Læs også:

Close
simit lorang

Lav Louisa Lorangs lækre simitter

Mad  | 

Måske du har hørt om – eller smagt dem. Simit … De er ikke så kendte herhjemme, men i Tyrkiet er de allevegne. Her får du opskriften, der er fra Louisa Lorangs kogebog ‘Hverdagsbazar’

Friskbagte simitter er noget af det bedste. Du kan ikke gå nogen steder i Tyrkiet uden at finde en bager, der laver simit – eller en fin lille simitvogn. Hold dig ikke tilbage. Fyld lommerne og maven med simit! Husk, at der er forskel på mel – så vurdér, om du skal bruge lidt mindre eller lidt mere, når du står med dejen …

simit lorang
Så er der lækre simitter… (Foto: Rikke Westesen)

Der bliver 6 styk i denne opskrift

Det skal du bruge

Ingredienser

20 g gær

3 dl lunet vand

Cirka 475 g hvedemel (gerne manitoba (Valsemøllen har det også)

2 tsk. flagesalt

Sirup

1½ dl druesirup (Pekmez)

½ dl vand

150 g ristede sesamfrø

Sådan gør du

Opløs gæren i vand i en skål. Rør mel i, tilsæt salt, og ælt dejen glat og smidig i 10-15 minutter. Eventuelt på en røremaskine.

Lad dejen hæve under et viskestykke på et lunt sted i 1 times tid til dobbelt størrelse. Del dejen i 12 lige store stykker, og rul dem til pølser på ca. 40 cm.

Sno dejpølserne sammen 2 og 2, så du har 6 snoede pølser. Form dem til ringe.

Sirup Pisk sirup og vand sammen med et piskeris i en dyb tallerken. Fyld sesamfrø i en anden dyb tallerken, og dyp de ubagte simitter grundigt i først sirup og derefter i sesamfrø.

Læg dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem efterhæve i 20 minutter.

Tænd oven på 230°. Bag simitterne i den varme ovn i 15 minutter, til de er gyldne og knap gennembagte.

Nyd dem lune eller ved stuetemperatur.

TIP Hvis du ikke kan finde ristede sesamfrø, kan du selv riste dem på en tør pande i 2-3 minutter. De er færdige, når de dufter og danser let på panden. Jeg rister gerne en hel pose ad gangen, afkøler dem, hælder dem på et glas og opbevarer dem køligt. Druesirup fås hos gode grønthandlere og specialforretninger.

 

Sådan ser bogen ud:

bog louisa lorang hverdagsbazar

 

Læs også:

 

Lav Louisa Lorangs lækre asian kødboller

kødboller asian style

 

· Mere fra samme kategori ·