Læs også:

Close
lytte bog bøger lydbog

God underholdning, når det danske sommervejr er dårligt 

Underholdning  | 

Mangler du måske også lidt god underholdning, når det danske sommervejr ikke helt arter sig, som du godt kunne tænke dig. Så læs med her

Når det danske sommervejr skuffer med grå skyer og regn, er det oplagt at finde alternativer til udendørs aktiviteter. Heldigvis er der flere muligheder for at skabe god underholdning indendørs.

Her er nogle af de oplagte muligheder at fordrive tiden med at lytte til en spændende lydbog eller læse en god bog, men det kan også være at spille brætspil eller kort. I kan også gøre den grå og kedelige dag til en hyggelig dag med film eller madlavning.

lytte bog bøger lydbog
Hvad skal du lave en regnvejrsdag … (Foto: Pexels)

Lyt til en lydbog eller læs en bog

Når vejret er dårligt, er det en perfekt lejlighed til at hygge sig indendørs med en god bog eller en lydbog. Hvis du foretrækker lydbøger, kan du gennem Lydbogsapps.dk finde tilbud fra forskellige lydbogsapps, prøve dem gratis og derefter finde spændende lydbøger. På siden finder du lydbogsudbydere som Nextory, Mofibo, Bookbeat osv.

Hvis du derimod foretrækker at læse en bog, kan du vælge at låne en bog fra dit lokale bibliotek, fra venner, fra din egen samling, gå på internettet eller lignende. Uanset om du læser eller lytter, kan du skabe en hyggelig atmosfære ved at tænde stearinlys, drikke en varm kop te eller kaffe.

bøger, kaffe, læsning (Foto: Unplash)
Kaffe og (lyd)bog passer godt sammen … (Foto: Unplash)

Find brætspillene eller kortene frem

Når vejret udenfor er regnfuldt, er det også en perfekt anledning til at finde brætspillene og kortene frem og nyde mange timers samvær og hygge indendørs. Brætspil og kortspil er en fantastisk måde at tilbringe tid sammen med familie og venner på, og det kan skabe sjove og hyggelige øjeblikke.

brætspil spil matador hygge (Foto: Pxhere)
Tid til hygge … (Foto: Pxhere)

Du kan vælge mellem en bred vifte af spil lige fra et klassisk brætspil, der hitter blandt unge, som skak til mere moderne spil som Settlers of Catan og Ticket to Ride. Hvis du foretrækker kortspil, kan du prøve klassikere som Poker eller Uno eller måske udforske et mere unikt kortspil som Cards Against Humanity. Uanset hvilket spil du vælger, er det vigtigste at have det sjovt og nyde hinandens selskab.

Gør dagen til en ‘madlavnings- og/eller filmdag’

Når vejret ikke er til udendørs aktiviteter, kan I også gøre dagen til en hyggelig ‘madlavnings- og/eller filmdag’. Start med at planlægge en lækker menu, som I kan lave derhjemme. I kan prøve at lave en ret, I aldrig har prøvet før, eller lave en favoritret, som I ved, vil være en succes. Når maden er klar, kan I sætte jer godt til rette i stuen og nyde en god film eller serie sammen og eventuelt arrangere en lille filmfestival med forskellige genrer.

Skab en hyggelig atmosfære med tæpper, puder og stearinlys. Husk at have masser af snacks og drikkevarer ved hånden, så I kan nyde jeres dag fuldt ud trods dårligt vejr.

hygge pige seng computer
Hvad med at lave en hyggedag, når det regner… (Foto: Pexels)

 

Læs også:

 

Fem på stribe: Boginspiration til dig

 

fem på stribe bog bøger

· Mere fra samme kategori ·