
Verdens nemmeste brombæris
I disse madspildstider er dette både verdens nemmeste og billigste dessert, du kan lave. Brombæris når du ikke har så meget tid og stadig vil imponere
Hvis du er så heldig at have adgang til brombær, eller måske selv har det i din have, så er det bare om at komme i gang med at plukke … De kan også kommes i en fryser og bruges til alverdens ting i løbet af sommeren.

Denne opskrift fandt jeg på, da en veninde pludselig meldte sin ankomst, og jeg ikke kunne nå at handle ind. Jeg havde en lille skål ‘left overs’ fra weekendens plukning i sommerhuset, og så tænkte jeg, hvad kan jeg lave med dem … Det var et ikke et bugnende køleskab, men jeg havde en sjat piskefløde og æg, og ja så gav det næsten sig selv. Og dermed kom denne opskrift i hus.
Opskriften er til 2 personer

Det skal du bruge
Ingredienser
En god håndfuld brombær
1 spiseske sukker til brombær
1 æg
1 deciliter fløde
2 spiseske vanilje
2 spiseske flormelis

Sådan gør du
Find et lille fad – jeg havde et lille ildfast et, der passede til to personer.
Kom sukker på brombær og mas det lidt ind.
Start med at dele ægget – og pas på ikke at blande hvide med blomme, så kan hvide ikke piskes stift.
Pisk en æggeblomme, flormelissukker og vaniljesukker godt hvidt.
I anden skål pisker du (med rengjorte piskeris) godt stive – reelt skal du kunne vende skålen, uden at det glider ud.
Pisk fløde i tredie skål til flødeskum.
Vend æggesnapsen op i de piskede hvider forsigtigt og vend dette i flødeskum. Tilsæt brombær og rør lidt rundt. Og kom i fad.
Frys ned i nogle timer – når der er så lidt, tager det kun et par timer. Men du kan også lave den i god tid.
Tag ud 10 minutter før den skal serveres.
Du kan pynte den med revet chokolade – både lys, hvid eller mørk går. Eller ekstra bær hvis du har nogen til overs eller måske bare en lækker kiks.
Læs også: