
Grøn energi: Salte gulerodsvafler med avocado og grøn pesto
Salte gulerodsvafler med avocado og grøn pesto. Det giver masser af grøn energi. Og det er også lige hvad bogen af Johanne Mosgaard hedder. Her får du opskriften
Mættende madvafler toppet med grøn pesto, avocado og friske spirer. Et lækkert lille mellemmåltid, men de kan også serveres som morgenmad. Vaflerne kan også bruges som en lille snack i madpakken. Eller blot en let aftensmad serveret med en god salat og brød til.

Opskriften er til 4 personer
Det skal du bruge
Ingredienser
300 kikærtemel eller hvedemel
2 tsk bagepulver
1 nip salt
5 dl mælk
2 spsk olivenolie + ekstra til at smøre vaffeljernet
300 g revne gulerødder
Topping
pesto
avocado
friske spirer
ristede pinjekerner eller mandler
friskkværnet peber og flagesalt
Grøn pesto
1 lille bundt frisk basilikum
1 håndfuld rucola
1 dl olivenolie
1 spsk gærflager eller parmesan (kan undlades)
40 g pinjekerner eller mandler + ekstra til topping
1 fed hvidløg
flagesalt
Sådan gør du
Pisk en dej af kikærtemel, bagepulver, salt, mælk og olie.
Riv gulerødder groft på et rivejern og vend dem i dejen.
Lad dejen hvile i 10 minutter, imens dit vaffeljern varmer op.
Du kan enten bruge et belgisk eller hjerteformet vaffeljern. Smør dit vaffeljern med lidt olie og hæld dej i vaffeljernet.
Bag vaflerne, til de er gyldne.
Servér med pesto, avocado, lidt friske spirer, ristede pinjekerner, flagesalt og friskkværnet peber.
Den grønne pesto (hvis du laver den selv) Rist pinjekerner eller mandler på en tør pande, til de er gyldne.
Blend alle ingredienserne sammen i en minihakker, til der ikke er for grove stykker tilbage i pestoen.
Smag til med salt. Opbevar din pesto i køleskabet.
Sådan ser bogen ud:
Læs også:
Fokus på fordøjelsen – vi taler med en ekspert