Læs også:

Close
svampet kage

Svampet kage med squash, brombær og hvid chokolade

Mad  | 

Den ser måske ikke ud af så meget – men bare vent til du tager den første bid … Her får du opskriften på en lækker svampet kage med squash, brombær og hvid chokolade

svampet kage
Svampet på den hel rigtige måde … (Foto: MY DAILY SPACE)

Den er selvopfundet – mest fordi jeg havde en squash og nogle brombær – og var lækkersulten. Men du kan også bruge hindbær eller solbær. Ja, reelt kan du bare prøve dig frem. En håndfuld hakkede nødder eller lidt revet marcipan i kunne også være lækkert. Men det unikke er, at der faktisk ikke er så meget sukker eller fedtstof i. Og at den bliver virkelig svampet. Og ja, nærmest smager endnu bedre på anden dagen – hvis der altså er noget tilbage … Den kan også nemt fryses ned.

svampet kage
Svampet på den hel rigtige måde …(Foto: MY DAILY SPACE)

Det skal du bruge

Ingredienser

140 gram sukker

100 gram blødt smør

2 æg

1 tsk bagepulver

1 tsk vaniljesukker

1 tsk citronsaft (gerne også lidt citronskal fint hakket)

1 meget lille drys salt

1/2 squash

1-2 håndfulde brombær

1 håndfuld hvide chokoladeknapper

svampet kage
Svampet på den hel rigtige måde …(Foto: MY DAILY SPACE)

Sådan gør du

Start med at rive den halve squash fint på rivejern og dræn (mange gange) for vand – sug det op med køkkenrulle og kram gerne.

Pisk smør og sukker godt sammen.

Pisk æggene i – et ad gangen.

Kom resten af de tørre ingredienser i samt citronsaft og skal.

Vend squash, brombær og chokoladeknapper i.

Kom i springform eller anden type form (cirka 20 x 20 passer fint).

Bag ved 180 grader i cirka 40 minutter. Prik lige i midten for at være sikker på, at den er færdigbagt.

svampet kage
Så er dejen klar til at komme i ovnen … (Foto: MY DAILY SPACE)

Og så er der kage og kaffe – eller resterne af stykket, der røg ret hurtigt ned …

svampet kage
Svampet på den hel rigtige måde …(Foto: MY DAILY SPACE)

 

Læs også:

 

En hyldest til den delikate drik kaffe

 

kaffe kaffebønner

· Mere fra samme kategori ·