Læs også:

Close
ikea kunde shopping

NEWS: IKEA tidobler priserne på udvalgte produkter på Black Friday

Nyheder  | 

IKEA tidobler priserne på udvalgte produkter på Black Friday · P!NK kommer til Danmark på sin ‘Summer Carnival Tour’ 2024 · Tilsyn skal kunne slå hårdt ned på onlineplatforme · Mand dømt for mishandling og psykisk vold mod kone og børn · Tiltaler rejst mod drabsmistænkt · Dagens billede: Skyderi i Walmart, Ohio

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

IKEA tidobler priserne på udvalgte produkter på Black Friday

Mens mange forbereder sig på vilde prisfald og slagtilbud på Black Friday, har IKEA besluttet at gøre det modsatte. I morgen fredag den 24. november vil de øge priserne på udvalgte produkter for at sætte lighedstegnet mellem pris og kvalitet til debat.

18.990 kroner for en PERSBOL lænestol. Sådan lyder prisen på et af de produkter, som IKEA tidobler priserne på den 24. november på Black Friday. Med de kortvarige prisjusteringer vil den svenske møbelhandler drille forbrugerne og skubbe til opfattelsen af, at produkter i god kvalitet, med lang holdbarhed og i tidløst design, ikke behøver at koste en formue.

– Der hersker en myte om, at langtidsholdbart design koster rigtig mange penge. Det er en skam, for det er langt fra sådan, det altid forholder sig. Derfor øger vi priserne på en række produkter på Black Friday for at starte en debat om, hvorvidt høj kvalitet altid kommer med en høj pris, siger Country Communication Manager hos IKEA Christian Mouroux Pedersen og uddyber:

– Burde man ikke kvalitetsvurdere møbler og boligtilbehør ud fra valget af materialer, holdbarhed og design i stedet for pris? Det mener vi i IKEA. Vi ser i dag, at nærmest tilsvarende designerprodukter, i overvejende samme materialer som vores, nemt kan koste 10 gange mere. Derfor vil vi en enkelt dag udfordre den tankegang ved at skrue priserne i vejret, siger han.

Der er tale om i alt fire produkter, som prismæssigt skyder i vejret på Black Friday. Det drejer sig om lænestolene PERSBOL og EKENÄSET, lampen LÖVMÅNAD samt vasen KONSTFULL. Fælles for produkterne er, at de har et tidløst design, der passer ind i mange forskellige hjem og derfor nemt kan gå i arv.

Masseproduktion med omtanke … Det ligger dybt i IKEA DNA’et at tilbyde lave priser, fordi alle har ret til veldesignede produkter, der bidrager til et bedre liv i hjemmet. Ifølge Christian Mouroux Pedersen er det muligt for IKEA både at have lave priser og tilbyde produkter, som er produceret med kvalitet og lavt ressourceforbrug for øje.

– Store produktionsmængder kan, modsat den gængse opfattelse, være en fordel, hvis man producerer med kvalitet for øje og omtanke for ressourcerne. Fordi vi producerer i store mængder, kan alt fra råmaterialer til energi og distribution optimeres, så vi mindsker den samlede belastning for miljøet uden at gå på kompromis med kvaliteten, siger han og fremhæver, at på nuværende tidspunkt er 56% af IKEAs produkter af fornybare materialer og 17% af genanvendte materialer. I 2030 skal alle produkter være lavet af enten fornybare eller genanvendte materialer.

Designet til lang levetid … En anden del af designfilosofien hos IKEA er, at møblerne skal kunne blive repareret, genbrugt eller genanvendt. Alle produkter skal møde disse designprincipper i 2030.

– På grund af vores betydelige størrelse og globale tilstedeværelse har vi en særlig mulighed og forpligtelse til at fremme et mere bæredygtigt forbrug hos de mange mennesker. Det er også derfor, at der står en designer bag ethvert IKEA produkt, som har tænkt nøje over kvalitet, materialevalg, genanvendelsesmuligheder – og pris. Dette, sammenholdt med det faktum at vores møbler er grundigt testet, er vores bevis på, at det er muligt at tilbyde kvalitetsmøbler til priser, hvor alle kan være med, afslutter han.

Priserne på de fire produkter er tilbage til normal igen allerede den 25. november, dagen efter Black Friday.

ikea kunde shopping
IKEA tidobler priserne til Black Friday på fire produkter for at skabe debat … (Foto: PR=)

Læs også: Gode IKEA-hacks

P!NK kommer til Danmark på sin ‘Summer Carnival Tour’ 2024

Grundet en hidtil uset efterspørgsel fra sine fans i Storbritannien og Europa, er musikikonet P!NK klar til at vende tilbage i 2024 og annoncerer helt nye datoer på sin spektakulære Summer Carnival World Tour, hvor hun i løbet af sommeren har spillet udsolgte shows og henrykt over 1 million fans undervejs. Og lørdag den 6. juli kommer hun til København for at fylde Parken med musikglade fans.

Hun starter på Principality Stadium i Cardiff den 11. juni 2024 og spiller derefter en række stadionshows i London, Dublin, Liverpool, Glasgow, Bern, København, Amsterdam, Bruxelles, Leipzig, Stuttgart og Mönchengladbach, før hun afslutter den fantastiske tour i Stockholm den 25. juli 2024.

Fans vil uden tvivl se frem til, at megastjernen vender tilbage til syv byer som hun besøgte i 2019 (Cardiff, Dublin, Liverpool, Glasgow, Amsterdam, Stuttgart, Stockholm). Derudover vil hun også spille sit første show nogensinde i Mönchengladbach, Tyskland og sit første show i Leipzig i over 10 år. Og så vender hun også tilbage til København og Bern for første gang siden 2010.

Endnu en gang vil The Script, GAYLE og DJ og producer KidCutUp tilslutte sig P!NK på hendes Summer Carnival Tour i 2024. Det irske rockband, The Script, som også deltog på 2023-delen af ​​touren, har en forbløffende liste over præstationer fra de sidste 14 år, herunder seks britiske nummer et-albums og 30 millioner solgte singler. Den 19-årige singer-songwriter GAYLE trådte i 2021 ind i rampelyset med det store virale hit ‘abcdefu’.

Den dobbelt-platinsælgende sang førte den Nashville-baserede kunstner til sin første Grammy Award-nominering, to MTV VMA-nomineringer og en finaleplads ved Billboard Music Awards. DJ og producer, KidCutUp, har spillet overalt fra verdensberømte klubber til sommerfestivaler rundt om i verden, og vil være kendt for P!NK-publikummet, da han også var special guest på ‘Beautiful Trauma World Tour’.

Det officielle billetsalg starter mandag den 27. november klokken 10.00 via livenation.dk og ticketmaster.dk. Live Nation presale starter fredag den 24. november klokken 10.00 for Live Nation nyhedsbrevsmodtagere og på livenation.dk. Her kan du bestille billetter.

Følg P!NK på TikTok her.

pink koncert
Skal du ind og se P!nk, så er det tid til at bestille billetter … (Foto: PR)

Læs også: 10 slemme, pinlige og sjove koncert-fuck ups

Tilsyn skal kunne slå hårdt ned på onlineplatforme

Med et nyt lovforslag vil regeringen give Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen ansvaret for at føre tilsyn med onlineplatforme i Danmark.

Onlineplatforme har en massiv påvirkning på danskernes hverdag og på den generelle samfundsdebat. Med EU’s Digital Services Act (DSA) er de dog blevet pålagt at tage større ansvar for deres store rolle samfundet.

Med DSA’en vil det blandt andet blive forbudt for onlineplatforme i Danmark at målrette reklamer til børn ved hjælp af personoplysninger, som platformen har indsamlet fra børnene. Hvis platformen ikke retter ind, kan den se frem til en bøde.

Det vil regeringen sikre med et nyt lovforsalg, der giver Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen ansvaret for at føre tilsyn med onlineplatforme i Danmark, som er omfattet af kravene i DSA’en.

– Vi skal helt grundlæggende passe bedre på vores børn og unge i deres digitale liv, så de ikke udsættes for skadeligt indhold på onlineplatforme. Samtidig skal vi sikre, at misinformation ikke spredes med lynets hast og forpester samfundsdebatten. Med de nye krav får alle onlineplatforme forpligtelser og ansvar, som modsvarer deres dominerende rolle i vores samfund. Det må dog ikke blot ende som tomme ord. Kravene skal kunne håndhæves effektivt. Med det her lovforslag sikrer vi, at Danmark medvirker til at gøre det mere trygt og sikkert at færdes online, siger Erhvervsminister Morten Bødskov.

DSA’en indfører krav på tværs af EU, som skal gøre det mere trygt og sikkert at færdes på internettet – særligt for børn og unge. Kravene skal blandt andet være med til at sikre, at borgere ikke udsættes for ulovligt indhold, at platformene tager særlige skridt for at gøre det trygt at færdes online for børn og unge, og at misinformation ikke ødelægger samfundsdebatten.

Kravene forpligter blandt andet onlineplatforme til at begrænse udbredelsen af ulovligt og skadeligt indhold – for eksempel misinformation, terrorpropaganda eller børneporno. Tilsynet med de største platforme som YouTube og Facebook varetages af Europa-Kommissionen i samarbejde med de medlemslande, hvor platformene har hovedsæde.

Lovforslaget 1. behandles er behandlet i folketingssalen og forventes at blive vedtaget og træde i kraft i starten af 2024.

DSA’en ligger tæt op ad lignende ny EU-regulering for onlinetjenester og platforme, herunder Digital Markets Act (DMA). Men hvor DSA’en har fokus på brugerbeskyttelse, fokuserer DMA’en på markedskonkurrence og forbyder blandt andet, at de store teknologiselskaber favoriserer deres egne produkter og tjenester frem for andre selskabers.

Fakta:

Konkret får Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen – som DSA-tilsyn – beføjelser til:

At påbyde en virksomhed at udlevere oplysninger.
Efter retskendelse – at gennemføre en kontrolundersøgelse hos en virksomhed.
At give virksomheder påbud om at leve op til DSA’en og udstede tvangsbøder, indtil virksomheden følger påbuddet.
At udstede bødeforelæg i visse tilfælde.
DSA’en fastsætter, at bøder kan udgøre op til 6 % af virksomhedens årlige globale omsætning.

keder sig, kigger på mobil, sociale medier, pige i seng, TikTok (Foto: Pexels)
Tilsyn skal kunne slå hårdt ned på onlineplatforme … (Foto: Pexels)

Læs også: Online psykologhjælp er et hit 

Mand dømt for mishandling og psykisk vold mod kone og børn

En yngre mand er idømt 3 års fængsel og udvisning for mishandling og psykisk vold mod kone og børn …

37-årig mand fra Ballerup dømt for årelang negativ social kontrol og mishandling af ægtefælle og børn.

Retten i Glostrup idømte i går en mand tre års fængsel for bl.a. psykisk vold, trusler og mishandling. Manden blev samtidig udvist af Danmark for bestandigt.

Manden havde i løbet af 12 års ægteskab udsat kvinden for omfattende negativ social kontrol, psykisk vold og mishandling mv. Også tre ud af fire fælles børn er blev udsat for vold og psykisk vold.

– Dommen i denne sag er et markant signal til andre, der oplever det samme – både at de bliver taget alvorligt af retssystemet, og at sådanne sager kan ende med fængselsstraf og udvisning, udtaler senioranklager Caroline Sophia Tarrow.

Manden har valgt at anke dommen, og han er blevet varetægtsfængslet frem til, at sagen skal i landsretten.

had hånd vold trist
Mand dømt for mishandling og psykisk vold mod kone og børn … (Foto: Unsplash)

Læs også: Bliv klogere på psykisk vold i parforholdet

Tiltaler rejst mod drabsmistænkt

Anklagemyndigheden har rejst tiltale mod en 41-årig varetægtsfængslet mand for drab på en ansat og for drabsforsøg på to andre ansatte på Psykiatrisk Center Glostrup den 21. juli.

Lørdag den 22. juli blev en 41-årig mand varetægtsfængslet ved Retten i Glostrup sigtet for at stå bag et knivoverfald på Psykiatrisk Center i Glostrup dagen før, hvor en ansat mistede livet, en anden blev alvorligt såret og en tredje fik overfladiske fysiske skader.

Grundlovsforhøret blev holdt for åbne døre, hvor retten nedlagde navneforbud (gælder stadig). Fængslingen er siden forlænget løbende. Københavns Vestegns Politis efterforskning af knivoverfaldet er færdig og overgået til anklagemyndigheden:

– Anklagemyndigheden har nu tiltalt den 41-årige mand for drabet på en medarbejder og for drabsforsøg mod de to andre ansatte, som blev såret ved overfaldet på den psykiatriske afdeling, udtaler specialanklager Peter Rask.

Tiltalte er aktuelt varetægtsfængslet i surrogat på en psykiatrisk afdeling, og han skal mentalundersøges, før sagen kommer for retten.  Anklagemyndigheden har ved tiltalerejsningen derfor taget forbehold for, at tiltalte kan idømmes en anden foranstaltning end fængselsstraf.

Anklageskriftet samler i alt 13 forhold begået ved syv forskellige episoder, som ud over drab og drabsforsøg, tæller vold, trusler, hærværk og forsøg på voldtægt.

Tre tiltalepunkter vedrører nye sigtelser, som politiet har rejst efter varetægtsfængslingen den 22. juli. Det drejer sig om to tilfælde af trusler den 12. og 13. september mod sundhedspersonale begået under varetægtsfængslingen og et forsøg på voldtægt mod en kvinde den 14. juli.

Voldtægtsforsøget er således begået i en periode, hvor den 41-årige var efterlyst af politiet.

Chefpolitiinspektøren for Københavns Vestegns Politi har før udtalt kritik af politikredsens håndtering af efterlysningen:

– Eftersøgningen burde have haft et øget fokus fra politiets side, og det vil jeg gerne gentage. Vi skærpede straks proceduren og har nu indført retningslinjer, så denne type efterlysninger får tilstrækkelig opmærksomhed og prioritet, indtil den eftersøgte er tilbage i behandling hos psykiatrien igen, afslutter chefpolitiinspektør Knud Stadsgaard.

13 tiltaler:

• Verbale trusler om vold mod tjenestemand ved at true en ansat på et hospital i Glostrup den 19. juli 2021
• Verbale trusler mod en mand, vold ved skub mod en kvinde samt besiddelse af kniv i en kiosk i Hvidovre den 10. juni
• Vold ved fastholdelse og skub samt hærværk mod en ung kvinde i Albertslund den 10. juni
• Forsøg på voldtægt og forsøg på andet seksuelt forhold end samleje mod en kvinde i Albertslund den 14. juli
• Drab mod en ansat på Psykiatrisk Center Glostrup, forsøg på drab mod to andre ansatte samme sted samt ulovlig besiddelse af kniv den 21. juli
• Verbale trusler mod tjenestemand ved at true en ansat på Retspsykiatrisk afdeling i Slagelse den 12. september
• Verbale trusler mod tjenestemand ved at true en ansat på Retspsykiatrisk afdeling i Slagelse den 13. september.

mand vinde psykisk syg psykiatrisk
Anklagemyndigheden har rejst tiltale mod en 41-årig varetægtsfængslet mand for drab på en ansat og for drabsforsøg på to andre ansatte på Psykiatrisk Center Glostrup den 21. juli … (Foto: Unsplash)

Læs også: FOKUSNEWS: Skærpede procedurer for eftersøgning af psykisk syge

Dagens billede: Skyderi i Walmart, Ohio

· Mere fra samme kategori ·