Læs også:

Close
bande vold tegn rocker

NEWS: Bilimportører roser bandepakke med fokus på svindel med biler

Nyheder  | 

Bilimportører roser bandepakke med fokus på svindel med biler · Dømt for indsmugling af 20.000 tramadoltabletter · Norlys har underskrevet aftale om køb af Telia Danmark · Fiskars Group opkøber Georg Jensen og udvider sin portefølje af luksusbrands · Politiet bruger ny lov i forbindelse med Derby · Dagens billede: Klimabekymrende

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Bilimportører roser bandepakke med fokus på svindel med biler

Regeringen har netop præsenteret en bandepakke med flere forslag, der støtter op om at lukke ned for de brodne kar i leasingbranchen. De Danske Bilimportører hilser bandepakken velkommen.

De Danske Bilimportører tager godt imod Regeringens netop præsenterede bandepakke og forslagene om at lukke ned for de brodne kar i leasingbranchen. Brancheforeningen har selv skubbet på for en skærpet regulering igennem længere tid.

– Der er ingen tvivl, om at Regeringen adresserer et stort behov for at få strammet op på reglerne for leasingbranchen. Det er velkendt, at bander, og andre kriminelle, misbruger ellers gode ordninger. Vi støtter ethvert forslag, der luger ud i fup og fusk og giver bedre plads til dem, der overholder lovgivningen og bidrager konstruktivt til danskernes mobilitet, siger Mads Rørvig, adm. Direktør for De Danske Bilimportører.

Konkret foreslår Regeringen, at der etableres et såkaldt ’udvidet Al Capone-samarbejde’, hvor myndigheder styrker deres samarbejde om at bekæmpe økonomisk kriminalitet, samt at kontrollen med synshallerne udbygges, både i forhold til fortoldning og i forhold til gennemførsel af kriminaltekniske undersøgelser af køretøjer med henblik på at afdække, hvorvidt køretøjer er ’klonet’. Det vil sige, om stelnummeret fra en lovlig bil anvendes til at skjule identiteten af en stjålet bil.

– Regeringen foreslår gode velafmålte initiativer, som både adressere den afgiftssnyd, der finder sted, og den tekniske omgåelse, som kloningen er udtryk for, og som dækker over anden kriminalitet. I regeringsgrundlaget fremgår det også, at man vil lave en egentlig licensordning for leasingselskaber, og selvom den ikke er med i bandepakken, så forventer vi, at det vil komme med i udmøntningen. Det vil ligge i helt naturlig forlængelse af de øvrige initiativer, afslutter Mads Rørvig.

bande vold tegn rocker
Bilimportører roser bandepakke med fokus på svindel med biler … (Foto: Unsplash)

Læs også: Københavns Politi etablerer to visitationszoner

Dømt for indsmugling af 20.000 tramadoltabletter

Den tiltalte, en 31-årig statsløs palæstinensisk mand, erkendte sig skyldig i retten og modtog dommen på otte måneders fængsel og udvisning med et indrejseforbud i seks år.

En 31-årig statsløs palæstinensisk mand blev fredag ved Retten i Sønderborg idømt otte måneders fængsel og udvisning med et indrejseforbud i seks år for indsmugling af 20.000 tramadoltabletter.

Manden ankom den 13. april 2023 med tog fra Tyskland til Padborg Banegård, hvor han blev taget ud til toldkontrol.

Kontrollen skete i regi af den særlige Politi- og Toldenhed, som er et samarbejde mellem Toldstyrelsen og Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Ved kontrollen stod det klart, at personen opbevarede 20.000 tramadoltabletter sin kuffert, hvorefter han blev anholdt.

Den tiltalte erkendte sig skyldig i retten og modtog dommen. Den statsløse palæstinensiske mand blev varetægtsfængslet efter dom med henblik på udsendelse.

Lovgivningen vedrørende det stærkt smertestillende præparat Tramadol blev strammet i 2022. Tidligere var ulovlig besiddelse en overtrædelse af lægemiddellovgivningen, men sidste år blev lægemidlet optaget på listen over euforiserende stoffer, hvilket straffen i sagen også afspejler.

– Vi er tilfredse med dommen, da vi har et stort fokus på området, understreger chefanklager Liselotte Bøhm fra anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

piller amfetamin narko
Dømt for indsmugling af 20.000 tramadoltabletter … (Foto: Unsplash)

Læs også: Taget med hash ved grænsen – dømt samme dag

Norlys har underskrevet aftale om køb af Telia Danmark

Købsaftalen mellem Telia Company og Norlys er nu på plads. Købet betyder, at Norlys kan tilbyde kunderne et mere komplet udbud af services inden for energi og tele.

Energi- og telekoncernen Norlys har underskrevet en aftale med Telia Company om at købe Telias danske forretning. Aftalen omfatter cirka 1,9 millioner kundeforhold og et 50 procent ejerskab af Danmarks største mobilnet, TT-netværket. Telia Danmarks medarbejdere bliver fundamentet for et stærkere fodfæste for Norlys i hele landet.

– Vi har de seneste måneder været gennem en god og grundig due diligence-proces sammen med Telia Company, hvor vores fokus i høj grad har været at sikre den videre drift af Telia Danmark – også efter båndene til moderselskabet forsvinder, udtaler Niels Duedahl, der er administrerende direktør i Norlys.

Aftalen mellem Norlys og Telia Company er betinget af godkendelse fra Norlys’ repræsentantskab, som skal stemme om købet på et ekstraordinært repræsentantskabsmøde den 27. september 2023. Godkender repræsentantskabet købet, udestår der kun en godkendelse fra de danske konkurrencemyndigheder. Handlen forventes endeligt gennemført i 1. kvartal 2024.

Købsprisen for Telia Danmark er 6,25 milliarder danske kroner.

norlys telia
Norlys har underskrevet aftale om køb af Telia Danmark … (Foto: PR)

Læs også: Norlys tæt på opkøb af Telia’s danske forretning

Fiskars Group opkøber Georg Jensen og udvider sin portefølje af luksusbrands

Den finske koncern Fiskars Group, der ejer flere internationale designbrands, har underskrevet en aftale med Investcorp om et 100% opkøb af Georg Jensen – det anerkendte danske luksus livsstilsbrand inden for interiørprodukter til hjemmet samt smykker.

Med dette opkøb vil Fiskars Group styrke sit udbud af luksusprodukter til hjemmet. Koncernens portefølje af brands inkluderer blandt andet ikoniske heritage varemærker som Royal Copenhagen og Waterford og Wedgwood. Med Georg Jensen udvides koncernens andel af omsætning fra luksusbrands fra 25% til over en tredjedel.

– Et ikonisk brand med en stærk arv og fokus på originalt design som Georg Jensen udgør et perfekt strategisk og kulturelt match med den eksisterende familie af brands i Fiskars Group. Vi er meget glade for at kunne byde Georg Jensen og deres ansatte velkommen i Fiskars Group, udtaler Nathalie Ahlström, Fiskars Group’s Præsident og CEO.

– I Fiskars Group ønsker vi at bygge holistiske livsstilsbrands, som forbrugerne omgiver sig med i hjemmet,-og netop dét passer Georg Jensen godt ind i. Baseret på vores erfaring med at være relevante og forstå forbrugernes behov ser vi mange muligheder for at videreudvikle dette respekterede og populære livsstilsbrand, tilføjer Ahlström.

I 2022 var Georg Jensens omsætning EUR 158.1 million, og EBIT var EUR 14.9 million. Købsprisen (Enterprise Value) på EUR 151.5 millioner bliver betalt kontant samt gældsfinansieret. Transaktionen forventes afsluttet i fjerde kvartal af 2023 og er underlagt gældende betingelser for en sådan overdragelse.

Genforening af skattede danske designbrands … Georg Jensen har en fælles historie med Royal Copenhagen, der er et af Fiskars Groups eksisterende brands, da begge tidligere var del af det forhenværende Royal Scandinavia A/S. Begge brands er udpeget som Kongelig Hofleverandør.

Genforeningen af de to populære danske designbrands skaber attraktive kommercielle aktiveringsmuligheder. Georg Jensen har en stærk position i direct-to-consumer (DTC) salgskanaler med over 50% af salget fra egen retail og e-commerce. I forhold til markeder ser Fiskars Group potentiale i at udvide brandets tilstedeværelse i eksempelvis Kina. Kommerciel ekspertise i eksekvering, DTC og Kina er tre ud af fire transformatorer i Fiskars Groups vækststrategi.

– Under Fiskars Groups ejerskab har vi haft fokus på at løfte Royal Copenhagens brandposition, nære den stolte designarv og styrke produktkategorierne for kommende generationer. Vi har øget investeringerne i brandet og truffet modige beslutninger i forhold til salgskanaler og markeder. Med sin næsten 120 år lange historie og stærke fokus på håndværk, kreativitet og design passer Georg Jensen rigtig godt ind i Fiskars Groups portefølje af interiørbrands i luksus segmentet. Vi ser frem til at byde Georg Jensen velkommen, afslutter Jacob Siboni, Vice President for Royal Copenhagen.

royal copenhagen
Fiskars Group ejer også Royal Copenhagen … (Foto: PR)

Læs også: Efteråret er højtid for havearbejde

Politiet bruger ny lov i forbindelse med Derby

I forbindelse med superligakamp på Brøndby Stadion på søndag den 24.9, vil udebanefans blive tilbageholdt i en kort periode efter fodboldkampen.

Når Brøndby IF og FC. København på søndag mødes på Brøndby Stadion, vil Københavns Vestegns Politi gøre brug af de nye regler om kortvarig tilbageholdelse af udebane-tilskuere.

I praksis vil det betyde at FCK’s fans vil blive tilbageholdt på Brøndby Stadion i maximalt en time efter kampen. Det pålægges Brøndby IF, som har ansvaret på stadion, at sikre, at det kan lade sig gøre rent sikkerhedsmæssigt, og at de tilbageholdte tilskuere i perioden har adgang til relevante faciliteter.

Ved flere tidligere møder mellem Brøndby IF og FC. København, er der opstået omfattende sammenstød mellem fanfraktioner i forbindelse med afgang fra stadion umiddelbart efter fodboldkampen. Det har skabt stor utryghed for fredelige tilskuere og øvrige borgere i området.

– Når vi gør dette, så er det for at imødegå de uroligheder, vi desværre alt for ofte har set – og vi bruger disse nye regler i tæt samarbejde med klubber og fans. Det at gå til fodboldkamp som tilskuer, skal være festligt og fornøjeligt – og det skal være for alle, forklarer politiinspektør Mogens Lauridsen.

Det er første gang at reglerne bliver taget i anvendelse. Paragrafferne bag, er en del af loven om sikkerhed ved bestemte idrætsbegivenheder, og trådte i kraft den 1. juli 2023.

fodbold fodboldbane
Politiet bruger ny lov i forbindelse med Derby … (Foto: Pexels)

Læs også: Fem ting EM-fodbold gjorde ved os

Dagens billede: Klimabekymrende

· Mere fra samme kategori ·