviser den til, at statistiske analyser har afsløret uregelmæssigheder i valgdeltagelsen. I en analyse offentliggjort på Golos’ hjemmeside når valganalytikeren Ivan Sjuksjin frem til, at Vladimir Putin fik omkring 22 millioner forfalskede stemmer.

en ny meningsmåling fra det statslige russiske meningsmålingsinstitut VTsIOM svarer dog to tredjedele af de adspurgte, at de finder valgresultatet troværdigt. Kun 12 procent mener ikke, at man kan stole på resultatet, mens yderligere 18 procent svarer, at der kan have været lokale tilfælde af svindel, uden at det har påvirket det samlede valgresultat.

Hvad og hvordan og om der er tale om ulovligheder er desværre ikke muligt at komme meget nærmere, og de fleste russere ønsker også Putin som præsident – valgsvindel eller ej.

putin krig ukraine demonstration
Bag det russiske valg … (Foto: Pexels)

en ny meningsmåling fra det statslige russiske meningsmålingsinstitut VTsIOM svarer to tredjedele af de adspurgte, at de finder valgresultatet troværdigt.

12 procent mener ikke, at man kan stole på resultatet, mens yderligere 18 procent svarer, at der kan have været lokale tilfælde af svindel, uden at det har påvirket det samlede valgresultat.

Læs også: EU-Parlamentet godkender nye grønne krav, der endegyldigt kan lukke Putins gashaner

Ung mand i grundlovsforhør for røveri og medvirken til voldtægt

Østjyllands Politi fremstillede sidste uge en 17-årig ung mand i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Han er sigtet for røveri og medvirken til voldtægt begået mod en 32-årig kvinde på en adresse i Viby J, hvor hun arbejdede som prostitueret.

Den 17-årige er sigtet for sammen med to andre gerningsmænd søndag den 28. januar i tidsrummet fra klokken 17.45 til klokken 18.00 at have truet kvinden med en kniv og tvunget hende til at udlevere nogle tusinde kroner i kontanter. Kvinden blev ifølge sigtelsen desuden tvunget til samleje og andre seksuelle ydelser.

Østjyllands Politi fik anmeldelsen nogle uger efter og har siden efterforsket sagen. Det førte onsdag til anholdelsen af den 17-årige på en adresse i Viby J.

Da der formodes at være flere gerningsmænd på fri fod, anmoder anklagemyndigheden om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen.

dom retten
Ung mand i grundlovsforhør for røveri og medvirken til voldtægt … (Foto: Pexels)

Læs også: Ung mand dømt for blandt andet voldtægt

Dagens video: Yoga før indbrud

Påskefjol: Lidt påskelækkert 🐣

· Mere fra samme kategori ·