Læs også:

Close
den dovne vegetar camilla skov halloumi

Den dovne vegetar: Halloumi med persillesovs og doven kartoffelmos

Mad  | 

Det er okay at være doven og samtidig spise godt. Og det kan du nemt gøre med opskrifterne fra bogen ‘Den dovne vegetar’ af Camilla Skov. Her får du opskriften på halloumi med persillesovs og doven kartoffelmos

Opskriften tager 30 – 45 minutter at lave og er til 4 personer

Nogle gange er det, man har allermest lyst til, en omgang rigtig old school dansk mad. Jeg har faktisk aldrig været så glad for flæskedelen af stegt flæsk og persillesovs. Sovs og kartofler-delen derimod? JA TAK. Og så stik mig hellere noget paneret halloumi eller en vegetarisk schnitzel. Bønnerne kommer direkte fra en pose i fryseren,  men til gengæld er sovsen opgraderet …

den dovne vegetar camilla skov halloumi

Så er der aftensmad til den dovne vegetar … (Foto: Camilla Skov)

Det skal du bruge

Ingredienser

Doven kartoffelmos
1 kg kartofler til mos (gerne bagekartofler, de
tager mindst tid at forberede)
0,5 dl olivenolie eller 3 spsk smør
Salt og peber

Persillesovs
3 spsk smør
3 spsk hvedemel
4 dl vand
1,5 dl fløde
0,5 dl hvidvin (kan erstattes med vand)
1 spsk koncentreret grøntsagsfond
Lidt muskatnød efter smag
Salt og friskkværnet peber
1-2 citroner, skallen
Nogle gode håndfulde bredbladet persille,
finthakket

Halloumi
400 g halloumi
2 æg, sammenpisket
1 dl mel
3 dl pankorasp
Lidt neutral olie
50 g smør

Grønne bønner
300 g frosne grønne bønner
Citronsaft
1 spsk olivenolie eller smør

Erstatningsforslag

Halloumi: Køb en færdig vegetarisk schnitzel
Grønne bønner: Grønne ærter, broccolini, friske bønner eller stangbønner

Sådan gør du

Doven kartoffelmos
Skræl kartoflerne, og skær dem i tern på cirka 2 centimeter. Kom i en gryde, og dæk med koldt vand. Kog op ved høj varme. Lad simre i 8-10 minutter, til kartoflerne er møre. Hæld vandet fra, og lad kartoflerne dampe lidt af.

Tilsæt så olivenolie eller smør, godt med salt og peber, og mos kartoflerne groft med et piskeris eller en kartoffelmoser. Smag til.

Persillesovs

Når kartoflerne er sat over, varmes en lille gryde op til middel varme, og smørret smeltes. Kom hvedemelet i, og steg godt igennem i et par minutter.

Bland vand, fløde, hvidvin og fond i en kande. Tilsæt lidt ad gangen til gryden, mens du pisker.

Når al væsken er tilsat, rives lidt frisk muskatnød i, og sovsen får godt med friskkværnet peber. Kog op, og lad simre i fem minutters tid.

Tag af varmen, og tilsæt skal fra 1 – 2 citroner. Smag til med salt og peber.

Inden servering tilsættes finthakket persille og et godt skvæt citronsaft. Smag til en sidste gang.

Halloumi

Skær halloumien i tynde skiver på 6-8 mm. Vend først i sammenpisket æg, dernæst i mel blandet med pankorasp. Steg ved middel til høj varme i olie og smør, til de er smukt gyldenbrune.

Grønne bønner

Imens varmes de grønne bønner igennem i en gryde med kogende vand. Giv et drys salt, et skvæt citronsaft samt olie eller smør.

Gør retten mere doven

Fokusér eventuelt bare på sovsen. Du kan sagtens slippe afsted med nogle kartoffelbåde fra fryseren eller hele kogte kartofler (med skræl) og en færdig vegetarisk schnitzel eller delle …

 

Læs også:

 

Den dovne vegetarlasagne

 

lasagne den dovne vegetar

· Mere fra samme kategori ·