Læs også:

Close
vegan body shop

NEWS: The Body Shop første globale skønhedsmærke med 100 % veganske produktformuleringer

Nyheder  | 

The Body Shop første globale skønhedsmærke med 100 % veganske produktformuleringer · Endnu et medlem af Comanches MC fængslet · Royal Run ’24 udsolgt · VM i håndbold dannede ramme om Norlys’ første forsøg med midlertidige ladestandere · Vanvidskørsel i Kalundborg · Dagens billede: En dag ekstra

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

The Body Shop første globale skønhedsmærke med 100 % veganske produktformuleringer

Det er med stolthed, at The Body Shop starter 2024 som verdens første globale skønhedsmærke med 100 % veganske produktformuleringer! For nu er alle deres produktformuleringer certificeret af The Vegan Society – en milepæl for cruelty free-skønhed! The Body Shop har en lang historie med kampagner imod dyreforsøg i kosmetik, der startede allerede i 1989. Og dette er en milepæl for cruelty free-skønhed og et skridt på vejen i kampen for et globalt forbud mod dyreforsøg inden for kosmetik!

The Body Shop starter 2024 som verdens første globale skønhedsmærke med 100 % veganske produktformuleringer
inden for alle områder inklusiv hudpleje, kropspleje, hårpleje, makeup og duft. Målet blev sat i 2021, hvor 60 %
af produkterne var certificeret af The Vegan Society.

Hele produktporteføljen er nu certificeret af The Vegan Society, den gyldne standard når det kommer til veganisme.
Den veganske kosmetikindustri forventes gennemsnitligt at vokse med en årlig vækstrate på 6,31 % mellem 2023-28 og nå 24 milliarder dollars i 2028.

The Body Shop har en lang historie med kampagner imod dyreforsøg i kosmetik, der startede allerede i 1989 og
stadig er i gang i dag. Save Cruelty Free Cosmetics, det europæiske medborgerinitiativ hvor 1 million kunder hævede
deres stemme for at opfordre EU til at beskytte det forbud mod dyreforsøg, der eksisterer i dag, blev fremlagt i 2022.
Et produktsortiment, hvor kunden trygt kan vide, at alle produktformularer er veganske uden at skulle læse ingredienslisten eller lede efter veganske etiketter, er en milepæl for cruelty-free skønhed.

– Vi gjorde det! Nu er alle vores produktformuleringer hos The Body Shop certificeret af The Vegan Society. Vi ser, hvordan flere og flere forbrugere ønsker at vælge veganske produkter fri for animalske ingredienser, og vi har arbejdet hårdt på at få hver enkelt produktformulering verificeret af det legendariske The Vegan Society – foreningen som skabte begrebet Vegan i 1944. For os er det et globalt fremskridt og en erklæring der viser, at vi som et globalt brand fortsat står op for, at ingen dyr skal skades i jagten på skønhed, siger Matilda Wiechel, Activism & Communications Manager hos The Body Shop i Sverige og Danmark.

Med mere end hver tiende unge der siger, at ‘vegansk’ er en vigtig faktor i deres beslutninger om køb af sundhed og skønhed, reagerer dette tiltag fra The Body Shop også på den stigende efterspørgsel fra kunderne. The Vegan Society repræsenterer den højeste globale standard inden for vegansk certificering inden for flere brancher. Derfor ser The
Body Shop certificeringen fra The Vegan Society som et pålideligt stempel for The Body Shops produkter.

Certificeringsprocessen er ekstremt grundig og med en omhyggelig vurdering af leverandører og producenter af
ingredienser i produktkataloget. For The Body Shop har over 4.000 ingredienser skulle valideres i over 1.000 produkter, inden de blev godkendt til at bære The Vegan Society stemplet.

– Vi ønsker The Body Shop et stort tillykke med, at 100 % af deres produktformuleringer er veganske og certificerede med The Vegan Societys veganske stempel.

Det har været et enormt projekt for dem og viser deres engagement og hengivenhed for vegansk skønhed. Vi håber, at dette vigtige skridt sætter en global standard for andre skønhedsbrands at følge, og inspirerer til yderligere forandringer for at mindske brug og udnyttelse af dyr i hele industrien, afslutter Chantelle Adkins, direktør for forretningsudvikling hos The Vegan Society.

vegan body shop
The Body Shop første globale skønhedsmærke med 100 % veganske produktformuleringer … (Foto: PR)

Læs også: Anita Roddick – iværksætter med en social samvittighed

Endnu et medlem af Comanches MC fængslet

Syd- og Sønderjyllands Politi arbejder på fortsat at sikre trygheden på Brolæggervej og fortsætter en hård kurs over for rocker- og bandemedlemmer i politikredsen.

Retten i Esbjerg varetægtsfængslede søndag endnu et medlem af bandegrupperingen Comanches MC i Esbjerg. Den 25-årige mand har været efterlyst i offentligheden siden den 29. juni 2023 mistænkt for at være en af gerningsmændene bag et overfald på en 35-årig mand fra Århus, der den 16. juni blev slået i hovedet med en flaske og stukket i benet med en kniv på Shisha Lounge i Kongensgade i Esbjerg. Den 25-årige er sigtet for grov og kvalificeret vold i henhold til straffelovens §245. Den sigtede ønskede ikke at udtale sig.

– Efterlysningen og gårsdagens fængsling er et led i vores massive politimæssige indsats og herunder et særligt fokus på Brolæggervej 12 i Esbjerg, der bruges som tilholdssted for Comanches MC. Vi ønsker ikke disse grupperinger i politikredsen og vurderer løbende, hvilke værktøjer vi kan benytte i indsatsen”, siger vicepolitiinspektør Søren Rønnov.

Politiets indsats omfatter en operativ del, samt efterforskning og forebyggelse. Den operative indsats består af både synligt uniformerede patruljer og civile specialpatruljer i området omkring Brolæggervej og i øvrige relevante områder. Patruljerne er ofte i området ved Brolæggervej og er løbende i kontakt med naboerne og med borgere, der træffes på stedet. Den efterforskningsmæssige indsats indebærer, at Syd- og Sønderjyllands Politi konsekvent iværksætter efterforskning af banderelaterede hændelser og sager i og uden for Brolæggervej. En efterforskning der i dag resulterede i varetægtsfængslingen. Den forebyggende indsats sker i et tæt samarbejde med Esbjerg Kommune.

Da fremstillingen ved Retten i Esbjerg foregik bag lukkede døre, har Syd- og Sønderjyllands Politi i øjeblikket ikke yderligere kommentarer til den konkrete sag.

Tre medlemmer af Comanches MC er tidligere fængslet i sagen og sidder fortsat varetægtsfængslet. En tredje person blev tidligere løsladt i grundlovsforhør, men er fortsat sigtet. Politiet søger derudover efter yderligere to mistænkte i sagen; Jasar Beganovic, samt en endnu uidentificeret person.

mand rocker hænder
Endnu et medlem af Comanches MC fængslet. (Foto: Unsplash)

Læs også: Fremtrædende medlem af Comanches MC fængslet

Royal Run ’24 udsolgt

Det er blot to måneder siden, at Royal Run åbnede for tilmeldingerne, og nu kan det royale motionsevent melde fuldstændig udsolgt. For 30 procent af deltagerne er det første gang, de deltager i et motionsløb.

Der gik ikke lang tid, fra Royal Run begyndte salget af startnumre den 9. november, til, at der kunne meldes udsolgt i den første af de fem værtsbyer.

I Brønderslev meldte man udsolgt allerede første dag, så fulgte Fredericia dagen efter, Kalundborg meldte udsolgt bare fem dage efter salgsstart, og nu har både Aarhus og København/Frederiksberg også solgt alle tilgængelige startnumre til Royal Run ’24.

Fortsat højt antal førstegangsdeltagere … Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet – et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik, der med Hans Kongelige Højhed Kronprinsen i spidsen, har en ambition at få flere danskerne til at bevæge sig.

Eventet har tre forskellige distancer One mile, 5 kilometer og 10 kilometer, der både kan løbes og gås. Og igen i år kan Royal Run tiltrække et højt antal førstegangsløbere: intet mindre end 30 procent af de tilmeldte har aldrig deltaget i et motionsløb før:

– Det er med en vis portion stolthed, at jeg kigger på de tal og ser, at vi stadig har en stor andel af vores tilmeldte, der har tænkt, at der selvfølgelig også er plads til dem til Royal Run. Det er lige præcis det, vi har ønsket- nemlig at give alle – også nybegynderne- plads til at prøve motionsløb af, siger administrerende direktør i Danmarks Idrætsforbund (DIF) og medlem af Royal Runs styregruppe, Morten Mølholm Hansen.

Samtidig med et højt antal førstegangsdeltagere, ser arrangørerne også med stor glæde på de mange gengangere. Hele 40 procent af de tilmeldte har ved tilmelding angivet, at de har deltaget i Royal Run før:

– Vi er meget taknemmelige for den store opbakning, og det er fantastisk at se, hvor mange der nu har gjort Royal Run til deres egen tradition, hvor de sammen med familie, venner eller naboer bevæger sig sammen, siger Jens Otto Størup, administrerende direktør i DGI og medlem af Royal Runs styregruppe.

Selvom Royal Run for nu melder udsolgt med 87.500 tilmeldte, så undersøger arrangørerne nu muligheden for en udvidelse af kapaciteter, så der måske kommer ekstra startnumre til salg, der hvor det vurderes, at der er plads til flere deltagere.

Om Royal Run:

Royal Run fandt sted første gang i 2018 i anledning af H.K.H. Kronprinsens 50-års fødselsdag. Siden da har eventet fundet sted hvert år 2. pinsedag. Royal Run ’24 bliver afholdt 20. maj 2024.

De fem værtsbyer til Royal Run ’24 er:

Brønderslev
Aarhus
Fredericia
Kalundborg
København/Frederiksberg

kronprins frederik royal run
H.K.H. Kronprinsen offentliggjorde de fem kommende værtsbyer i september måned, og nu er der udsolgt. (Foto: Matthew James/Royal Run)

Læs også: Nu afsløres værtsbyer for Royal Run

VM i håndbold dannede ramme om Norlys’ første forsøg med midlertidige ladestandere

Hele 482 gange blev de midlertidige ladestandere i Herning og Frederikshavn brugt under VM-slutrunden.

Mens de danske håndboldkvinder kæmpede om medaljer under det netop afviklede VM på hjemmebane, kunne elbilisterne blandt de mange tusinde publikummer i Herning og Frederikshavn nyde kampene med vished om, at de efterfølgende kunne gå ud til opladede elbiler.

VM i håndbold blev nemlig også en prøve på et helt nyt setup for Norlys, der kan løse problemer med manglende ladekapacitet i tidsafgrænsede perioder. På baggrund af en forespørgsel fra Dansk Håndbold havde Norlys opsat i alt 61 midlertidige ladestandere i både Herning og Frederikshavn for at kunne imødekomme efterspørgsel fra elbilisterne blandt de mange håndboldfans.

Nu hvor slutrunden er afviklet, viser tallene, at der blev ladet 482 gange på de midlertidige ladestandere.

– Vi har tydeligt kunnet se, at når der var kampe – særligt når det danske landshold har spillet – blev de midlertidige ladestandere brugt, mens de ellers har stået ledige. Den erfaring, vi nu har gjort os, viser både, at begge håndboldarenaer allerede har dækket deres basis, men også at vi nu har et setup, som kan løse nogle af disse tidsafgrænsede udfordringer, siger Ellen Trolle, direktør for Norlys’ ladestanderforretning.

Ved Boxen i Herning har Norlys allerede etableret en række permanente ladestandere. Her blev der ladet i alt 126 gange under VM-slutrunden. Dermed når det samlede antal opladninger op på knap 550.

Den 17. december, hvor der blev uddelt medaljer, var i øvrigt dagen, hvor der blev ladet allerflest gange på både de faste og midlertidige ladestandere i Herning under VM-slutrunden. Nemlig 50 gange.

Vil gerne teste i sommerhusområder … Norlys er nu i gang med at fjerne de midlertidige ladestandere – en proces der tager omkring en uges tid, men forventes fremadrettet at kunne være afsluttet på én til tre dage. Desuden skal erfaringerne fra dette første forsøg nu evalueres, så processen fremadrettet kan optimeres endnu mere, og omkostningerne derved kan reduceres.

– Vi har lært meget i denne proces, og der er meget, vi kan gøre bedre til næste gang. Vi vil rigtig gerne afprøve noget lignende i de større danske sommerhusområder, når turistsæsonen starter. Her giver det heller ikke nødvendigvis mening at etablere en lang række permanente ladestandere – det ville både udfordre forsyningsnettet og være et stort ressourcespild, fordi de fleste sommerhusområder ligger ret øde hen i vinterhalvåret, forklarer Ellen Trolle.

norlys ladestander elbiler
VM i håndbold dannede ramme om Norlys’ første forsøg med midlertidige ladestandere … (Foto: PR)

Læs også: Norlys opstiller mere end 150 ladepunkter ved Plantoramas centre

Vanvidskørsel i Kalundborg

Sidste torsdag var en lastbil ved en virksomhed i Kalundborg for at levere varer, men personalet på stedet mistænkte, at chaufføren var påvirket af spiritus og tilkaldte politiet. En patrulje blev sendt hurtigt til stedet, hvor det viste sig, at den 60-årig mand fra Rusland, som kørte lastbilen, havde en promille på langt over det tilladte.

En alkometertest viste et resultat over 2,0, så den 60-årige blev anholdt og sigtet for vanvidskørsel. Politiet sikrede den udenlandske lastbil til sagen, og den anholdte fik udtaget en blodprøve, som vil blive hasteundersøgt.

Fredag kom resultatet af blodprøven at foreligge, og den anholdte udenlandske mand blev fremstillet i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Anklagemyndigheden ser nu på muligheden for at konfiskere den leasede lastbil.

køge bugt motorvej
Vanvidsbilist i Kalundborg … (Foto: Visualhunt)

Læs også: Spøgelsesbilist idømt fængselsstraf

Dagens billede: En dag ekstra

· Mere fra samme kategori ·