Læs også:

Close
jul juletræ julepynt

Gaverne: De nemme – de anderledes – de sigende og dem du ikke vidste du ønskede dig

Bolig  | 

Du ved, du skal ud at finde de bedste julegaver – men ofte kan det være svært. Men her er hjælpen til de nemme, de anderledes og de ganske sigende. Der er 23 at vælge i mellem … God jul

Hvad skal du give – eller måske ønske dig. Det kan være svært og stressende. Men her får du hjælp, så du kan bruge tiden på lidt ekstra julehygge …

jul juletræ julepynt
Find de helt rigtige gaver … (Foto: Unsplash)

De sigende boggaver

Den unikke bog at give eller ønske sig

Skulle du kun købe eller læse en bog, så skal det være denne. Den er så unik og fin. Køb den, læs den eller giv den som gave.

Du kan ikke på få linjer forklare, hvad den handler om, men ‘Mr. Saitos Rejsebiograf’ er Annette Bjergfeldt er en magisk og sprudlende roman om en mor og datters flugt til en lille canadisk ø. For pludselig må Lita og hendes betagende, iltre og skotossede mor, Fabiola, flygte fra deres hjem i Argentina. De ender helt oppe på den vindblæste ø Nova Scotia i Canada. De bliver langsomt en del af øens forunderlige liv.

mr. saitos rejse biograf bog

Bogen ‘Mr. Saitos rejse biograf’’, 239,95 kr., saxo.com

Familiereflektioner og ærlighed der trænger ind under huden

Svenske Alex Schulman er en af mine favoritforfattere, for han skriver på en  måde, der bare trænger ind under huden. ‘Skynd dig at elske’ er Alex Schulmans blottede, følsomme og kærlige fortælling om sin far. (Han har også skrevet en bog om sin mor).

Alex tumlede ikke rundt med sin far som de andre børn. Og som ung mand var han den eneste med bekymringer for, om hans far ville falde. Flere gange måtte han øjeblikkeligt søge mod sin far for at hjælpe ham. Senere blev det traditionelle krebsegilde droppet, og de forsøgte at skabe en ny tradition med indsmuglet whiskey og mad på plejehemmet. Som kun 27-årig mistede Alex sin far Allan på 84 i 2023. Efter begravelsen er hans indre knust, men han gemmer sin følelser bort fra alle andre. Indtil han ikke kan mere.

Det er den fineste vis sin fortælling om Alex’ far og familiens dobbelte natur som varm omfavnelse og fængsel.

alex schulman skynd dig at elske bog

Bogen ‘Skynd dig at elske’’, 269,95 kr., saxo.com

En krimi der får juledagene til at flyve afsted

Død, spænding og uhygge hører jo ikke normalt julen til. Men at læse en virkelig god krimi i juledagene, hvor man bare kan slappe af – spise rester og hygge, det er en dejlig unik og sigende gave at give til andre – eller en selv.

I lastrummet på en efterladt varevogn på Østerbro ligger en død mand. Han er nøgen, lemlæstet og tydeligvis likvideret. Den dødes tilstand peger på et opgør blandt Københavns mest kyniske kriminelle, men efterforskerne Mikael Dirk og Frederik Dahlin har svært ved at få billedet til at passe.

Ufrivilligt rodes politihistoriker Maria Just ind i sagen, mens hendes eget liv er i opløsning. Hendes forhold til ungdomskæresten Jakob er forbi, Mikael Dirk har lagt afstand til hende, og oveni det truer en nyansat forsker hendes karriere på Politimuseet. Først da en afdød kvindes dagbog om en gammel uopklaret børnesag finder vej til hende, aner Maria en mulighed for at genvinde det tabte. ‘Natjæger’ er tredje selvstændige bind i serien om Maria Just. Kan nemt læses uden at have læst de to første … Og ellers er der flere ting til ønskelisten.

natjæger bog

Bogen ‘Natjæger’’, 229,95 kr., saxo.com

Den der fylder dig med kærlighed

Pernille Aalund er en god og dygtig formidler, og hun kan tale ind til folk, så de forstår og måske åbner for ting, de ikke selv kunne forstå eller håndtere. Nu har hun udgivet ‘Kærlighedsdagbogen’, der indeholder en side til hver dag i året med et opløftende, kærligt budskab, der skaber håb, giver trøst og giver mulighed for udvikling.

Den kan påbegyndes på hvilket som helst tidspunkt i løbet af året, og gennem bogen ledes man gennem en proces, der styrker oplevelsen af kærlighed og mening med livet. Det handler både om at få øje på den indre kilde af kærlighed, vi alle har adgang til, tiltrække mere kærlighed til ens eget liv – og bidrage med kærlighed i verden.

Bogen tager afsæt i Pernille Aalunds mange års erfaring med at inspirere mennesker og hendes arbejde med bøn og kærlighed i regi af hendes Klub Kærlighed, foredrag og workshops. Bogen har en spirituel vinkel.

pernille aalund bog kærlighedsdagbogen

Bogen ‘Kærlighedsdagbogen’’, 264,95 kr., saxo.com

Dem der smager godt og varer (måske) længe

Den fine æske hedder Amalienborg, og det er dygtige kunster Mads Berg, der har tegnet det smukke motiv eksklusivt for Karamel Kompagniet. Æsken indeholder 300 gram karameller med klassisk fløde, klassisk chokolade og fløde med sydesalt. Karamellerne er enkeltindpakket i komposterbart cellofan.

karamel kompagniet karameller

Æske med tre slags karameller fra Karamel Kompagniet, 195 kr., karamelkompagniet.dk

Små lader til kaffen

De små Nespressochokolader er med bergamotte og rosa peber – og i dejlig 70% mørk chokolade. Et styk er faktisk nok – eller måske to. Skal du give for mere, så køb lidt kapsler dertil.

nespresso chokolade

Nespresso chokolader i æske med 40 styk, 90 kr., nespresso.com/dk

Bøtten der hurtig tømmes

Der skal passes ekstra godt på den, for de ryger hurtigt, hvis man ikke styrer sig. Den er god at ønske sig – give som værtindegave eller bruge som mandelgave. Det er varianten ‘Classic’ fra Bülow, der er sød lakrids, der møder blød dulcechokolade. Tilsæt et strejf af sprøde flager af havsalt, der kilder dine smagsløg. Alle elsker den …

lakrids bülow classic

Bülow bøtte med ‘Classic’ varianten, 150 kr., lakridsbybulow.dk

Dem man måske slet ikke vidste, man ønskede sig

Den der gør alt ved dig mere festligt

Man kan ikke andet end falde pladask for den smukke hårbøjle eller beaded hairbrace, som man også kalder dem. Smukke farver og fint mønter. Den hedder Ivor og er fra Becksöndergaard.

 

hårbøjle becksöndegaard hår

Becksöndergaard hårbøjle, 329 kr., magasin.dk

Til snak og hygge med venner og familie

Der er mange forskellige i ‘Small Talk’ serien. Men denne ‘Question of life’ er lavet af holdet bag samtalekortspillet Small Talk – Big Questions® og stiller livets væsentlige spørgsmål, som du og andre kan svare på. Det handler om, hvad der gør livet værd at leve, om viden, sorg, drømme, fremtiden, fortiden og alt derimellem.

Så hvis I som familie oplever sorg, sygdom, alderdom eller bare har brug for en snak om livet – når det gør ondt eller godt, så brug disse kort. Måske noget man kunne gøre i juledagene, hvor familier ofte er samlet – unge som gamle …

small talk spil

Small Talk kort, 99,95 kr., bogogide.dk

Kjolen til de kolde vinterdage

Den er pæn – den er klassisk, og så er den faktisk på tilbud lige nu. Den er fra Vero Moda, og den har et enkelt og strikmønster, som man også ser på gode, tykke sweatre. Sæt tykke strømper og chuncky boots til, så har du det perfekte outfit.

strikkjole vero moda

Vero Moda strikkjole, 234 kr., bootz.com/dk

Den kreative bog der kan bruges igen og igen

Her er inspiration til hele vinteren, for illustrator og kunstner Theresa Jessing viser her, hvordan du nemt kan skære, klippe og samle dine egne smukke papirklip – grankogler, grantræer, hjerter, kugler, mistelten, hyacinter, stjernekastere og meget mere. Der er papirklip i forskellige sværhedsgrader og brugervenlige trin, der kan følges hele vejen igennem bogen. Bring naturen ind i dit hjem, og pynt vinduet, middagsbordet, dørene eller juletræet med unikke papirklip.

Theresa Jessing, er uddannet på Designskolen i Kolding. Hun har udgivet flere bøger med egne illustrationer, tekst og foto og har også illustreret andres bogudgivelser. Hendes smukke papirklip har været udstillet på Museet for Papirkunst i Hune, Sverresborg og NIA i Norge. Se også Theresa Jessings fine Instagramprofil @sortillustration.

vinterklip bog

Bogen ‘Vinterklip’ 249,95 kr., saxo.com

Den som spreder julehygge

Den er så fin og kræver blot to batterier, så er der dømt julelys og hygge med candy cane lyskæden fra Flying Tiger. Den kan også være en lille værtindegave.

flying tiger lyskæde candy cane

Candy Cane lyskæde, 40 kr., fås i alle Flying Tiger-butikker

Den du kommer til at bruge år efter år

Der er noget hyggeligt ved honningkagehuse – og her er et, der ikke kan spises, men kan bruges igen og igen. Det er til fyrfadslys og er 11 centimeter højt og fra Kähler. Prisen også fin – hvis du ikke skal give eller ønske dig dyre gaver.

honningkagehus kähler

Kähler honningkagehus, 199,95 kr. imerco.dk

Bogen alle der elsker fodbold vil hygge sig med at læse

Alle der har fulgt fodbold i mange år kender Søren Lerby, der forlod Danmark allerede som 17-årig for at blive professionel fodboldspiller i Holland. Med nedrullede strømper (den var ikke gået i gang der skal man have benskinner på) blev han på klubniveau en nøglefigur for Ajax Amsterdam, Bayern München, Monaco og PSV Eindhoven.

Søren Lerbys begivenhedsrige liv udfoldes nu for første gang fra barndomsårene i Valby og Taastrup gennem en udlandskarriere med hele 17 trofæer samt det efterfølgende liv som selvstændig agent i firmaet Essel Sport op til salget i 2022. Han fortæller i bogen blandt andet om den tidlige start i Ajax Amsterdam, om et halsgreb på en Real Madrid-træner, om tiden på landsholdet og om det nære forhold til de magtfulde Hoeness-brødre fra Bayern München, til Johan Cruyff i Ajax og til sine børn og familie. ‘

En fin bog der er skrevet af Steffen Pedersen, er blevet til efter mange samtaler med Søren Lerby samt interviews med familie, venner og profiler fra fodboldens verden som Marco van Basten, Frank Rijkaard, Michael Laudrup, Ronald Koeman, Preben Elkjær, Jesper Olsen, samt Karl-Heinz Rummenigge.

dirigenten søren lerby bo

Bogen ‘Dirigenten’ 254,95 kr., saxo.com

Perfekte negle – du selv kan lave

Det er det perfekte manicure sæt til dig, der gerne vil i gang med at lave nail art og måske ikke har så meget erfaring med det. Det her er din personlige neglesalon fra Le Mini Macaron.

Le Mini Macaron lakker er en 3i1 formel, hvor bace coat, farve og top coat er kombineret. Det er en ‘No Wipe’ lak, den efterlader ikke et fedtet restprodukt, der skal tørres af, efter den har været inde i lampen. Du får den samme høje kvalitet og glans som hos en professionel salon – bare meget billigere! Lakken hærder på kun 30 sekunder og holder i op til 10-14 dage. Lakken fjernes nemt med brug af vores Removal wraps.

Kittet indeholder: 1 stk, Cherry Red LED lampe med USB-kabel, 1 stk, 3i1 gel polish i Cherry Red (5 ml), 1 stk, Single Gel Topcoat, Shine Topcoat (5 ml), 1 stk, Dotting Tool, 1 stk, Nail Art pensel, 1 ark med Nail Art klistermærker, neglebåndsskubber, mini neglefil, 10 Removal wraps og instruktionsfolder.

le mini macaron

Le Mini Macaron  – Le Mani Salon gavesæt, 359,96 kr. (på tilbud), leminimacaron.dk

De sjove, anderledes og billige

Ballondyr – møder Bambi – møder jul

Åhhh jeg elsker den – og den er hele 78 centimeter høj – den nuttede Bambi. Du puster den op med et sugerør, der følger med, og når julen er slut, er det muligt at trække luft ud og gemme til næste år. Den skal nok sprede juleglæde … Giv den som ekstragave – eller i værtindegave eller pakkeleg. Eller køb en hel ‘familie’ og pynt op derhjemme. Fra Flying tiger.

ballon jul flying tiger

Folieballon, 35 kr., fås i alle Flying Tiger-butikker

Vesten der på alle måder er anderledes og unik

Den er hæklet og ser nærmest ‘hjemmelavet’ ud – og den er fyldt med iøjnefaldende farver og mønstre. Den er fra Zara og hæver VEST til et helt nyt niveau. Den har rund hals.

vest zara

Zara vest, 299 kr., zara.com/dk

Rene julehænder

Denne fine julehåndsæbe fra Humdakin er en fin gave at give – og som spreder masser af hygge, når hænderne skal vaskes. Den har også en god pris, hvis man ikke skal give store gaver – eller mangler en mindre. Og så kan den passe rigtig julet ind med gran og kanelstænger …

Der dufter af jul, når hænderne vaskes, for den er har honning og macadamiaolie, som fugter og plejer huden ved hver håndvask. En varm og julet duft vil efterlades på dine hænder …

humdakin jul håndsæbe

Humdakin julehåndsæbe, 169 kr., humdakin.dk

Masken til juledagene

Prisen er lige under 100 kroner, så alle kan være med. Sephora Vitamin C er en rig vitaminmaske til både ansigt og krop – sidste er lidt sjovt og anderledes.

Den har en ultra let tekstur, som påføres let på ansigt og hals og på de områder af kroppen, der har brug for det. Og giver lidt ‘vintertræt og død’ hud glow – masser af glow. Lige noget at bruge juledagene på og gøre klar til nytårsaften.

 

maske sephora

Sephora maske, 99 kr., sephora.dk

Til alle de vigtigste juleopskrifter

Bogen du kan tage frem år efter år – skrive fine og gode opskrifter ind i – tegne og dekorere og sætte små kommentarer ind også. Opskriftsbogen til julens mange opskrifter er en genial gave at give (også til dig selv). Giv den sammen med for eksempel en bageform – ingredienser til en sirupskage eller andre sjove og kreative ting. Fra Flying Tiger.

opskriftsbog flying tiger jul

Opskriftsbog til alle julens opskrifter, 40 kr., fås i alle Flying Tiger-butikker

De bedste strømper

At ønske sig eller give et par ekstra lækre strømper er en perfekt gave og luksus. Disse er fra Kunert og er en fin vinterhvid – måske mere råhvid farve. Der er blandt andet alpacauld i.

strømper kunert

Kunert strømper, 139 kr., zalando.dk

Når julen skal vare lidt længere

Jeg elsker Katrine Wessels bøger, og når der så også er jul involveret, så bliver det ikke bedre. Med denne kan juledagene bare komme an …

Søstrene Hedvig og Hanne er rejst til København på juleferie, en kombineret forretnings- og fornøjelsesrejse. Den succesfulde psykolog Hedvig skal besøge sit danske forlag og modtage en pris for sin bestsellerroman om moderne parforhold. Men hun fortryder næsten rejsen, allerede inden afgangen fra Oslo, eftersom hendes eget parforhold befinder sig midt i en krise. Desuden kan hun ikke fordrage sin forkælede, bohemeagtige lillesøster.

Men turen skal vise sig at vende op og ned på det meste. For midt i de julepyntede gader får Hedvig et sammenbrud kort før prisoverrækkelsen, og det er nu op til Jesper Skovgaard – Hedvigs flotte, unge redaktør – og Hanne at finde en løsning. Det er en skøn og charmerende juleroman fuld af forviklinger, romantik, nøddeknækkere og snedækkede gågader – lige som det skal være … Og så er pris virkelig fin.

katrine wessel jul i nyhavn bog

Bogen ‘Jul i Nyhavn’ 109,95 kr., saxo.com

Hygge med opvasken

De er ikke alene hyggelige – der står også HYGGE på dem. De fine viskestykker fra Humdakin. Det er i økologisk bomuld og i tætvævet stof, der sikrer, at det porcelæn er nem at tørre af.

viskestykker humdakin


Humdakin viskestykker, 169 kr., humdakin.dk

Og husk at pakke gaverne flot ind og sætte fine gavemærker på

De er julefine – de candy canes – lavet som til-og-fra-kort eller gavemærker. Og så er de ganske nuttede og i en god, stor størrelse, og så vil de pynte på alle gaver. De er fra Flying Tiger.

gavemærker flying tiger candy cane

Til-og-fra-kort som candy canes, 10 kr. for pakke med fire, fås i alle Flying Tiger-butikker

 

Læs også:

 

Giv en spiselig gave

 

spiselige gaver kakaomix

· Mere fra samme kategori ·