Læs også:

Close
pakker gaver jul

Julegaverne til far – mor – kæresten – veninden og dig selv

Mode  | 

Jul i lange baner – og gaver skal der til … Om de er store eller små er ikke så vigtigt, bare de er givet med kærlighed og med omtanke. Find her gode gaver til dem du elsker mest

Du kender det garanteret. Julen nærmer sig, og man vil gerne give gaver til dem man holder af, som de både bliver glade for og vil bruge. Her får du lidt inspiration til ting, du kan give din mor, far, kæreste, veninde og ikke mindst dig selv. Der er både de billige og lidt dyre – og man kan jo også kombinere dem. Bliv inspireret til den helt store julegaveshopping … Her er masser af gaver at vælge imellem – helt præcist 26 …

pakker gaver jul
Har du styr på alle gaverne – ellers kan du få det her … (Foto: MY DAILY SPACE)

Far

Bogen han kan fordybe sig i

Peter Olesen har skrevet om træbygninger Danmark rundt, der tager dig med gennem hele landet og dets mange smukke træbygninger.

I bogen møder man skønne farver og mønster, der udsmykker mange af bygningerne, og vi kan nyde noget af det smukkeste arkitektur, som Danmark har at byde på. Den giver inspiration og lyst til at tage på opdagelse ude i landet, og der er rigeligt at tage fat på med de 25 eksempler på danske træbygninger.

En bog som din far sikkert kan bruge lidt til på at fordybe sig over i juledagene og tage frem senere hen …

peter olesen bog træbygninger

‘Træbygninger Danmark rundt’, 139,95 kr., saxo.com

Gaven der får ham til at holde mund

Og så håber vi selvfølgelig også, at han deler med os …

Amalienborg hedder den fine dåse fra Karamelkompagniet, der er fyldt med lækre karameller, og hvor blikæske kan bruges til utal af muligheder efterfølgende. Æsken kan gives til fødselsdage, studenterfester, julegaver – eller bare når du vil give noget virkelig unikt og lækkert.

Det er den dygtige og talentfulde kunster Mads Berg har tegnet det smukke motiv, Amalienborg, eksklusivt for Karamel Kompagniet. Æsken indeholder 300 gram karameller med tre forskellige slags – klassisk fløde – klassisk chokolade samt fløde med sydesalt, der er enkeltindpakket i komposterbart cellofan, med OK Compost Home certifikat. Metaldåsen er produceret og trykt i Frankrig, med Origine France Garantie. De er håndlavet og pakket på Bornholm …

karameller karamelkompagniet

Blikæske med karameller fra Karamelkompagniet, 195 kr., karamelkompagniet.dk

Få en velduftende daddy

I Rituals herreserie Sport er der en fin gaveæske med fire produkter; skummende kropsgel, shampoo, shower gel samt bodylotion til en virkelig fin pris. Og det gode er, den er allerede pakket rigtig fint ud. Du skal blot sætte et ’til-og-fra-kort’ på.

rituals gaveæske

Rituals herre gavesæt, 219 kr., ritulas.com/dk

Bogen der kan sætte tingene (og livet) i perspektiv

Vi taler om tid konstant, og det er et af de navneord, vi bruger allermest. Alligevel har vi en meget begrænset forståelse af, hvad tid egentlig er, og det er svært for os at forklare det. Vi er blevet uendelig dygtige til at måle tid og derudover blevet enige om fælles globale standarder for tid. Det har vist sig særdeles nyttigt i vores indretning af både privat- og arbejdsliv, og det er helt grundlæggende for en række teknologiske innovationer, kommunikation, transport og meget mere.

Tid giver også frustration og stress – og vi har aldrig tid nok … Dette er blot lidt om, hvad bogen handler om, men formålet er at give læseren en bedre forståelse af tid samt at illustrere fordelene ved at komme vores selvforvoldte, dårlige tidsvaner til livs.

tanker om tid

‘Tanker om tid’, 199 kr., exlibrismedia.dk

Far skal ikke fryse

Hestra handskerne er enkle men giver masser af varme – og er gode også at cykle med. De er lavet i  60% polyester og 40% polyamid er vandtætte og også perfekte til løbeturen. Det er reelt et unisexprodukt, hvis du nu skulle låne dem en dag …

hestra handsker

Hestra handsker, 395 kr., bootz.com/dk

Mor

Den fineste bog fyldt med gode historier og nostalgi

Måske din mor var mega Irma-fan eller blot fra en generation, hvor Irma på mange måder var ikonisk. Der er udkommet en god bog med Irma’s historie – fyldt med gode anekdoter og fotos.

Irma har sat sit præg på dagligvarehandlen siden 1886. Og nu er historien, som vi kender den, slut. Her er bogen, der gennem udvalgte ikoniske genstande fortæller Irmas historie: Irma-kaffen, rødvinen, Maries medister, Irma-dukker, engangstrusser, kunstdåser, Kina-sko og meget mere …

irma bog

Irma-bog, 269,95 kr., saxo.com

Et fad til det hele – og måske julegodter

Det er virkelig brugbart og har en god størrelse (18 x 30 centimeter). Og om du kommer salat, fiskeret, slik eller blot lys på det er det virkelig fint. Det er fra Broste og har også en god pris, hvis man har faste julegavebudgetter …

Og skulle din mor blive vild med det, er der masser af andre ting i Nordic Sea- stellet.

fad broste

Fad fra Broste, 209,95 kr. bahne.dk

Se, mors kjole …

Kjolen fra Creme Fraiche er i lækker armyfarve og i et snit, der klæder de fleste. Skjortekjolen i khaki eller army kunne  man også kalde den er med flæser hele vejen ned foran. Skjortekjolen har v-hals og 7/8 ærmer, som er afsluttet med elastik og en lille flæsekant ved håndleddet. Man kan både have cowboybukser, gamacher eller strømpebukser under …

creme fraiche kjole

Kjole fra Creme Fraiche 249,95 kr., cremefraiche.dk

Håndcremen mor vil elske

Denne håndcreme fra Kiehl’s er velegnet til meget tørre og aktive hænder. Den danner en handske-lignende beskyttende barriere mod fugttab og indeholder en blanding af botaniske olier, naturlig voks udvundet af olivenolie, karita smør, avokado olie, sesam olie og eukalyptus. En af de bedste håndcremer du overhovedet kan få.

kiehls håndcreme

Kiehl’s håndcreme, 195 kr., magasin.dk

Mor skal have et smykke med gode ‘egenskaber’

Det er ret enkelt og fint det her armbånd fra Pilgrim. Det er med halvædelstenen Lapis Lazuli, der har en helbredende egenskab: Indsigt og visdom, og så er det med lycra-elastik der måler 17 centimeter. Med dette kan du  styrket din intuition (din mors) og åndelig indsigt.

armbånd pilgrim

Pilgrim armbånd, 179 kr., pilgrim.net/dk

Kæresten

Ingen skal fryse – heller ikke kæresten

Blød og komfortabel strikket hat i genanvendt polyester. Dekorativt vaffelmønster med bred kant, der kan foldes op, og lille logomærke i stof. Materialet leder fugten væk og tørrer hurtigt, så den er lige velegnet til hverdagsbrug og vandreture i bjergene. Fra Fjällräven …

hue fjällräven

Fjällräven strikhue, 299 kr., magasin.dk

Den lækreste kogebog (du også kan bruge)

Den er grøn og ja handler om ‘Grøn kærlighed’ – altså det grønne køkken, og er din kæreste vild med at lave mad – gerne grøn mad, vil han elske denne. Det er dygtige Thomas Herman, der står bag, og det er en bred vifte af grønne retter, som er en fast bestanddel af hans eget køkken.

Bogen indeholder over 100 opskrifter på retter, der kan spises for sig, flere sammen eller til fisk eller kød. Her er inspiration fra hele verden, mens de danske grønne klassikere også holdes i hævd. Retterne er enkle at lave, og indimellem er det befriende tilladt at bruge smør, fløde, parmesan eller røget bacon for at dyrke smagen. En grøn grundbog, der vil gøre din tallerken mere grøn – ikke af pligt, men fordi det smager godt.

bog thomas herman grøn kærlighed

‘Grøn Kærlighed’, 309,95 kr., saxo.com

Han bliver lige lidt mere med med denne

Mega cool T-shirt med klassisk pasform og i blød bomuldsjersey med trykt motiv foran. Den har ribkant i halsudskæringen. Den er fra H & M.

t-shirt hm

H & M T-shirt, 149 kr., hm.com/dk

Så han dufter fantastisk

Men måske du får svært ved at have ham for dig selv, for Burberry Hero dufter absurd lækkert. Duften har en karakteristisk base, der lokker med en trio af varme cedertræsolier og kulminerer i et frisk og strålende crescendo. Den sprudlende topnote af fyrrenåle blander sig med benzoin og røgelse og forenes i en intens og dybt sensuel duft. Flakonen er prydet med TB-monogrammet og er holdt i en dyb egetræsfarve og guld, der er inspireret af Burberrys farvekoder og udtrykker duftens nye intensitet.

burberry hero

Burberry Hero parfume, 725 kr. for 50 ml eau de parfum, , magasin.dk

Sweateren han ikke vidste, han ønskede sig

Den er klassisk, den er pæn, og den kan bruges til alt. Og så vil han blive såååå lækker i den. Det er fra Magasins egen kollektion; Magasin du Nord Collection, og sweateren er i merino uld og i flot grå nuance.

sweater magasin

Sweater, 499 kr., magasin.dk

Veninden eller søsteren

Til en hyggesøndag

Det er i lækker bambus – det er pænt – prisen er god og det er perfekt til at tørre hår med. Og så kan du enten give det alene eller måske med en lækker shampoo … Tør håret skånsomt og hurtigt med det bløde og naturlige Bamboo Hair Wrap fra The Body Shop, der tørrer dit hår skånsomt og gør, at du ikke behøver at bruge udtørrende tørremetoder, der er hårde ved håret. Og så fungerer den perfekt sammen med en hårkur. Du kan også bruge den om natten sammen med en hårkur og beskytte dit sengetøj. Din søsters eller venindes hår vil elske det!

The Body Shop Gentle Hair Drying håndklæde, 95 kr., thebodyshop.com/dk

Den lækreste sweater (som du måske kommer til at låne)

En super lækker og enkel sweater fra Mango i vamset strik og i den helt rigtige facon og med dejlig stor krave, som stadig sidder og tæt og giver varm.

mango sweater

Sweater fra Mango, 299 kr., magasin.dk

Lyset der både er pænt, dufter godt og hygger

Tænd det fine duftlys, så hver hver dag føles som forår. Ahhh. Det er både girly og med den fineste forårsduft fra de søde kirsebærblomster og cremet rismælk. Holder i op til 50 timer og er i fin, genanvendelig glaskrukke.

sakura duftlys

Sakura duftlys fra Rituals, 199 kr., rituals.com/dk

Både til kolde dage og til en tjekket veninde

Tørklæde i vævet kvalitet med frynser langs de korte sider. Her i lys beige og cremfarve. Det er fra H & M.

tørklæde

H & M tørklæde, 179 kr., hm.com/dk

Bogen du også selv har lyst til at læse

Den danske journalist og forfatter Lone Theils har lige siden barnsben været fascineret af true crime og seriemordere. Hvorfor slår folk ihjel igen og igen? Skyldes det ren ondskab? Eller er der andre faktorer på spil? Disse spørgsmål forsøger forfatteren at finde svar på i denne anden bog i serien om britiske seriemordere, hvor hun tager fat på nogle af de mest gruopvækkende sager fra Storbritannien.

Her fortæller hun om den nekrofile seriemorder Dennis Nilsen, der blev opdaget ved en tilfældighed, om pædofile Robert Black, som begik sit livs fejl, da han kidnappede en politikonstabels datter samt om dødens doktor Harold Frederick Shipman, der kendes skyldig i 15 mord. Mega uhyggeligt – men spændende læsning …

bog britiske seriemordere lone theils

‘Britiske seriemordere’, 144,95 kr., saxo.com

Dig selv

Lakken til julen og alle de andre (festlige) dage

Den nye vinterfarve MINT fra Nailberry er super fin og afstemt. Den er både chik, blid grøn og ret alsidig og i en karakteristisk grøn med en blid, mynteagtig aroma. Kan bruges til alt, og så er Nailberry bare det lækreste mærke …
nailberry neglelak

Nailberry MINT neglelak, 165 kr., moleculesandcreams.dk

Den fineste fest- og julekjole

Måske du skulle ønske dig en flot kjole, Denne kan bruges til alt – både jul, fest og når du bare vil dresse lidt op. Den er fra Costamani og i en flot farvekombination af sandfarvet, sort og rød. Halsen har en flot v-udskæring hvilket gør den elegant og feminin. Med kjolen følger en sort underkjole. Den er chiffon.

costamani kjole

Costamani kjole, 1.099 kr., costamani.dk

Dynamik til din hud

Det er en virkelig fin gaveæske, du kan få hos Nimue – den hedder ‘Dymanic Duo’ og toilettasken indeholder hyalurinic filler, der er et intensivt, ultralet serum, der videregiver øjeblikkelig og vedvarende fugt i dybden, øger hudens antioxidante forsvar, udglatter hudstrukturen og reducerer rynkernes dybde og fremkomst.

Og en cleansing gel, der er en sæbefri, 2-i-1 rensegelé der nænsomt fjerner makeup og samtidigt virker let eksfolierende for at rense porer og fjerne døde hudceller. Indeholder blandt andet et Triple AHA Complex samt A- og E-vitamin. Huden efterlades frisk og strålende. Udtørrer ikke og respekterer hudens beskyttende barriere og er let eksfolierende og virkelig fugtgivende og udglattende samtidig med, at den effektivt fjerner  snavs, talg og forurening.

En god måde at få anskaffet de produkter, der måske kan gøre lidt ondt på pengepungen …

nimue gaveæske toilettaske

Nimue toilettaske med to full-size produkter, 899 kr.,(værdi 1.064 kr.), nærmeste forhandler fås på 33 32 33 22

Til alle 2024-festerne

2024 skal være året, hvor du selv laver de lækre drinks. Og til det har du brug for den helt rigtige bog. Cocktailbogen er skabt af glæden ved at lave og nyde cocktails. I en uformel og hyggelig tone får du serveret opskrifter på både de allerstørste klassiske cocktails samt en række kreationer udviklet af Rasmus, der til dagligt ejer og driver den odenseanske cocktailbar ‘Visit’.

Bogen indeholder opskrifter med vodka, gin, tequila, akvavit, whisk(e)y og rom samt alkoholfrie cocktails, som alle er udførligt beskrevet og nemme at gå til uanset om du er nybegynder bag baren eller velbevandret i cocktailverdenen.  Udover en masse lækre cocktailopskrifter lærer Cocktailbogen dig også, hvordan du kan lave dine egne sirupper og infusioner. Bogen kommer indbundet med flotte og tidløse illustrationer af Toril Bækmark.

cocktailbogen

‘Cocktailbogen’, 229,95 kr., saxo.com

Den luksuriøse og vildt drømmeønske-ting

Man  har jo lov at drømme – eller måske vinde i lotteriet eller flotte sig helt vildt overfor kæresten. Et besøg i Carlsbergbyens absolut lækreste spasted Aire, det er luksus på den bedste måde. Du kan få behandlinger eller bare være i de forskellige bade.

AIREs termiske bade er med forskellige temperaturer. Mærk den magiske atmosfære i badene Caldarium på 40ºC, Frigidarium på 10ºC og 6ºC, Tepidarium på 36ºC, Balneum – Bath of a Thousand Jets, dampbadet Vaporium med aromaterapi, koldvands-korridoren Pedivilium og saltvandsbadet Flotarium. Alene det er så lækkert. Book hvad du og din pengepung har råd til …

aire spa carlsbergbyen (Fotos: MY DAILY SPACE)
Aire er Københavns lækreste spasted – læs mere på beaire.com/dk …  (Fotos: MY DAILY SPACE)

Den bedste nats søvn

Den er pæn – den er praktisk, og det er en perfekt gave at ønske sig. Den er fra Hennes & Mauritz og er i bomuld og polyester.

hm pyjamas

H & M pyjamas, 299 kr., hm.com/dk

Og husk nu …

Indpakningen kan gøre en verden til forskel. Brug lidt ekstra tid på den – og lav fine pakker. Hos Flying Tiger har de gode ruller med julemotiver. Som dette med juletræer på. Så kan du variere pakkerne alt efter om gaven er til en veninde eller til daddy. På med pink sløjer og blomster og fine ting der gør gaverne girly og hold dem måske enkle – som vist her med bånd – her er faktisk blot brugt garn fra et garnnøgle.

gaver jul indpakning flying tiger
Lav gaverne enkle som her – eller gå amok med for eksempel flotte stofbånd og sæt julekugler på … (Foto: MY DAILY SPACE)

Flying Tiger gavepapir, 25 kr. for en rulle, fås i alle Flying Tiger-butikkerne

 

Læs også:

Julehygge på den nemme måde

 

jul julekugler kogler

· Mere fra samme kategori ·