Læs også:

Close
el elpriser elpære

NEWS: I dagslyset får du mest el for pengene

Nyheder  | 

I dagslyset får du mest el for pengene · 34-årig mand anholdt for knivstikkeri i Horsens · Nu er vurderingsportalen med ejendomsvurderinger åbnet · PLAY præsenterer flotte tal for august og løfter sløret for udvidelsesplaner · To ukrainske mænd idømt fængsel og permanent udvisning i sag om indsmugling af 300 kilo hash · Dagens video: Jordskælvet i Marokko

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

I dagslyset får du mest el for pengene

Hvor det tidligere var om natten, elprisen var lavest, er det i stigende grad ved højlys dag, at elkunder kan fange de bedste priser.

Er du typen, der planlægger dit strømforbrug efter, hvornår elpriserne er billigst? Så bør du i stigende grad bruge de lyse timer til at komme i bund med vasketøjet, tænde varmepumpen eller lade bilen op.

I 2023 har markedsprisen for en kilowatt-time nemlig været lavest i tidsrummet fra 13-15, hvor den har ligget på omkring 0,47 øre i gennemsnit. Det er en relativt ny udvikling, at priserne er lavest midt på dagen. Går vi bare tilbage til 2021 lå de billigste timer om natten.

Det skyldes blandt andet, at Danmark i højere grad er blevet forbundet til de europæiske elnet, hvor især Tyskland og Holland har udbygget solenergi i de seneste år. Netop solcellerne producerer mest energi først på eftermiddagen, når solen rigtig brænder igennem.

– Midt på dagen kommer strømmen i høj grad fra solceller. Dermed er strømmen billigere, men også bedre for klimaet, fordi solcellerne skubber mere forurenende energikilder ud af energisystemet. Fremover kommer vi til at se større udsving i elpriserne, end vi har været vant til, så det giver rigtig god mening, at vi allerede nu vænner os til at bruge mest strøm, når møllerne snurrer og solen skinner, siger Mads Brøgger.

Gem vasketøjet til weekenden … De allerbilligste elpriser finder man desuden i weekenden, hvor markedsprisen for en kilowatt-time i gennemsnit har ligget på blot 0,19 øre om søndagen klokken 14.

– De fleste virksomheder holder lukket i weekenden, og derfor falder efterspørgslen på strøm ret markant, og dermed gør prisen det samme. Derfor kan der være penge at spare ved at flytte det forbrug, man kan, til weekenden, hvis man har en variabel elaftale, fortæller Mads Brøgger, direktør for Norlys’ energiforretning.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at oveni markedsprisen kommer den statslige elafgift, eltarif til statslige Energinet, abonnementer, spottillæg, moms og nettarif til det lokale elnetselskab. Tarifferne kan også svinge fra time til time alt efter hvilken tarifmodel de enkelte selskaber bruger.

Selvom elprisen generelt er lavest i weekenden og i tidsrummet 13-15, kan for eksempel meget blæsende eller solrige dag betyde, at de billigste eltimer nogle dage ligger på andre tidspunkter. Mads Brøgger anbefaler derfor, at man løbende holder øje med elprisen. Du kan se elprisen time for time i appen Norlys Energi eller på Norlys’ hjemmeside her.

el elpriser elpære
I dagslyset får du mest el for pengene … (Foto: Pexels)

Læs også: Spareråd for dummies

34-årig mand anholdt for knivstikkeri i Horsens

En 42-årig mand fra Horsens blev sidste torsdag stukket med kniv i Allegade i Horsens. Den 42-årige har dog ikke været i livsfare, og Sydøstjyllands Politi har allerede anholdt den formodede gerningsmand.

Sydøstjyllands Politi modtog en anmeldelse om et slagsmål i Allegade i Horsens omkring klokken 18.00. Flere patruljer blev herefter sendt til stedet, og området ved Allegade og Rædersgade blev afspærret. Hundepatruljer og kriminalteknikere undersøgte grundigt området og foretog tekniske undersøgelser, inden afspærringen blev ophævet igen cirka klokken 22.30.

Den formodede gerningsmand, en 34-årig mand fra Horsens, blev anholdt kort efter af politiet i nærheden gerningsstedet. Han er sigtet for forsøg på manddrab, og han blev fredag fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Horsens. Det er politiets opfattelse, at de to mænd kendte hinanden i forvejen, og at der er tale om en isoleret uoverensstemmelse mellem de to.

Sydøstjyllands Politi fortsætter nu efterforskningen for blandt andet at klarlægge hændelsesforløbet, og hvad der måtte ligge til grund for knivstikkeriet. Sydøstjyllands Politi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere informationer som kan deles med offentligheden.

bil, politibil, politi
34-årig mand anholdt for knivstikkeri i Horsens … (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Yngre mand sigtet i sag om grov vold i Esbjerg 

Nu er vurderingsportalen med ejendomsvurderinger åbnet

Nu er der endelige åbnet for at se længe ventet ejendomsvurdering … I går aftes kunne danske boligejere endelig få adgang til en ny ejendomsvurdering af deres ejerbolig, idet Skat’s vurderingsstyrelse har åbnet for det system, der viser alle adresser.

Siden hedder vurderingsportalen.dk, og her kan man slå sin adresse op og se sin egen vurdering. Den er dog ikke helt klar og kan være mangelfuld. Blandt andet står der, at man kan få overblik over det, man har fået fra dem indtil nu, og at man vil få besked med digital post, når der er nyt om din ejendomsvurdering. Så hold er din side mangelfuld, så hold øje med den digitale boks. Ejendomsvurderingen er vigtig, da den danner grundlaget for de nye boligskatter fra næste år af.

østerbro, lejlighed, lejligheder, lejebolig
Det er en god ide at holde øje på vurderingsportalen.dk … (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Jyderne elsker købmanden lidt mere end sjællænderne

PLAY præsenterer flotte tal for august og løfter sløret for udvidelsesplaner

Det islandske flyselskab, PLAY, kan bryste sig af flotte tal for august måned, hvor vi nærmer os slutningen af sommersæsonen. Særligt belægningsgraden, der for udvalgte destinationer lå over 90%, er værd at fremhæve. Flyselskabet løfter samtidig sløret for planerne om at udvide kapaciteten med to nye fly.

Flyselskabet PLAY har haft en suveræn sommersæson, og august måned er ingen undtagelse. Belægningsgraden i august 2023 var på 88,9 % sammenlignet med 86,9 % i august 2022, mens on-time præstationen lå på hele 90,1 %. På udvalgte destinationer, herunder Prag, Toronto og Barcelona, præsterede PLAY med en belægningsgrad på over 95%.

I august fløj PLAY med 184.926 passagerer, hvilket er en stigning på 70% fra august sidste år, hvor flyselskabettransporterede 108.622 passagerer. Af alle passagerer rejste 22,1% fra Island, 35% rejste til Island, og 42,9% var forbindelsespassagerer (VIA).

Birgir Jónsson, administrerende direktør for PLAY, udtaler:

– August var en fremragende driftsmåned for PLAY med en imponerende belægningsgrad og en verdensklasse 90% on-time performance. Vi nærmer os slutningen af sommersæsonen, men det står allerede klart, at vi kan være meget stolte af vores operationelle resultater indtil videre i år.

PLAY ser fortsat mange muligheder for at vokse på markedet og arbejder på at udvide sin flåde af fly i de kommende år. Flyselskabet har allerede underskrevet to hensigtserklæringer, der sikrer to helt nye A320neo, som vil blive taget i brug, så de er klar til sommersæsonen 2025. Der er samtidig yderligere forhandlinger i gang om øget kapacitet i 2024 og 2025.

PLAY ser en robust tendens for omsætningen i de kommende efterårs- og vintermåneder med en betydeligt højere belægningsgrad og højere udbytter end året før. Den gennemsnitlige supplerende omsætning fortsætter med at stige og lå 33% højere i august 2023 sammenlignet med 2022. Efterspørgslen fra nøglemarkederne er høj, men PLAY erkender den mulige påvirkning af inflation og øgede leveomkostninger, der kan påvirke efterspørgslen i vintermånederne. Det betyder, at sigtbarheden ind i fjerde kvartal og længere ind i vinteren er relativt lav, som mange flyselskaber verden over kan rapportere.

Udover endnu en måned med høj belægningsgrad og en imponerende on-time præstation er PLAY blevet nomineret til Danish Travel Awards som bedste lavprisselskab. Danish Travel Awards er blevet uddelt siden 1996, og PLAY er nomineret blandt mange store og veletablerede lavprisselskaber. PLAY er samtidig nomineret som Best Cabin Crew af USA Today.

– Det er en stor ære for PLAY og en imponerende præstation kun to år efter flyselskabets første kommercielle flyvning i juni 2021. Begge nomineringer er et bevis på det store arbejde, kabinepersonalet gør hver dag for at give PLAYs passagerer fremragende service og en sikker og behagelig flyvning, af slutter han.

Læs hele rapporten her.

PLAY fly
PLAY præsenterer flotte tal for august og løfter sløret for udvidelsesplaner … (Foto: PR)

Læs også: PLAY’s lavprisrute mellem København og New York er åbnet

To ukrainske mænd idømt fængsel og permanent udvisning i sag om indsmugling af 300 kilo hash

De to mænd tilstod indsmuglingen, men udbad sig betænkningstid med hensyn til anke af straffens længde.

To ukrainske mænd på 32 og 61 år blev torsdag ved Retten i Sønderborg idømt henholdsvis to år og seks måneders fængsel og to år og ni måneders fængsel og udvist for bestandigt for indsmugling af cirka 300 kilo hash.

De to mænd kom den 12. februar 2023 om aftenen kørende i en tjekkisk indregistreret autotransporter ved Pebersmark Grænseovergang, hvor køretøjet blev taget ud til toldkontrol.

Kontrollen skete i regi af den særlige Politi- og Toldenhed, som er et samarbejde mellem Toldstyrelsen og Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Ved kontrollen viste toldernes narkohunde interesse for køretøjet, der blev undersøgt nærmere. Ved undersøgelsen stod det klart, at der lå hele 305,6 kilo hash gemt i køretøjet, hvorefter de to personer blev anholdt og efterfølgende varetægtsfængslet i sagen.

De to mænd tilstod indsmuglingen, men udbad sig betænkningstid med hensyn til anke af straffens længde. Yderligere to personer er sigtet i sagen.

skunk hash
To ukrainske mænd idømt fængsel og permanent udvisning i sag om indsmugling af 300 kilo hash … (Foto: Unsplash)

Læs også: Ukrainsk mand dømt for indsmugling af HHC

Dagens video: Jordskælvet i Marokko

· Mere fra samme kategori ·