Læs også:

Close
løb løbesko motion

Sådan holder du dit vægttab 

Sundhed  | 

Vi kender det alle – det kan være svært at holde den vægt. Men her får du gode råd. Sådan holder du dit vægttab

De fleste oplever stor glæde og øget livskvalitet i forbindelse med et større vægttab. Desværre oplever mange af os, at vi tager store dele af de tabte kilo på igen efter et par år. Slankekure kan være begrænsende at følge over længere tid, og mange kan opleve det som drænende at leve med et alt for stramt regelsæt. Læs med her, hvor vi giver dig tre gode råd til at holde en sund balance.

løb løbesko motion
Måske du skulle se på dine motionsvaner – og gøre noget ved det … (Foto: Pexels)

En god start kan være nye løbesko dame eller mandeudstyr, da komfortable sko eller træningstøj kan være en stor motivationsfaktor.

Lav prioriteter

Hvis vi både snacker chokolade derhjemme om aftenen, bestiller lækre pastaretter hver gang vi er på restaurant OG spiser med på kollegaens fødselsdagskage, kan det blive svært at holde vægttabet.

Under kuren har du muligvis undgået alle disse fristelser, men nu hvor du skal finde en balance, er det vigtigt at prioritere, hvilke ‘synder’ du sætter mest pris på. Har du en sød tand, må du nedprioritere pizzaen. Er du omvendt en sucker for saltet fastfood, så beløn dig selv med en god burger et par gange om måneden, og drop chokoladen.

chokolade
Tænk over hvad du propper i mund og prioriter – der er ikke både ‘plads til’ pizza og chokolade … (Foto: PR)

Dyrk motion

Det lykkes for mange at tabe sig udelukkende gennem kostændringer, men hvis du skal holde vægten, er det vigtigt også at motionere. Sørg for ikke at give dig selv noget valg. Tag i fitness på vej hjem fra arbejde eller meld dig på et hold, så du føler dig mere forpligtet. Ønsker du at blive en morgenløber, kan du lægge løbetøjet frem om aftenen, så det er det første, du ser, når du vågner.

løbe løbetur motion
Gør det sunde valg til en vane … (Foto: Unsplash)

Gør det sunde valg til en vane

Gør det til en vane at tage sunde snacks med på arbejdet, så du ikke bliver fristet til at tage en kage efter frokost. Sørg også for at tage en lille tallerken, når du tager fra frokostbuffeten på arbejdet. Lav frugtsnacks til om aftenen i stedet for slik, og portionsanret din aftensmad, inden du sætter dig til bords, hvorefter du pakker den væk i tupperware, så du ikke har mulighed for at tage en anden portion undervejs.

Et andet trick er at drikke en masse vand inden et måltid, så du føler dig mere mæt. Du kan også børste dine tænder lige efter du har spist aftensmad, så du ikke i lige så høj grad fristes til at spise mere mad efter aftensmaden. Det handler om at snyde din hjerne til at tage det sunde valg, uden at du tænker over det.

 

Læs også:

 

Ny undersøgelse viser danskerne usunde morgenmadsrutiner

 

international kaffedag, kaffe, kaffebønner, kop

· Mere fra samme kategori ·