
Rødgrød med chia til morgenmad
Det er ikke blot rødgrød med fløde. Det er en lidt sundere udgave og morgenudgave, der også holder krop og mave godt i gang i løbet af dagen. Her får du opskriften på en rødgrød lavet med chia
Jeg elsker bær – jeg elsker morgenmad – og jeg elsker også at spise nogenlunde sundt. Her har jeg kombineret det hele til en morgenmad, du kan lave til et par dage i forvejen. Den ikke alene smager godt – den ligger også godt i maven. Og så er der gode og sunde ting i.

Opskriften er til 3 personer (eller tre dage til dig)

Det skal du bruge
Ingredienser
En god håndfuld chia
To håndfulde bær – jeg brugte friske brombær og en frossen bærblanding
2 spiseske vand
2 – 3 spiseskefulde sukker (alt efter hvor søde bærrene er)
2 tsk vaniljesukker
2 spiseske yuzu
1 spiseske limesaft
Skyr (type efter eget ønske)
Danish Granola Company granola med kokos og mandler
Græskarkerner

Tips
Danish Granola Company har virkelig mange, lækre produkter. Det her brugte vi til denne opskrift. Du kan læse meget mere om dem her.

Sådan gør du
Kom bær i en gryde og tilsæt vand, limesaft, vaniljesukker og sukker. Kog op – og lad koge nogle minutter. Køl ned og tilsæt chiafrø og yuzu. Og stil på kør – i hvert fald nogle timer.

Når chiafrø er svulmet op og blevet til tyk ‘grød’ fylder du det i glas eller små skåle (brug lang ske). Kom derefter surmælksprodukt ovenpå. Jeg brugte skyr med blåbær.
Pynt rundhåndet – gerne rigeligt – med granola og græskarkerner – og top med et friskt bær som pynt.
Tør lige glas af så det ser delikat ud.

Tips
Du kan finde flere spændende opskrifter hos Danish Granola Company.

Læs også:
Derfor er det godt og sundt at spise nødder