Læs også:

Close
pink koncert

Tæt på P!ink – fun facts du måske ikke vidste

Underholdning  | 

Vi elsker P!ink – både for hendes musik – hendes ærlige og naturlige væsen og fantastiske koncerter. Her får du lidt fun facts om den store sanger, som du måske ikke vidste

Alecia Beth Moore som P!nk er født som den 8. september 1979 i Doylestown, Pennsylvania, USA er en stor kunstner og både sanger, danser, skuespiller og sangskriver . Og her bliver du måske lidt klogere på hende …

pink koncert
P!nk kommer til Danmark … (Foto: PR)

1. Hendes kaldenavn

P!nk er født Alecia Beth Moore. Pseudonymet P!nk blev dog først født ud af et pinligt øjeblik i en ‘camp’, men kom senere til live som en reference til en ‘Reservoir Dogs’-karakter. Det er bare et kaldenavn, der har fulgt mig hele mit liv, sagde hun til CNN tilbage i 2001. Det var en ond ting i starten; nogle børn i ‘campen’ trak mine bukser ned, og jeg rødmede så meget, og de sagde: ‘Ha ha! Kig på hende! Hun er lyserød!’ Og så kom filmen ‘Reservoir Dog’s ud, og Mr. Pink var ham med den smarte mund, så det skete bare igen, fortalte hun …

2. Konkurrencegymnast som ung

Hun har altid som kunstner været kendt for sine shows, og som en forløber for sine dage som en af popmusikkens mest akrobatiske udøvere, trænede hun faktisk som konkurrencegymnast i otte år; fra hun var 4 til 12 år.

3. De første sange

Da hun var 14 år, var hun allerede begyndt at skrive sine egne sange og havde faktisk en fast koncert hver fredag aften på en mindre klub i Philadelphia.

4. Stofferne

Hun begyndte at eksperimentere med stoffer efter at have droppet ud af skolen og overlevede heldigvis også en overdosis som kun 15-årig. Jeg var en hard core-partypige fra jeg var 12 til 15 år. Jeg var som en slik-‘craver’, og jeg var på alle klubstofferne, der sælger Ecstasy og crystal meth og Special K, fortalte hun Entertainment Weekly tilbage i 2012. Den nære ven Sekou Harris, der døde af en overdosis heroin, da de kun var 14 år, inspirerede hende til sidst sangen ‘Who Knew’ fra 2006.

5. Arbejdet på McDonald’s

Før hun var et stort og kendt navn, havde P!nk almindelige jobs, blandt andet på McDonald’s. Hun sagde, at hendes dage med at vende burgere gav hende økonomisk uafhængighed, og fortalte engang til ‘Food & Wine’: Det var vigtigt for min familie, at jeg tjente mine egne penge. Jeg var en drive-through-pige på McDonald’s. Jeg havde en Janet Jackson-mikrofon – jeg havde strøm, så alt var godt …

6. Faderen er også sangskriver

Hendes far, Jim Moore, skriver også sange. En han skrev, mens han tjente i Vietnamkrigen, ‘I Have Seen the Rain’, optrådte endda på hendes album ‘I’m Not Dead’ fra 2006.

7. Kærligheden

Efter at have mødt den professionelle motocross-racer Carey Hart ved 2001 X Games i Philadelphia, friede hun til ham under et løb i 2005 i Mammoth Lakes, Californien. Mens hun assisterede ham i løbet, skrev hun ‘Will You Marry Me? I’m Serious!’ på et ‘pit board’. Efter først at have overset skiltet og gennemført endnu en omgang, svingede han af banen og sagde ja på stedet, hvorefter hun fik ham til at afslutte løbet.

Parret gik fra hinanden i to år fra 2008-10. Hendes kæmpe hit ‘So What’ blev skrevet om adskillelsen, og han optrådte sobert og fint i videoen. Ni måneder efter genforeningen annoncerede hun sin graviditet med deres første barn til et The Ellen DeGeneres Show. Datteren Willow Sage blev født i juni 2011. Jameson Moon, deres søn, fulgte efter i december 2016.

8. Sangerskriver for de store

Hun har skrevet sange for andre store kunstnere som Hilary Duff, Mya, Faith Hill og Celine Dion for blot at nævne nogle af de store.

9. Ballademagerens image

‘Problemet var, at jeg blev stemplet som et problem, så jeg tænkte: ‘Problemer? Jeg skal vise dig problemer. Du vil have ballade, jamen her er det!’’, fortalte hun ‘Faze’ om sit image som teenager, og hun begyndte at tage hårde stoffer og drikke alt for meget alkohol.

10. P!nk’s livsfilosofi

P!nk har altid levet efter et råd, som hendes far gav hende ‘Fortæl altid sandheden. Skyd altid fra hoften. Du har måske ikke mange venner, men du vil aldrig have fjender, fordi folk altid vil vide, hvor du kommer fra.’

11. Horrorfilm – nej tak

P!nk har det anstrengt med horrorfilm, og hun ser dem aldrig. Det er bare ikke hendes stil og bryder sig ikke om dem …

12. Mor og far

P!nk kommer fra et hjem, hvor faderen er katolik og moderen jøde.

 

Læs også:

 

Fun facts om Britney Spears

 

· Mere fra samme kategori ·