Læs også:

Close
love kærlighed date tinder dating par forelskelse

De største datingtendenser

Mit liv  | 

Vi søger den eneste ene – vi dater – vi forelskes – og vi skilles – og vi dater igen. Hvert år ser Tinder tilbage på det forgangne år og identificerer de største datingtendenser globalt – og for danskerne

Danskerne har også taget datingkulturen til sig – ikke mindst Tinder, der står bag den store undersøgelse her. Kigger man for eksempel på Danmark, så ser man, at vi elsker vores tv-serier – og helst de danske. Med klassikere som Klovn, Matador og Borgen på top tre titler på top 10-listen, så må internationale satsninger som The Bear og The Last of Us se sig henvist til henholdsvis niende og femte pladserne. Dette blot for at nævne et område, som danskere også bruger tid på, når de har fri – altså udover at date. Men bliv her lidt klogere på datingtendenserne …

love kærlighed date tinder dating par forelskelse
Har du også været på Tinder i 2023 … (Foto: Unsplash)

Dating i 2023

Kigger man på de kendte dansker, der er nævnt i brugernes bio’s, så figurerer Frank Hvam og Casper Christensen som de eneste to skuespiller på en liste, der ellers er præget af musikere, sportsudøvere og en enkelt politiker som Tobias Rahim, Helle Thorning og Holger Rune.

Generelt set var der dog i 2023 mindre fokus på, hvor forholdet var på vej hen og mere fokus på at skabe nye og gode oplevelser for sig selv – mens man dater og leder efter den eneste ene …

2023 var også præget af tematikker som positivitet, optimisme og et særligt fokus på at skabe gode relationer for sig selv. Singlerne fokuserede mindre på at finde den eneste ene til fordel for at få nye oplevelser og minder, der udviklede dem som person. Dette er en forfriskende og optimistisk tilgang, der fjerner noget af presset fra at definere forholdet fra start og i stedet skaber rum til at udforske sig selv, og hvad en ny relation kan blive til gennem dating.

love, hjerte, kærlighed
Danskerne swiper stadig på livet løs … (Foto: Unsplash)

Tinder’s 2023 i swipes

Tinder deler her deres 2023 i swipes med de største trends for året der gik! I et år præget af swipes har en ny generation af datere fokuseret på rejsen snarere end destinationen. Den personlige rejse, at turde udforske og have en positiv indstilling er blevet nøgleordene for dating anno 2023 – hvis man spørger Tinder …

Tinders årlige ‘Year in Swipe’ er tilbage og gør endnu engang status på året der gik, og de trends, udtryk og sange, som datere verden over lænede sig op ad i 2023. Her var der mindre fokus på, hvor forholdet var på vej hen og mere fokus på at skabe nye og gode oplevelser for sig selv – mens man dater.

2023 var præget af tematikker som positivitet, optimisme og et særligt fokus på at skabe gode relationer for sig selv. Singlerne fokuserede mindre på at finde den eneste ene til fordel for at få nye oplevelser og minder, der udviklede dem som person. Dette skift til at bruge dating som en kilde til selvrealisering har givet anledning til årets største datingtrend:

Singler er mindre bekymret for udfaldet af et forhold og mere interesserede i at nyde processen med at lære nye mennesker og sig selv at kende. Dating handler i højere grad om rejsen og mindre om ‘slutningen’. I 2023 var singler åbne for at møde nye mennesker for at få nye oplevelser og gode historier at fortælle, snarere end at have en traditionel målorienteret tilgang.

love hjerte kærlighed
Hvordan så datingtendenserne ud i 2023 … (Foto: Unsplash)

Datingtendenser 2023

Datingtendenserne i 2023 afspejler virkelig et skift væk fra det traditionelle syn på forhold. Et situationshipe er ikke en dårlig ting, og datere vælger at deltage i begivenheder, der giver dem frihed til at få nye oplevelser og nyde ‘datingrejsen’.

– I 2023 var datere åbne for alle måder at date på, så vi tror, at 2024 helt sikkert også vil være et år, hvor datere har ja-hatten på, forklarer Melissa Hobley, Chief Marketing Officer hos Tinder.

Årets mest brugte emoji (🔛) på Tinder kan ses som et udtryk for en ‘altid på’-mentalitet blandt singler. Som en afspejling af popkulturen og musikkens evne til at bringe os tættere sammen, kom de mest populære sange globalt på Tinder alle fra stærke kvindelige sangikoner som Taylor Swift, Miley og Rihanna.

pige glad computer
Havde du også gode dating-oplevelser i 2023 … (Foto: Pexels)

Tilbageblik på, hvordan datere globalt set swipede på Tinder i 2023

Her får du de globale dating trends på Tinder for 2023

#1. Altid 🔛 er årets emoji på Tinder

🔛-emojien var den mest populære emoji globalt set på Tinder i år. Singler brugte emojien til at fortælle potentielle matches, at de er klar til at prøve nye ting eller endda udforske et nyt forhold. De skrev ind i bios for at signalere åbenhed og optimisme. Eksempler fra bios inkluderer : ‘Jeg bringer positiv energi og prøver altid at få det bedste ud af enhver situation🤍🔛”.

#2. Singlerne har mindre fokus på relationens slutmål 🙌

Unge singler fokuserer mere på at være i relationen og dermed mindre på, hvor relationen bevæger sig hen. Faktisk siger over en fjerdedel (27 %) af de 18-25-årige, der bruger Tinders relationstype-funktion, at de er ‘åbne for at udforske’, og 22 %, siger, at de ‘stadig er ved at finde ud af det’.

#3. Ingen dårlige dates, kun gode historier 🎥

Tinder oplever et skift mod en mere fordomsfri tilgang til dating i 2023. Singler er fuldt ud investeret i “the plot” snarere end en lykkelig slutning. Dating ‘for the plot’ er populært på Tinder globalt, med en 5,5 gange stigning i brugere, der bruger udtrykket i bios som: ‘Alt, hvad jeg gør, er for plottet, lad os skabe nogle minder’.

#4. Datere redefinerede ‘delulu’ 💭

Singlerne var vilde med at tage chancer i år og være optimistiske omkring potentielle matches. Men selvom det kan være sjovt at dagdrømme om datinglivet og være ‘delulu’, var singlerne stadig selvbevidste nok til at råbe vagt i gevær – både hos sig selv og over for hinanden. Omtalen af ‘delulu’ trender i Tinder-bios i februar 2023 og toppede i september 2023, hvor den voksede 58 gange med bio-eksempler som ‘Hvis du er delulu, er jeg din solulu’, ‘Høj, mørk og delulu’, ‘Gør min delulu til trululu’.

par forelsket
Tid – også for forelskede par – er den mest værdifulde valuta … (Foto: Unsplash)

#5. Tid er den mest værdifulde valuta 🔄

Stack dating, multi-dating, alphabet-dating – det handlede om at være opmærksom, blive organiseret og tage sit situationship til det næste niveau i 2023. Faktisk siger 51% af de adspurgte unge singler, at de er åbne overfor nye måder at passe dates ind i deres dagligdag.

Singlerne tog ikke på dates for at spilde tiden i år. I en nylig undersøgelse sagde over 50% af de unge singler, der bruger Tinders Love Styles-funktion, at de foretrækker ‘tid sammen’ frem for de andre kærlighedssprog.

#6. Girl power var en superkraft💓

Den feminine energi boomede over hele verden i 2023 og fandt uundgåeligt vej til Tinder. Taylor Swift blev kåret som den største Spotify-kunstner på Tinder, Mileys hævn-bop ‘Flowers’ var den 4. mest populære sang tilføjet til profiler, og Rihanna-fans gav hende støtte med en 52% stigning i hendes sange, der blev tilføjet til profiler efter hendes optræden ved Super Bowl.

Selv når brugerne er i julestemning, vender de sig mod ingen ringere end Mariah Carey, hvor ‘All I Want For Christmas’ har en gennemsnitlig stigning på 365% på profiler hver jul.

sne vinter pige valentines hjerter (Foto: Pxhere)
Også emojis ændrer sig i datingkulturen …  (Foto: Pxhere)

#7. Trending emojis

1. 🔛- Unge singler brugte emojien til at bringe energi til deres biografier og lade potentielle matches vide, at de er klar til et eventyr! I 2022 var det:🅿
2. 🧉- Yerba mate så ud til at være en sund drik og en erstatning for alkoholiske alternativer. I 2022 var det:💝
3. 📿- Et symbol på zen, mental velvære og mindfulness. I 2022 var det:🚩
4. 🩹- For dem af os, der er på en rejse mod helbredelse og at komme tilbage. I 2022 var det:🦘
5. 💐- En buket, den ultimative romantiske gestus. I 2022 var det: 🌫

Men hvordan swipede danskerne? Se deanske trends på Tinder i 2023

Top 5 interesser:

1. Rejser
2. Musik
3. Sport
4. Fitness
5. Film

Top 5 landsholdsspillere i danskernes bios

1. Joakim Mæhle
2. Kasper Hjulmand
3. Christian Eriksen
4. Simon Kjær
5. Kasper Schmeichel

Top 10 film:

1. Barbie
2. Oppenheimer
3. Indiana Jones and the Dial of Destiny
4. Den lille havfrue
5. Aftersun
6. Babylon
7. Meter i sekundet
8. Guardians of the Galaxy vol. 3
9. Elsker dig for tiden
10. Mission: Impossible – Dead Reckoning

Top 10 kendte danskere i danskernes bios:

1. Rasmus Seebach
2. Tobias Rahim
3. Medina
4. Tessa
5. Frank Hvam
6. Nicklas Bendtner
7. Holger Rune
8. Viktor Axelsen
9. Helle Thorning
10. Casper Christensen

Top 5 artister på Spotify

1. Morgan Wallen
2. SZA
3. Taylor Swift
4. The Weeknd
5. Doja Cat

Top 5 Spotify sange

1. Uden Dig – Ukendt Kunstner
2. Last Night – Morgan Wallen
3. Kill Bill – SZA
4. Ella Baila Sola – Eslabon Armado, Peso Pluma
5. Flowers – Miley Cyrus

Top 5 danske politikere i danskernes bios:

1. Mette Frederiksen
2. Lars Løkke
3. Alex Vanopslagh
4. Helle Thorning
5. Pernille Vermund

Top 5 sportsgrene:

1. Dans
2. Løb
3. Fodbold
4. Fitness
5. Golf

Top 5 kommunikationstyper:

1. Ansigt til ansigt
2. Elsker at sende masse beskeder
3. Ret dårlig svare
4. En god, gammeldags telefonsamtale
5. Elsker videochat

Top 5 kærlighedssprog:

1. Kvalitetstid
2. Berøring
3. Betænksomme handlinger
4. Komplimenter
5. Gaver

Top 10 tv-serier:

1. Klovn
2. Matador
3. Borgen
4. Game of Thrones
5. The Last of Us
6. Vild med Dans
7. Stranger Things
8. Succession
9. The Bear
10. Badehotellet

Top artister globalt:

1. Taylor Swift
2. Morgan Wallen
3. The Weeknd
4. SZA
5. Zach Bryan

Mest populære info i bios globalt:

1. Relationships goals
2. Stjernetegn
3. Højde
4. Dyr
5. Rygevaner

Top 10 date aktiviteter:

1. Koncert
2. Madlavning
3. Festival
4. Biograf
5. Vinterbade
6. Stranden
7. Museum
8. Minigolf
9. Se fodbold
10. Padeltennis

Top lande der ghoster mindst globalt:

1. Danmark
2. Sverige
3. Norge
4. Canada
5. Australien

Lande der svarer hurtigst globalt:

1. Korea
2. Singapore
3. UK
4. Tyskland
5. USA

Byer med de længste bios globalt:

1. Mexico State
2. Calgary
3. São Paulo
4. Toronto
5. Los Angeles

Kilder:

1. Data fra Tinder-biografier fra den 1. januar til den1. oktober 2023.

2. En undersøgelse blandt 4.000 18-25 – årige i USA, Storbritannien, Canada og Australien mellem den 21. april 2023 og den 25. april 2023 udført af Opinium på vegne af Tinder.

3. Data fra Tinders Relationship Goals-funktion fra den 1. januar til den 1. oktober 2023.

4. Tinder-brugerundersøgelse fra januar 2023.

 

Læs også:

 

Kender du de fem kærlighedssprog

 

love kærlighed

· Mere fra samme kategori ·