Læs også:

Close
glyptoteket

Kulturguide: Oplevelser i januar 2024

Kultur  | 

Hvis du leder efter nogle bud på prisvenlige og spændende oplevelser og begivenheder i januar 2024, så er du kommet til det helt rette sted.

Det kan ofte være dyrt at være kulturel eller social med sine nærmeste. Men det behøver det ikke altid at være. Her har vi samlet gode og prisvenlige oplevelser i januar 2024 til dig, der bor tæt på København, Aarhus og Odense samt øvrige danske byer.

Oplevelser i januar 2024 i København

‘Efter naturen’ udstilling i København

‘Efter naturen’ særudstilling, den 12. oktober 2023 – 18. august 2024, entre 125 kroner, Glyptoteket, København.

glyptoteket
‘Efter naturen’ er en smuk udstilling på Glyptoteket … (Foto: PR)

‘Naturen findes ikke længere. Den vilde, af mennesker uberørte, utæmmede natur er for længst historie.’ Sådan skriver forfatter Josefine Klougart i sit essay Efter naturen. Særudstillingen Efter naturen – Forfatter Josefine Klougart genlæser Glyptotekets malerier – er en slags 3D essay – hvor forfatterens tekster går i dialog med Glyptotekets landskabsmalerier i et sanseligt udstillingsdesign skabt af scenograferne Vang Stensgaard.

I ‘Efter naturen’ dykker Josefine Klougart ned i menneskets forhold til naturen set gennem kunstens prisme. Naturen, som vi kendte den, eksisterer ikke længere. Gennem kunsten udforsker hun dens skønhed og forsvinden i vores moderne virkelighed. En rigtig fin og spændende særudstilling …

Læs mere her.

Fastelavnsbollesmagning i København

Fastelavnsbollesmagning på PERRON på BaneGaarden, alle lørdage og søndage fra den 13. januar – den 18. februar, 255 kr. for 2 personer, Otto Busses Vej 45 København.

banegaarden fastelavnsboller
Skal du ikke smage de lækre fastelavnsboller … (Foto: PR)

Den store Fastelavn sæson er snart over os, og det betyder selvfølgelig fastelavnsboller. Banegaarden  inviterer derfor til en udsøgt og ekstraordinær eftermiddag, hvor man kan få chancen for at smage årets fastelavnsboller udviklet af de dygtige konditorer i PERRON!

På paletten finder I en trio af de eksklusive fastelavnsboller, som hver især er en oplevelse for sig. En billet på 255 kroner. er inklusiv en smagning for 2 personer, hvor ideen er at I sammen skal dele oplevelsen og rangere de anmelderroste fastelavnsboller med point. På baggrund af jeres feedback vil vi kåre årets fastelavnbolle!

Til at akkompagnere lækkerierne tilbyder vi te og kaffe ad libitum, til at nyde en rolig og smagfuld eftermiddag i vores varme og hyggelige lader. Ønsker I at tilføje lidt ekstra til jeres eftermiddag, er der mulighed for at tilkøbe økologiske bobler.

Hvad er med i billetprisen? 

3 x forskellige fastelavnsboller til deling
Te og kaffe ad libitum
2 x pointkort til at rangere fastelavnsbollerne

Læs mere og bestil billetter her.

Udstilling på Arbejdermuseet i København

Udstilling om Kvindeliv på Arbejdermuseet, åbnet aale dage 10 – 17 og torsdage 10 – 20, vises frem til 1. august 2025, entre 125, Rømersgade 24A, København.

Tag en tur på Arbejdermusset og hør om virksomme kvinder … (Kollage: PR)

Kom med på en enestående fortælling om arbejderhistoriens kendte og ukendte kvinder. Om kampe, hverdagsliv, lighed og ligeløn. Om retten til egen krop og til en plads i historien. En virkelig fin og spændende udstilling på Arbejdermuseet i København.

Læs mere her.

Kunstnernes København udstilling i Nikolaj Kunsthal i København

Udstillingen ‘Kunstnernes København, fra den 8. september – 21. januar 2024, Priser: voksen: 95 kr. – børn (0-17 år): gratis – årskort: 200 kr. – årskort 1+1: 300 kr. – onsdage gratis, Nikolaj Kunsthal.

kunstnernes københavnnikolaj kunsthal
Kom til spændende udstilling i Nikolaj Kunsthal … (Foto: PR)

Der er hele tre nye udstillinger i Nikolaj Kunsthal:

  • Shane Brox – Beauty in the Beast (Øvre Galleri).
  • Kunstnernes København – en gruppeudstilling med bidrag fra bl.a. Molly Haslund, Asmund Havsteen-Mikkelsen, Skjold Rambow, SUPERFLEX, Uffe Isolotto og Sahar Jamili (Nedre Galleri).
  • Samara Sallam & Kate Sterchi – Sacred Internet in Climatime (Platform).

Alle seværdige og spændende. ‘Kunstnernes København’ er titlen på en gruppeudstilling, der zoomer ind på fremstillinger af byen oplevet gennem kunstnerøjne. Ved at skabe en udstilling med værker af både etablerede kunstnere og nye talenter iscenesættes forskellige perspektiver på Danmarks hovedstad, som i år også er hele verdens arkitekturhovedstad.

Udstillingen stiller skarpt på forskellige fremstillinger af København oplevet gennem kunstnerøjne i et bredt udvalg af medier, formater og materialer. Kunstnernes København byder på et miks af både nye og allerede eksisterende værker – skabt af blandt andet A Kassen, Molly Haslund, Asmund Havsteen-Mikkelsen, SUPERFLEX, Uffe Isolotto, Kaspar Bonnén og Sahar Jamili.

Men se alle tre – de er virkelig et besøg værd …

Læs mere her.

Oplevelser i januar 2024 i Aarhus

Højskolesangaften i Aaarhus

Højskolesangaften i Aarhus, onsdag den 17. januar klokken 19, gratis, Fairbar, Klostertorvet 6, Aarhus.

højskolesangafte
Har du lyst til en aften med masser af sang og er i Aarhus, så var dette måske noget for dig. (Foto: PR)

Er Idu klar til at synge de mørke nætter lyse? Klar til at rasle med nogle dåser? Så lad os mødes (i sne, hvis vi er heldige ) til en god omgang højskolesang. Det bliver en fuldstændig magisk aften, hvor vi dykker ned i alle de gode sange fra Højskolesangbogen. Glæd dig til nærvær, samhørighed og lækre toner.

Aftenens vært er Simon Lægsgaard, forstander på Brandbjerg Højskole. Simon skriver selv sange, og har endda fået to sange med i den nyeste højskolesangbog. Måske vi får lov til at synge nogle af dem. Der er fedt program planlagt, og det eneste du skal gøre er at medbringe dig selv og en højskolesangbog, hvis du har en.

Så kom og få et skud glad energi på en kold januar aften. Vi glæder os til at se jer og synge med jer! Hilsen fra ildsjælene, Brandbjerg Højskoles Elevforening.

Læs mere her.

Quizaften i Aarhus

Quizaften i Aarhus, hver tirsdag klokken 20 – 22, gratis, ÅBEN Aarhus, Rosensgade 28, Aarhus.

quizaften aarhus
Måske du er en af de mange, der elsker at quizze … (Foto: PR)

Er du og vennerne også vilde med at quizze? Så tilmeld jer vores ugentlige quizaften på ÅBEN Aarhus og få chancen for at vinde store, kolde fadøl. Quizzen løber af stablen hver tirsdag fra klokken 20.00 – 22.00, hvor barens barens egen Simon Jorsal tester jeres paratviden.

Spørgsmålene vil ramme vidt og bredt, så alle kan være med – og der er brug for stærke kompetencer i et bredt felt af viden. Det kan være alt fra Harry Potter til hovedstaden i Rusland.

Det er gratis at deltage, men da der er et begrænset antal pladser, skal tilmeld jer i god tid. Tilmelding er først til mølle. Du skal bestille billet her.

Præmier: Fadøl
Sprog: Dansk, men det er naturligvis også muligt at få spørgsmålene på engelsk.

Læs mere her.

Oplevelser i januar 2024 i Odense

Kassettebåndsquiz i Odense

Kassettebåndsquiz i Odense, onsdag den 10. januar klokken 19 – 22, 40 kroner, Musikhuset Dexter, Vindegade 65, Odense.

kassettebåndsquiz odense
En sjov og anderledes quiz aften venter i Odense … (Foto: PR)

Kom til Live Music Odense , når de igen inviterer til musikquiz på kassettebånd! Quizmaster er som altid Ann Holzmann Høck og vi forbereder en aften med masser af både god og mindre god musik på bånd – intet bør holde jer tilbage for at brillere med jeres viden om musik på kassettebånd.

Tag nogle af dine musikglade venner under armen og meld jer til som et hold på max. 5 deltagere på emailadressen: kassettequiz@gmail.com.

Quizzen afholdes over tre runder og varer fra klokken 19.00 til cirka 22.00. Det koster 40,- kr. pr. mand at deltage, der er præmier til de tre bedste hold!

Læs mere her.

Repair Café i Odense

Repair Café Odense, den 10. januar klokken 18 – 20, gratis, Bronx – 5200, Middelfartvej 115 B, Odense.

Kom med dine brugte eller ting der er skal repareres … (Foto: PR)

Velkommen til: Repair Café Odense. Kom mellem klokken 18 – 20, når det passer dig. Alle kan deltage, og det er gratis og kræver ingen tilmelding.

Har du ting som skal repareres, for at du fortsat kan bruge dem? Så kom forbi Bronx, når Repair Café Odense kommer og hjælper med at give længere levetid til dine ting. Repair Café Odense, som normalt holder til på havnen, har gæstet Bronx en del gange. Nogle gange vil der også være oplæg og vidensdeling.

Kig forbi med det du har, som er gået i stykker. Der står frivillige klar til at hjælpe og det er ganske gratis.

Det skriver Repair Café Odense om sig selv:
Vi er en non-profit organisation drevet af frivillige. Vi udfører og underviser i reparation – og vi gør det hele GRATIS. Vi specialiserer os i reparationer af cykler, elektronik og tøj. Vores mål er at gøre en positiv social, miljømæssig og økonomisk indflydelse i Odense. Vi vil gerne ændre menneskets tankegang omkring reparation.

Det kræver ikke medlemskab at besøge caféen eller at deltage i arrangementerne, men det giver en masse fordele. For eksempel får du rabatter på arrangementer, fri adgang til værkstederne og en masse materialer, byttestationen og tingbibliotek. Et medlemskab koster fra 25 kroner om måneden pr. husstand. Læs mere om Bronx,
køb billetter, se kalender og bliv medlemskab her.

Læs mere her.

Oplevelser i januar 2024 i øvrige byer

Kunstudstilling i Aabenraa

Brundlund Slot, vises frem til 31. august 2025, entre 85 kr., Brundlund Slot 1, Aabenraa.

francisca clausen brundlund slot
Kom og se den smukke udstilling i Aabenraa … (Udsnit fra Museem Sønderjyllands hjemmeside )

Den hedder ‘EN COLLAGE. Franciska Clausen 125 år’ udstilling på Brundlund Slot. Og den 7. januar 2024 er det 125 år siden, at billedkunstneren Franciska Clausen kom til verden i Aabenraa.  

Franciska Clausen blev født ind i en velhavende købmandsfamilie i Aabenraa i 1899, og allerede som ung pige viste hun tydeligt talent og interesse for at udtrykke sig gennem kunst. Den interesse holdt hun fast ved helt indtil sin død i 1986. I udstillingen præsenterer vi et langt og rigt kunstnerliv og viser både de kendte hovedværker og lang række mindre kendte værker fra den store samling. Udstillingen bygger på værker fra museets egen samling og fra den store værk-samling fra Fonden Franciska Clausens Samlinger, som er deponeret hos Museum Sønderjylland.

På Brundlund Slot kan man gennem hele jubilæumsåret opleve en udstillingscollage, der giver indblik i de mange forskellige former for værker, som Franciska Clausen skabte. Deriblandt er en del collager, som Franciska Clausen især arbejdede med i efterkrigstiden og helt op til 1970’erne. Collagerne er ikke blandt hendes mest kendte værker, men de giver et spændende indblik i hendes måde at arbejde på og i hendes skarpe blik for former og farver. Ud over collagerne vil udstillingen også præsentere fine børnetegninger samt mange af de kendte malerier og plakatdesigns fra Franciska Clausens tid i Berlin og Paris.

Læs mere her.

Oplevelser i januar 2024 i hele landet

En god biograffilm

‘May December’ biograffilm, i biograferne fra den 4. januar landet over.

may december
En vild film, du skal se i biografen … (Foto: PR)

‘May December’ er den slags film, man ikke helt kan glemme – ikke kun på grund af historien – men mest af alt fordi den er så intens og psykologisk, så man glemmer alt andet omkring en. Krydr det med eminente skuespilpræstationer, så får du en absolut seværdig film. ‘May December’ er en lille filmperle, som vi klart kan anbefale …

Parret Gracie (Julianne Moore) og Joe (Charles Melton) indledte en skandaløs affære, da Joe var blot 13 år gammel. Vi møder dem så igen 20 år senere, hvor de lever et tilsyneladende perfekt forstads- og familieliv og skal til at sende børnene afsted på college.

Men nu vil Hollywood lave en film om den kontroversielle romance, og derfor har den berømte skuespillerinde Elizabeth (Natalie Portman) fået lov til at komme på besøg hos familien som research til rollen som Gracie. Men hendes tilstedeværelse og deres samtaler fremprovokerer fortidens spøgelser, og særligt Joe begynder at se sin historie i et nyt lys. Et liv – en fortid, nutid og fremtid der pludselig kommer ekstra lup …

Læs mere om filmen her.

En god serie

‘Deutches Haus’ serie, Disney+, der er afsnit 5 afsnit af 55 minutter til 1 times varighed.

deuteches haus serie disney
En god serie du kan se … (Foto: PR)
‘Deutsches Haus’ er måske ikke lige en serie, man tænker er på Disney. Men jeg havde hørt om den. Og jeg bingede den en aften, for den var virkelig god. Man kunne kalde den et periodedrama – for den foregår under anden verdenskrig, hvor man følger en familie – med Eva Bruhns (spillet af Katharina Stark) i hovedrollen.
Hun er lige blevet forlovet, da hun får til opgave at være tolk under en retssag i 1960’erne mod SS-officerer fra anden verdenskrig. Forældre og forlovede forsøger at få hende til at takke nej – men det gør hun ikke. Og det får konsekvenser – for mange. For der er mørke hemmeligheder gemt – flere steder …
De fem afsnit hedder ‘Forlovelsen’ – ‘Rachel Cohen’ – ‘Faderen’ – ‘Grunden’ og ‘Dommen’. Den er god – bevægende – stærk og virkelig seværdig og med perspektiver og vinkler som er anderledes ift de mange ting man ellers har set eller læst fra krigen.

Læs mere om serien her.

 

Læs også:

 

Smukke Europa set ovenfra

 

skovtårnet

· Mere fra samme kategori ·