Læs også:

Close
honningkagehus flying tiger

Honningkagehus for dummies

Underholdning  | 

De er hyggelige at se på – også at lave – hvis man ellers kan holde hovedet koldt. Og så er de fantastiske at have stående – ikke mindst fordi hele rummet dufter af peberkager

Inden du nu går i gang med at læse denne artikel, så vær lige klar over – det er kun anden gang, vi har lavet dem. Og de er ikke fantastiske eller perfekte – men de er hammer hyggelige – og vi gør det helt sikkert igen næste år – og så kan vi jo ellers lave en artikel om 10 år, hvor vi er mere skarpe til det. Imens håber vi, at du kan blive inspireret til at lave dit eget selv. Pænt, sjovt, grimt, anderledes eller bare mega hyggeligt. Det her er helt klart honningkagehus for dummies …

yrsavej honningkagehus
Måske man allerede her kan se kaos og meget vi har at læse udi honningkagehus-pyntning … (Foto: MY DAILY SPACE)

Start med at springe over hvor gærdet er lavest

Selvom vi har valgt den nemmere udgave og købt huse, der blot skal samles hos Flying Tiger – så vær lige klar over, at det tager tid – og ja det er faktisk lidt svært og lettere stressende at samle dem. Så er du advaret. Det grisser også en del, så læg noget under og ha’ masser af papir og vådservietter i nærheden.

Skulle du gå all in og ville lave husene selv, så husk at de skal være ret nøjagtige i størrelserne for at kunne samles. Men måske du er sejere til det end os.

honningkagehus flying tiger
Et brunkagehus – som Flying Tiger kalder det – koster 40 kroner, og der er også vejledning med til, i hvad rækkefølge, det skal samles …(Foto: MY DAILY SPACE)

Der skal pynt til

Gå amok og gå op opdagelse i ting, du gerne vil pynte og samle husene med. Og TIP – ha’ rigeligt. Vi lavede også egen glasur – den bliver kridhvid, hvis du samler med æggehvide i stedet for vand.

Når vi er ude at rejse, kommer der ofte også ting med hjem fra supermarkeder. Ikke mindst i USA kan man købe sjove ting. Tænk over det næste gang du er ude at rejse i juletiden.

honningkagehus flying tiger
Flying Tiger har også både pynt og ‘lim’ … (Foto: MY DAILY SPACE)

Pap eller andet

De skal stå på noget – og det skal være lige – for det er svært nok i forvejen at samle dem. Vi klippede to stykker pap ud fra en papkasse og beklædte det ene med stanniol – også mest for at se forskellen. I skorstenene kom der også en lille grankvist – det er jo jul og julemanden finder nok vej ned alligevel.

honningkagehus flying tiger
Oppefra ser de faktisk helt fine ud – synes vi selv … (Foto: MY DAILY SPACE)

Huset fra første år

Det første år var vi ved at give op, for det var virkelig svært at få det til at sidde sammen,og vi sad længe og holdt på siderne og var faktisk også ved at smide det hele i skraldespanden. Men det lykkedes, som I kan se.

Der er fordele og ulemper ved at pynte, FØR du samler og EFTER. Nu har vi prøvet begge – og vi synes nok, det er nemmest inden – men det kræver ekstra tålmodighed, for siderne skal være helt tørre, før de samles.

honningkagehus nisse
Det her er huset fra sidste år af – vi havde gemt foto, så vi kunne huske lidt om, hvordan det så ud. Der havde vi fundet et stykke guldpap – det var ret flot til … (Foto: MY DAILY SPACE)

Og så det bedste tip

Som man kan se, er det på ingen måde perfekte – og indrømmet – vi var delt i hold på to og to – og det ene hold havde noget mere tålmodighed og akkuratesse, end det andet. Meeeen du kan gøre rigtig meget ved hyggen ved at pynte med små træer og nisser bagefter. Ja kommer de lidt til live – eller det synes vi i hvert fald. Så ha’ rigeligt med sjove nisser eller andre ting at pynte op med. Vi har også set nogen, der brugte husblad og kom på ruderne indefra – det så også fint ud.

honningkagehus flying tiger
Her kan man tale om tålmodighed, da det tag skulle pyntes. Så gode var det andet hold ikke … (Foto: MY DAILY SPACE)

Den lille genistreg

Den er sikkert set før, men vi fandt selv på den … At bruge saltstænger til at lave en brændestak af. Det er noget være småtteri at sidde med – men pynter. Og vi lavede en snemand af to ‘snedbolde’ (dem med marcipan i).
honningkagehus flying tiger Brændestak og snemand blev det også til. Så pyt med vi blev trætte og ikke fik dekoreret husene helt så meget, som vi gerne ville. Men efter en hel aften med fedtede fingre kunne vi ikke mere. (Foto: MY DAILY SPACE)

Så står de her

De holdt, og de står her stadig – og de dufter helt vildt, og i ugerne efter er der kommer mere og mere pynt til. Det bliver nok svært at smide dem ud. Men PYT – vi er klar til at gøre det igen næste år.
Uperfekte – på den perfekte måde … (Foto: MY DAILY SPACE)

 

Få masser af inspiration til små og anderledes pakker

 

pakker gaver jul julekugler

· Mere fra samme kategori ·