Læs også:

Close
uddannelse skole

NEWS: Løft til erhvervsuddannelser

Nyheder  | 

Løft til erhvervsuddannelser · Ung dreng i grundlovsforhør for manddrab · Nemlig.com leverer atter til Københavns Kommune · Den Danske Dyrlægeforening opfordrer til selvransagelse i hestebranchen · Beboer på udrejsecenter sigtet for blandt andet våbenbesiddelse · Dagens video: Den vildeste vals

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Løft til erhvervsuddannelser

Dansk Metal roser bred aftale om finansloven, og udtaler, at det er et stærkt løft til erhvervsuddannelserne.

Dansk Metal roser investeringerne i erhvervsuddannelser, og at ledige får mulighed for at tage en erhvervsuddannelse på forhøjede dagpenge.

– Hvis vi i fremtiden skal kunne skaffe den nødvendige arbejdskraft til den danske industri, så er det helt afgørende, at Folketinget investerer i erhvervsuddannelserne. Pengene falder på et tørt sted og bør bruges på at købe nyt udstyr til undervisningen og sikre bedre uddannelsesmiljøer og mere kvalitet i undervisningen, udtaler Dansk Metals formand Claus Jensen.

En ny rapport fra COWI viser, at der er brug for 195.000 årsværk (redaktionen: Et årsværk svarer til 1.924 timer pr. år. Det vil sige, at en fuldtidsansat er lig med 1 årsværk) i industrien frem mod 2035, hvis Danmark skal nå sine klimaplaner. Langt de fleste er faglærte – læs mere om det her.

Dansk Metal er også tilfreds med, at muligheden for at tage en erhvervsuddannelse på 110 procent af dagpengesatsen i brancher med mangel på arbejdskraft nu bliver permanent.

Der er også ros til det brede og konstruktive samarbejde om finansloven på tværs af næsten alle partier.

– Det sender et stærkt signal om samarbejde og fælles mål på tværs af politiske skel, og det sikrer holdbare politiske aftaler, som man kan regne med, afslutter Claus Jensen.

uddannelse skole
Løft til erhvervsuddannelser … (Foto: Pexels)

Læs også: Jeg fravalgte dagpenge som nyuddannet

Ung dreng i grundlovsforhør for manddrab

Mandag havde Østjyllands Politi grundlovsforhør ved Retten i Randers, hvor en 15-årig dreng i grundlovsforhør ved Retten i Randers. Han er sigtet for manddrab ved søndag at have stukket en anden 15-årig med kniv.

Østjyllands Politi fik klokken 17.47 en anmeldelse om et knivstikkeri på Stationsplads ved Grenaa Station, og kort efter var flere patruljer på stedet. En 15-årig dreng var blevet alvorligt såret, og han blev hentet i ambulance, men hans liv stod ikke til at redde.

Politiet fik hurtigt spærret området omkring gerningsstedet af, og der blev søgt efter spor og afhørt flere vidner. Klokken 19.10 blev en 15-årig dreng så anholdt og sigtet til sagen.

Østjyllands Politi har allerede talt med flere vidner i sagen, men hører gerne fra eventuelle andre med informationer om sagen. Har du oplysninger, kan du give dem til politiet på telefon 114.

– De to drenge kender hinanden, og det ser ud til, at de har haft en eller anden form for uoverensstemmelse, der søndag aften endte i en konfrontation. Vi ser ingen tilknytning til bandemiljøet, og det er ikke et opgør i det kriminelle miljø, så det er ikke den retning, vi efterforsker.  Det tyder på, at det er nogle stridigheder, der er eskaleret, men vi er i fuld gang med at afdække, hvad der er gået forud for drabet, udtaler vicepolitiinspektør Flemming Nørgaard.

 

politi politibil
Ung dreng i grundlovsforhør for manddrab …  (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Fem personer anholdt for knivdrab nytårsnat

Nemlig.com leverer atter til Københavns Kommune

Nemlig.com’s moderselskab Intervare genoptager samarbejdet med Københavns Kommune. Det skete fra i går den 27. november igen op med at levere dagligvarer til Københavns Kommunes visitere borgere.

I juni måned indgik Intervare og Københavns kommune et forlig, hvormed parterne satte et punktum for den strid, der førte til samarbejdets ophør i marts 2022. Efter forliget er Intervare af flere politikere og borgere blevet opfordret til at indgå en ny aftale med kommunen omkring levering af dagligvarer til de visiterede borgere, hvilket har ført til en ny indgået aftale mellem parterne, der strækker sig flere år frem.

– Vi er glade for, at vi nu genoptager samarbejdet med Københavns Kommune omkring levering af dagligvarer til de visiterede borgere. Vi har en helt særlig historik med Københavns Kommune, da kommunen var den første af landets kommuner, der udliciterede dagligvareindkøb til visiterede borgere til Intervare tilbage i 2001, hvorefter vi samarbejdede i over 20 gode år. Nu ser vi frem til at tage hul på et nyt kapitel med en ny flerårig aftale, og vi glæder os rigtig meget til at komme ud og besøge de flere hundrede borgere, der allerede fra opstarten har valgt Intervare som deres fremtidige supermarked, hvoraf en stor del er tidligere Intervare kunder, som har glædet sig til, at vi kom tilbage, fortæller administrerende direktør i Intervare, Stefan Plenge.

Intervare samarbejder i dag med 43 kommuner landet over og servicerer derigennem flere tusinde visiterede borgere med levering af dagligvarer til hoveddøren.

økologi nemlig.com
Salget af økologiske dagligvarer slog nye rekorder på nettet i 2021. (Foto: nemlig.com)

Læs også: Danskerne handler fra mobilen som aldrig før

Den Danske Dyrlægeforening opfordrer til selvransagelse i hestebranchen

Den Danske Dyrlægeforening opfordrer alle aktører i hestebranchen til at tage ansvar for hestevelfærd.

Onsdag den 22. november blev første del af ‘Operation X – Hestemilliardærens hemmeligheder’ sendt på TV2 efter domstolenes afgørelse om, at programmets skjulte optagelser er i offentlighedens interesse vedrørende dyreetik og dyrevelfærd. Dokumentaren viser via skjulte optagelser, hvordan nogle heste trænes, hvilket har affødt voldsom bekymring og en kraftig opfordring fra Den Danske Dyrlægeforening til selvransagelse i hestebranchen. Alle aktører i branchen har et ansvar for at sikre god hestevelfærd.

Den Danske Dyrlægeforening, der blandt andet repræsenterer danske hestedyrlæger, tager kraftigt afstand fra enhver form for ridning, hvor heste lider fysisk eller psykisk overlast, hvor udstyr giver anledning til sår, samt hvor forkert anvendelse af hjælpemidler påfører hesten ubehag under tvang.

Ginnie Holmes Hørning, formand for DDDs Faggruppe Heste, udtaler:

– Det er uacceptabelt, at heste lider fysisk og psykisk overlast som følge af træning.

Dyrlægeforeningens opgave er at støtte dyrlægernes virke, og det er afgørende, at branchen er åben for de forbedringer, som dyrlægerne peger på.

– Som dyrlæger skal vi agere som hestenes advokater, når det kommer til faglige spørgsmål om hestenes sundhed og velfærd, påpeger Ginnie Holmes Hørning.

– Det er vigtigt for os som en forening at sende et signal til hestedyrlægerne om, at vi støtter dem i deres virke for at varetage hestenes tarv – uanset om der er tale om heste på elite- eller hobbyniveau. Dyrlægerne opfordres til tydeligt at sige fra, hvis de oplever kompromitteret hestevelfærd.

Udover de tydelige problemer som følge af uhensigtsmæssig træning, understreger Den Danske Dyrlægeforening vigtigheden af at fokusere på de mere subtile belastninger af hestene.

– Ud over åbenlys forkert brug af hjælpemidler er der også brug for selvransagelse i hestebranchen om de metoder, der anvendes og som kompromitterer hestens normale fysiologi, siger Ginnie Hørning.

Her tænker hun fx på brugen af såkaldt rollkur, hvor hesten tvinges til at gå unaturligt lavt med hoved og hals under træning.

– Her har vi som dyrlæger en vigtig rolle i at italesætte dette og hjælpe branchen til at hestens velfærd har højeste prioritet. Vores klare forventninger er, at den aktuelle opmærksomhed fra offentligheden og rapporten fra Det Dyreetiske Råd, der blev udsendt tidligere på året, vil åbne op for en positiv udvikling i branchen. Hestebranchen har siden rapportens udgivelse mødtes regelmæssigt i Hestevelfærdsforum, hvor de rejste problemstillinger drøftes.

heste hest
Den Danske Dyrlægeforening opfordrer til selvransagelse i hestebranchen … (Foto: Unsplash)

Læs også: Spotlight på dyreinternaternes sorte skygge

Beboer på udrejsecenter sigtet for blandt andet våbenbesiddelse

I forbindelse med en skudafgivelse på Udrejsecenter Kærshovedgård natten til sidste onsdag er en beboer på udrejsecenteret blevet anholdt, sigtet for blandt andet våbenbesiddelse og trusler på livet. Manden blev fremstillet i grundlovsforhør i torsdags.

Sidste onsdag fik Midt- og Vestjyllands Politi oplysninger om, at der var blevet afgivet et skud på et værelse på Kærshovedgård. Ingen var ramt af skud. Midt- og Vestjyllands Politi iværksatte en anholdelsesaktion mod den formodede gerningsmand og var i den forbindelse talstærkt til stede på udrejsecenteret. Manden blev onsdag eftermiddag kort efter klokken 17.00 anholdt uden dramatik.

Manden er sigtet for trusler på livet, vold og besiddelse af skydevåben samt for at forvolde fare for liv og førlighed. Manden blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Herning.

Det er Midt- og Vestjyllands Politis formodning, at der er tale om et internt anliggende mellem beboere på Udrejsecenter Kærshovedgård. Midt- og Vestjyllands Politi var torsdag være til stede i området omkring Udrejsecenter Kærshovedgård i forbindelse med efterforskningen. Midt- og Vestjyllands Politi har ikke yderligere oplysninger om sagen, da anklagemyndigheden forventer at begære dørlukning ved grundlovsforhøret.

våben
Beboer på udrejsecenter sigtet for blandt andet våbenbesiddelse … (Foto: Pexels)

Læs også: Brødre i fængsel i sag om narko- og våbenbesiddelse

Dagens video: Den vildeste vals

· Mere fra samme kategori ·