Læs også:

Close
fem på stribe bog bøger

Fem på stribe: Boginspiration til dig

Kultur  | 

Bøger er gode for krop og sjæl og ikke mindst hjerne. Her får du lidt inspiration til januar måneds læsning. Her er fem gode bøger på stribe

Jeg elsker bøger – bøger i alle afskygninger. Jeg kan bare ikke få nok. Vi tager nu hul på årets første måned. Perfekt at hygge og læse i …

Her får du fem gode grunde til at finde et hyggetidspunkt og sted at kaste dig over bøgerne – store som små – gamle som nye, mens vi nyder de lange og mørke januardage. Om du læser eller lytter til dem – det er op til dig. Så er du klar til hygge, hvilket for mig er at læse en god bog.

fem på stribe bog bøger
Så er der fem nye bøger til dig … (Foto: MY DAILY SPACE)

Den der helt sikkert også ender som film eller tv-serie

‘Manden fra mørket’ er første bind i Ole Christian Madsens fængslende dekade-serie, der er inspireret af virkelighedens kriminalsager.

Året er 1948. Politiefterforsker Villy Falk har gennem tre år jagtet de SS-vagter, som dræbte hans svoger i kz-lejren, hvor de begge var fanget. Samtidig tildeles han ansvaret for efterforskningen af et brutalt dobbeltmord på Peter Bangs Vej. Et ægtepar er her blevet dræbt på bestialsk og måske rituel vis. Efterforskningen trækker Falk dybt ned i underverdenen og op i magtens øverste luftlag, Han må kæmpe med livet som indsats for at finde sandheden og for at bevare sin families fundament.

Ole Christian Madsen skildrer intenst og indlevende i bogen en mands kamp for hævn over fortiden og en plads i fremtiden med sin familie i en tid, hvor Danmark stadig forsøger at finde fodfæste efter besættelsestiden og verdenskrigen.

Jeg brugte to juleferiedage på at læse den – og jeg elsker den. Og venter nu på bind 2.

bog ole christian madsen manden fra mørket

‘Manden fra mørket, 219,95 kr., saxo.com

Den til alle Bridgerton-fans

Giles Renwick, jarlen af Lilford, har aldrig gjort sig selv til grin på grund af en kvinde – indtil han møder Lady Yasmin Régnier. Yasmin er på ingen måde berettiget hans opmærksomhed: ikke som hustru, bestemt ikke som elskerinde (hun er en lady!), og heller ikke som en ven, da de virkelig ikke kan udstå hinanden.

Hun er hverken værdig, høflig, eller ægte britisk, i betragtning af hendes fars dominerende franske herkomst. For ikke at nævne det faktum, at hendes mor havde været en af Napoleons elskerinder, ét hun heller ikke selv forsøger at skjule. Så hvad i himlens navn får ham til at fri? Og hvad gør han, hvis hun siger ja?

En let læselig og intens bog, som alle der elsker ‘Bridgerton’ vil falde for. Den er fin prosamagi og i øvrigt med et smukt omslag …

bog eloise james yasmin

‘Yasmin’, 229,95 kr., saxo.com

Den velskrevede og fængende

‘Adams arv’ er første bind i Sofie Lassen-Kahlkes charmerende og medrivende serie om Ursula Madsen og et drabeligt familiemysterium …

Ursula Madsens ungdom vækkes på tragisk vis til live, da hendes tidligere flamme, Adam, er blevet bevidstløs efter et fald på hans herregård i Gammel Rye. På hans kontor gøres et mystisk fund. Her ligger en forseglet konvolut, som kun Ursula må åbne.

Hun forlod ham og lagde alt bag sig, da hun som attenårig tog til København for at læse jura. Nu er hun midt i 50erne, lykkeligt skilt og lidt træt af at skulle få fortiden trukket frem igen. Men snart bliver hun en del af et indviklet drama, der involverer familiestridigheder, skjulte bankbokse og kærlighedsaffærer. Alle omkring Adam synes at have et motiv, og det er uvist, hvem der egentlig arver herregården, hvis Adam ikke overlever. Og var faldet egentlig en ulykke eller et drabsforsøg?

‘Adams arv’ er underholdende læsning fra start til slut, og Sofie Lassen-Kahlke levendegør dette familiemysterium på velskrevet vis med interessante karakterer og et spændende plot. Elsker den – virkelig god underholdning – og jeg er klaaaar til den næste i serien.

sofie lassen-kahlke bog adams arv

‘Adams Arv’, 239,95 kr., saxo.com

Den om kærlighed – på godt og ondt

Fra fast forhold til frit fald .. I en familie af ambitiøse advokater er 21-årige Klara kunstner med stort K og kendt som den flyvske lillesøster, alle skal hjælpe og passe på. Selv ikke da hun flytter fra Flensburg til Aarhus, løsner klanen deres omklamrende greb, og da Klaras kæreste frier, opmuntret af familien, bliver det dråben. Fra asken af et langt forhold og et opgør med sine forældre vokser Klara version 2.0 frem.

Hun vil klare sig uden sine forældres penge, sine storebrødres hjælp og sin ekskærestes trygge favn. Hun vil lave installationskunst og nyde at være single – gerne i selskab med den sexede tømrer Michael.Men inden længe må hun sande, at følelser er svære at tøjle. Og da Michaels blakkede fortid begynder at indhente ham, mærker Klara tvivlen nage. Var det en god idé at løsrive sig fra sit trygge liv? Og kan Klaras hjerte overhovedet rumme den nye kærlighed?

Med humor, flirt og store følelser fortæller Hjerterum en fængende historie om at frigøre sig og selv finde vej, i kærligheden såvel som i livet. Romanen er det andet uafhængige bind i serien Kærlighedens kunst. Jeg læste det første bind lynhurtigt – det samme gjorde jeg med denne.

henriette vesterbak hjerterum bog

‘Hjerterum’, 194,95 kr., saxo.com

Den vilde om en nazist og storstikker

I 1953 udkom ‘De fordømtes legion’, en krigsknaldroman om skyttegravslivet i et strafferegiment, baseret på forfatterens egne oplevelser som frivillig soldat i tysk tjeneste under Anden Verdenskrig. Gennem de næste ti år blev Sven Hazel et af Danmarks mest berømte forfatternavne. Hans romaner solgte millioner af eksemplarer og udkom på 25 sprog. Men det hele blev afsløret som en løgn.

I virkeligheden var Sven Hazel identisk med Børge Willy Redsted Pedersen, en hipomand og storstikker, som efter befrielsen havde siddet fængslet og var straffet for landsforræderi. Forfatterskabet blev udråbt som et fupnummer, og Hazels navn har siden været skandaliseret som dansk litteraturs svar på Baron von Münchhausen.

Men nu tager Hazel-affæren endnu en drejning. En arkivkasse dukker op på Rigsarkivet i 2017 efter et tyveri omgærdet af stor mystik. I kassen ligger en adoptionssag, Werner Bests mentalerklæring, straffesagen mod barnemordersken Dagmar Overby – og en 734 sider lang krigsdagbog, skrevet af Børge Willy Redsted Pedersen, samt en omfattende straffesag mod samme mand, inklusive underliggende bilag fra dansk politi og nazityske militærmyndigheder.

I denne bog dykker tidligere politimand og forfatter Martin Q. Magnussen som den første ned i arkivkassen. Ud kommer en af de mest utrolige – og uhyggelige – historier, du har læst om Anden Verdenskrig. En skræmmende og meget absurd historie – og også flot flot arbejde for at få ‘sandheden frem’ …

den falske løjtnant martin q. magnussen bog

‘Den falske løjtnant’, 289,95 kr., saxo.com

 

Læs også:

 

Lav lækre myslibarer

 

myslibar grønne madpakker louise lorang ( (Foto: Anders Schonnemann)

 

· Mere fra samme kategori ·