Læs også:

Close
forskning science

NEWS: 2,3 milliarder til erhvervslivet på finansloven 

Nyheder  | 

2,3 milliarder til erhvervslivet på finansloven · Politi hædrer to af hverdagens helte · Endnu et rekordår for Statens Naturhistoriske Museum · Rekordmange vælger fibernettet til  · To mænd sigtet for røveri mod Rema 1000 i Rødekro · Dagens video: 102 års fødselsdag · Fredagsfjol: Fredagsstemning 🥳 

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

2,3 milliarder til erhvervslivet på finansloven

Regeringen foreslår at afsætte 2,3 milliard kroner til dansk erhvervsliv på finansloven. Milliardindsprøjtningen skal gå til danske iværksættere, life science industrien, udviklingen af kvanteteknologi, bæredygtig turisme og store internationale sportevents.

Dansk erhvervsliv står solidt med en konkurrenceevne i verdensklasse. Og der skal fortsat være et stærkt og konkurrencedygtigt erhvervsliv. Derfor foreslås det at sætte 2,3 milliarder af på finansloven til forskellige dele af dansk erhvervsliv.

– Vi har et godt og solidt erhvervsliv i Danmark. Men vi må ikke læne os for godt tilbage i stolen. Derfor er vi i regeringen fast besluttet på at udvikle dansk erhvervsliv, så det også står stærkt i fremtiden. For vi skal følge med nye teknologier, sikre gode betingelser for danske iværksættere, understøtte Danmarks styrkeposition inden for life science og sikre bæredygtig udvikling af dansk turisme, så vi kan tiltrække endnu flere besøgende til vores land, siger erhvervsminister Morten Bødskov.

På erhvervsområdet indeholder finanslovsforslaget følgende initiativer:

Der afsættes i alt 1,5 mia. kr. i 2024-2027 til styrkelse af rammevilkårene for danske iværksættere
Der afsættes 50 mio. kr. årligt i 2024-2027 til at understøtte udviklingen af kvanteteknologi i Danmark.
Der afsættes 100 mio. kr. årligt i 2024-2027 til en ny life science-strategi.
Der afsættes i alt 180 mio. kr. til bæredygtig udvikling af dansk turisme og store sportevents til afholdelse i Danmark.

forskning science
2,3 milliarder til erhvervslivet på finansloven … (Foto: Unsplash)

Læs også: Finanslovsforslag har fokus på erhvervsuddannelser og iværksætteri

Politi hædrer to af hverdagens helte

Et diplom, en buket og en dusør samt en stor tak blev givet til to af hverdagens helte i Syd- og Sønderjylland.

To af hverdagens helte er blevet hædret på politigården i Esbjerg. De to syd- og sønderjyder fik både et diplom, en buket blomster, en dusør på 1.000 kroner og en stor tak fra politidirektøren for deres indsats.

– De har begge udvist usædvanligt mod og handlekraft og det sætter vi stor pris på i politiet. Det er af meget stor betydning, at borgere er klar til at hjælpe medborgere i nød og det vil vi gerne sige tak for. Dusøren er af en symbolsk størrelse, men vi håber, at modtagerne forstår den anerkendelse og store tak, som den er et udtryk for, siger politidirektør Frits Kjeldsen.

Efter overrækkelsen blev de to helte vist rundt på politistationen i Esbjerg. De to dusørmodtagere er:

Kirsten Marie Knudsen: 
Søndag den 25. juni faldt en mand i vandet ved Augustenborg Havn. Kirsten Marie Knudsen hoppede i vandet, da hun kunne se at personen ikke kunne holde sit hoved oppe og blev ved manden, til politi og ambulance kom frem, selv om hun ikke selv kan svømme. Kirsten udviste stort mod og udsatte sig selv for stor fare ved at hoppe i havnen og forhindre manden i at drukne.

Rasmus Morten Christiansen:
Onsdag den 12. juli observerede Rasmus og hans kone en person ved genboens hus og så på et tidspunkt, at manden var i færd med at sætte ild til en autostol i husets carport. Rasmus løb straks ned til carporten og konfronterede gerningsmanden, der havde nogle knive i bukselinningen. Rasmus fik overtalt manden til at smide knivene fra sig og til at forsøge at slukke branden med en haveslange.

kristine
Sej pige – sej indsats … (Foto: PR)

Læs også: Uddeling af Østjyllands Politi

Endnu et rekordår for Statens Naturhistoriske Museum

Ved udgangen af august måned har der været 300.000 betalende gæster på Statens Naturhistoriske Museum. Dette er 45.000 flere besøgende end i samme periode sidste år, på trods af at Zoologisk Museum lukkede i oktober 2022.

2023 ser ud til at blive endnu et rigtig godt år for Statens Naturhistoriske Museum. Palmehuset i Botanisk Have og særudstillingerne på Øster Voldgade har tiltrukket 300.000 besøgende, de første otte måneder af året. Til sammenligning havde de to lokationer 255.000 besøgende i 2022.

– Vi måtte lukke Zoologisk Museum i oktober sidste år som en del af forberedelserne til vores nye museumsbygning. Derfor havde vi også sat forventningerne til årets betalende gæster lidt lavere end sidste år, hvor vi satte rekord med 452.000 besøgende. Men vi er blevet positivt overraskede, for ved udgangen af august måned slog vi rekorden for antallet af besøgende i Palmehuset og vores særudstillinger, fortæller Peter C. Kjærgaard, direktør for Statens Naturhistoriske Museum.

En stadig større del af museets gæster er udenlandske turister.

– Det er en rigtig glædelig udvikling, for de senere år har museet arbejdet hårdt på at skabe spændende og vedkommende særudstillinger om naturen. Et voksende antal danske besøgende har vist, at museet når sine mål. Nu kan vi så se, at vi også er i stand til at tiltrække rigtig mange udenlandske gæster, og det fortæller os, at København er ved at blive kendt for andet end hygge, masser af cykler og gode kulinariske oplevelser. Nu trækker kulturen også som en vigtig del af de besøgendes oplevelser. Det er en meget positiv udvikling, som vi skal værne om og udvikle, afslutter Peter C. Kjærgaard.

Fakta:

Statens Naturhistoriske Museum forventer at åbne den nye museumsbygning i Botanisk Have for publikum i slutningen af 2025. Indtil da består museets lokationer af Botanisk Have med Palmehuset og museumsbygningen på Øster Voldgade 5-7, som huser museets skiftende særudstillinger.

palmehuset botanisk have
Palmehuset i Botanisk Have har været velbesøgt. (Foto: BARSK Projects for Statens Naturhistoriske Museum)

Læs også: September måneds kulturguide 

Rekordmange vælger fibernettet til

Fibernettet vinder frem blandt forbrugerne, og Norlys har nu for første gang aktive brugere på halvdelen af selskabets fiberforbindelser.

En hurtig og stabil internetforbindelse er i højere og højere grad en forudsætning for at kunne deltage i samfundet, både når det kommer til muligheden for hjemmearbejde, kommunikation med det offentlige og underholdning.

Her vælger størstedelen af forbrugerne i dag en fiberforbindelse som fast forbindelse, viser tal fra Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur. Det mærker energi- og telekoncernen Norlys, som har udrullet fiber til over 800.000 danske adresser. For første gang nogensinde har halvdelen af de adresser en aktiv forbindelse.

– Vi udruller fiber for at tilbyde danskerne en fremtidssikret digital infrastruktur, og vi glæder os naturligvis over, at rekordmange også bruger den. Særligt fordi vi har haft et stort fokus på at rulle fiber ud, er 50 procent udnyttelse af vores fibernet en vigtig milepæl, som vi glæder os over, men vi har også en ambition om, at endnu flere skal få glæde af lynhurtige internetforbindelser, siger Torben Poulsen, der er direktør for Norlys’ fiberforretning.

Rebild, Jammerbugt og Sønderborg kommuner er der, hvor Norlys har den højeste tilslutningsprocent. Her er henholdsvis 60, 59 og 57 procent af fiberforbindelserne aktive.

Et åbent fibernet giver større udnyttelse … Norlys’ fibernet, der er Danmarks største, er et åbent net. Det betyder, at kunderne kan vælge mellem 13 forskellige udbydere af internet og tv, når Norlys graver fibernet ind til deres bolig.

– Netop det åbne net med mange forskellige valgmuligheder for forbrugerne er med til at give en høj tilslutningsprocent. Det ser vi blandt andet i de områder, hvor vi har overtaget fibernet fra andre udbydere og åbnet nettene op. Efter vi har åbnet fibernettet – og dermed givet slutkunderne en større valgfrihed – får vi langt flere slutkunder på, siger Torben Poulsen.

Norlys udbygger fortsat fibernettet og har allerede rullet fiber ud til 50.000 adresser i 2023.

norlys fibernet
Danskerne vil have fibernet … (Foto: PR)

Læs også: Norlys er først med kombiprodukt til pressede kunder

To mænd sigtet for røveri mod Rema 1000 i Rødekro

Der er tale om to mænd på 28 og 41 år, begge bosiddende i Aabenraa Kommune. Den 41-årige er blevet indlagt i henhold til en foranstaltningsdom.

Syd- og Sønderjyllands Politi modtog lørdag klokken 16.45 anmeldelse om et røveri mod Rema 1000 på Østergade i Rødekro.

To maskerede mænd stod bag røveriet, hvor udbyttet blev et kontantbeløb. Ingen personer led fysisk overlast ved røveriet. Politiet var hurtigt til stede på gerningsstedet, og efterforskningen har ført til, at to personer er blevet anholdt og sigtet i sagen.  Det drejer sig om to mænd på 28 og 41 år, begge bosiddende i Aabenraa Kommune.

Den 41-årige er blevet indlagt i henhold til en foranstaltningsdom, mens der ikke har været juridisk grundlag for at fremstille den 28-årige i et grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. Vedkommende er derfor løsladt, men er fortsat sigtet i sagen.

rema1000
To mænd sigtet for røveri mod Rema 1000 i Rødekro … (Foto: PR)

Læs også: Bedrageridømt for 210 millioner kroner

Dagens video: 102 års fødselsdag

Fredagsfjol: Fredagsstemning 🥳

· Mere fra samme kategori ·