Læs også:

Close
TikTok mobil sociale medier (Foto: Unsplash)

Barbie-feber og nostalgi: Her er sommerens sange, der gik viralt på TikTok

Underholdning  | 

Hvad var det, vi lyttede til – dansede til eller som bare blev ørehængere eller sjove klip, vi så. Der er både tale om Barbie-feber og nostalgi. Her er sommerens sange, der gik viralt på TikTok

TikTok har løftet sløret for, hvilke sange vi lyttede, dansede og festede mest til på TikTok i løbet af sommeren. Én af de absolut mest populære sange er Aquas monster-hit ‘Barbie Girl’, der er blevet brugt i svimlende 1,9 millioner videoer. På listen finder vi også Anton Edwards ‘Smukke pige’ og Skinz’ ’00’er pige’.

@intensocreativo

Barbie Girl – Aqua 💗 ▪️ Realizado con After Effects #barbie #barbiegirl #barbiepelicula #barbiemovie #barbiemovies #liveaction #barbie2023 #aqua #lyrics #letrasdecanciones #letrasdecanciones🎧🎶 #tiktok #fyp #artist #art #pink #ken #barbieyken #follow #aftereffects #💗 #trailer #like #margotrobbie #film #barbieedit #barbieedits #margotrobbieedit #barbieliveaction

♬ Barbie Girl – Lady Aqua

Sommer og sange

Sommeren er ved at gå på hæld, og TikTok har i den forbindelse samlet en liste over nogle af de mest populære sommersange fra danske artister. Sangene er blevet brugt af TikTok-brugerne til at lave sjove og kreative videoer.

Én af de mest anvendte sange fra danske artister på TikTok er kæmpehittet ‘Barbie-girl’, som Aqua udgav tilbage i 1997. I kølvandet på blockbuster-filmen Barbie, med bl.a. Ryan Gosling og Margot Robbie på rollelisten, er Aquas hitbasker igen blevet populær – også selvom den ikke er med i filmen.

Sangen har dog alligevel fundet en genvej til filmen, da den amerikanske rapper og sanger Nicki Minaj har brugt Aquas hit i nummeret “‘Barbie World (with Aqua)'”, der er på filmens officielle playliste.

– Sommeren på TikTok viser, at danske brugere deler deres passion for musik med verden på en unik og kreativ måde. Det er skønt, at TikTok er platform for, at både gamle sange får nyt liv og nye sange går virale, som vi ser med for eksempel “Barbie Girl”, der har toppet hitlisterne på TikTok over sommeren, fortæller Farhad Zand, Head of Music Partnerships Norden hos TikTok.

tiktok
Sommeren var både lig med Barbie og TikTok … (Foto: Pexels)

Disse sange gik viralt på TikTok:

Aqua med ‘Barbie Gir’l –  1,9 millioner videoer og 15 milliarder antal visninger.

Aqua fik sit comeback, da Barbie Girl kom på alles læber hen over sommeren. TikTok-brugere brugte særligt sangen til at vise lyserøde outfits, pink makeup og forskellige rosa og pink accessories frem.

barbie film
Alle elsker Barbie’ … Også danskerne … (Foto: PR)
barbie girl
Der var dømt Barbie denne sommer. (Klip: TikTok)

Elias med ‘Playboy’ – 3.200 videoer og 7.8 millioner visninger.

Med poppende champagner og nedknappet skjorte charmerede Elias sig ind hos danskerne på TikTok med singlen ‘Playboy’, der fik de danske TikTok-brugere til at være kreative med at danse foran kameraet.

@eliasmusicdk

Orgh jaer hvor det vildt I har lavet 400 TikToks til #playboy på én uge. Tak for jeres støtte, alle jeres søde kommentarer og den store opbakning, der har været omkring sangen. Jeg er virkeligt taknemmelig.❤️ Lav dansen til playboy, så duetter jeg et par tilfældige af jeres videoer som tak! Skriv ‘done’ i kommentarfeltet når i har postet dansen!

♬ Playboy – Elias

Skinz med ’00’er Pige’ – 2.700 videoer og 14.3 milioner visninger.

00’er-viben er populær på TikTok, og trenden kan især udforskes gennem hashtagget #Y2K (24 milliarder visninger). 00’er-tendensen er indbegrebet af lavtaljede bukser, boleroer og similisten, og sangen er ingen undtagelse, der disker op med referencer til 00’erne som ‘Diddy’ og kvinder, der ‘rocker jeans med runde huller i’.

@skinzmusic

“00’er pige” 💅🏿👖 #skinz #fyp #xyzbca #00erpige #dansktiktok️ 🎥 @Ludvig Nordstrand

♬ 00’er Pige – Skinz

DeDerDrenge med ‘Lad Os’ – 2.269 videoer og 8,1 millioner visninger.

Lyden af tre unge københavnske drenge ramte TikTok over sommeren med hittet ‘Lad os’, der formåede at sprede god energi ud til hele Danmark. TikTok-brugere dansede sig igennem sommeren til rim som ‘Hele København get jiggy! Som om det var New York City’.

Anthon Edwards med ‘Smukke Pige’ – 2.146 videoer og 6,3 millioner visninger.

Anthon Edwards sang ‘Smukke Pige’ samler alt det bedste fra sommeren: Fester, magi og romantik.

Kærlighedssangen fra det daværende medlem af den populære Citybois-duo fik TikTok-brugere til at drømme sig væk og ud i det blå med Anton ved deres side.

@anthonedwardsss

De ka’ ikk få nok af mig derinde🙂 #Anthonedwards #Anthonedwardsdans #tiktokdans #newmusic #københavn #sol #sommerikøbenhavn #sommer #sommerferie #sensommerfest #universalmusic #pladeselskab #done #hverdagsliv

♬ Smukke Pige – Anthon Edwards

 

Læs også:

 

Det vidste du garanteret ikke om TikTok

 

TikTok, sociale medier, mobil, app (Foto: Unsplash)

· Mere fra samme kategori ·