
Svampet kage med squash, brombær og hvid chokolade
Den ser måske ikke ud af så meget – men bare vent til du tager den første bid … Her får du opskriften på en lækker svampet kage med squash, brombær og hvid chokolade

Den er selvopfundet – mest fordi jeg havde en squash og nogle brombær – og var lækkersulten. Men du kan også bruge hindbær eller solbær. Ja, reelt kan du bare prøve dig frem. En håndfuld hakkede nødder eller lidt revet marcipan i kunne også være lækkert. Men det unikke er, at der faktisk ikke er så meget sukker eller fedtstof i. Og at den bliver virkelig svampet. Og ja, nærmest smager endnu bedre på anden dagen – hvis der altså er noget tilbage … Den kan også nemt fryses ned.

Det skal du bruge
Ingredienser
140 gram sukker
100 gram blødt smør
2 æg
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
1 tsk citronsaft (gerne også lidt citronskal fint hakket)
1 meget lille drys salt
1/2 squash
1-2 håndfulde brombær
1 håndfuld hvide chokoladeknapper

Sådan gør du
Start med at rive den halve squash fint på rivejern og dræn (mange gange) for vand – sug det op med køkkenrulle og kram gerne.
Pisk smør og sukker godt sammen.
Pisk æggene i – et ad gangen.
Kom resten af de tørre ingredienser i samt citronsaft og skal.
Vend squash, brombær og chokoladeknapper i.
Kom i springform eller anden type form (cirka 20 x 20 passer fint).
Bag ved 180 grader i cirka 40 minutter. Prik lige i midten for at være sikker på, at den er færdigbagt.

Og så er der kage og kaffe – eller resterne af stykket, der røg ret hurtigt ned …

Læs også:
En hyldest til den delikate drik kaffe